Cand te barbieresti sa folosesti apa calda. Te dai cu apa calda pe barba (evident nu fierbinte, calduta). Daca folosesti crema de barbierit ai nevoie si de un pamatuf de barbierit, deoarece crema nu este ca spuma sau ca gelul de barbierit sa o poti intinde cu mana.
Sfat: nu cumpara un pamatuf care e mai ieftin de 10 lei(in principiu) deoarece nu te va tine si va cadea parul din el foarte repede.
Intr-adevar de obicei cand te barbieresti in sens invers pielea se irita. Te poti irita si de la aftershave.
Cand te barbieresti fata trebuie sa iti fie curata. Eu de obicei ma barbieresc dupa ce ies de la dus, daca nu ma spal intai pe fata.
Adevarul este ca inca pielea ta nu este obisnuita cu lama si de aceea te poti irita mai usor.
In concluzie ar trebui sa procedezi cam asa:
- spalat pe fata, clatit(apa calda)
- intins crema(cu pamatuful), spuma sau gelul cu mana
- barbierit efectiv in sensul firelor de par, sau/si invers daca doresti
- clatit cu apa rece(asa se inchid porii fetei mai repede)
- stergere cu un prosop curat(nefolosit), prin tamponare(apesi usor pe fata cu prosopul nu apasat, sau cum te stergi pe maini)
- aplicare aftershave, pui putin in palma, freci palmele si tamponezi usor pe fata.
Poti incerca un aftershave balsam de la Nivea care este ca si o crema alba, nu ca si un lichid.
Iar ca un P.S.
Aparatul de barbierit si pamatuful trebuiesc pastrate curate, aparatul de barbierit nu se pune niciodata pe nici o suprafata cu lama in jos ci in sus, de obicei are un capacel de plastic cand il cumperi sa il pui innapoi pe aparat dupa fiecare utilizare. Aparatul de ras si pamatuful nu se imprumuta niciodata, nici macar la (sau de la) tata.
Ai un intreg ritual, sa vezi cand o sa fie nevoie sa te razi in fiecare zi, ai sa arunci niste spuma, dai cu lama si ai terminat.
Salut prietene eu am acceiasi varsta ca si tine dar eu mi-am cumparat un aparat de ras : http://www.emag.ro/......224DBBBM/, te razi cu el pe fata uscata si este foarte bun. parerea mea este ca sa iti cumperi unul
Fiecare are stilu lui de a se barbieri, conteaza eficienta nu cum o faci. Apropo, ai nevoie si de after shave (vad ca nu folosesti deloc).
Singurul lucru care conteaza e sa nu te iriti de la spuma sau lamele folosite, in rest fiecare se barbiereste dupa propriile regul si o face cum crede ca-i este mai simplu, mai usor si mai eficient
Hauleu zici si pretu zici tot tu mha frate nu cont de unde incepi ....cont e sa iei bine de ce nu il pui pe taicatu el stie mai bine...
Chiar era nevoie sa te barbieresti la 14 ani? Sau faci asta ca sa te simti barbat? Ai sa te saturi de barbierit daca o tii asa.Greseala ta este ca dai prea des cu aparatul.Te mai intrebi de ce te iriti? Fa asta doar de cel mult 2 ori. Daca ai barba prea tare si deasa. Ceea ce ma indoiesc la varsta ta.Ai sa te iriti mai tare daca dai de 4 ori.Nici bunicu` la 75 de ani nu da de 4 ori.Si nu se compara cu barba unui copil de 14 ani.
Esti perfectionist in tot ceea ce faci? sau esti doar obsedat de treaba cu barbieritul? cere sfatul parintilor, tatalui in special; incepand de la 14 ani sa te razi o sa fii nevoit ca mai tarziu 1 data la 2 zile sa barbieresti, asta daca nu vrei sa iti creasca barba
Ca sa nu te mai irti ar fi bine sa nu dar de prea multe ori in raspar, stiu ca nu este prea placut sa ai pielea aspra dar evita sa mai dai asa de multe ori in rspar chiar daca iti ramane pielea putin mai aspra, nu o sa o mai ai ca la 10 ani niciodata, poti sa incerci alta spuma de ras, desi asta e buna si big-ul este destul de bun. evita sa mai dai asa de multe ori in raspar
Am să îţi explic cum să procedezi pentru a nu mai avea probleme, cel puţin la mine a dat roade. Întâi speli mâinile cu săpun, apoi faţa. Te ştergi şi pe urmă umezeşti cu apă zona unde dai cu spumă. După ce te bărbiereşti (în principiu nu contează cum, ideea e să nu arăţi ca ursul), te poţi spăla cu apă de spuma ce a rămas, dar fragil, pentru ca pielea este sensibilă după bărbierit, după care te poţi usca cu prosopul prin tamponare (ideea e să nu te stergi). În final te dai cu after shave şi recomand unul ce conţine aloe vera.
Numai bine.
Bună, brberitul nu este um lucru cine știe ce de complicat. Întâi verifica frosopul de fata sa fie numai al tău ( că de aceea se irita multe persoane) si bolul sa fie cu apa calda cand te barberesti, apoi te umezesti pe fata si intinzi bine crema, apoi bagi bigul in apa si dai cu el pe fata si scutural ( curata-l bine permanent) iar cand ai terminat de barberit date cu ceva lotiune de barberit, o sa te usture 2 3 secunde dar nu o sa te mai iriti niciodata. CREDEMA! ( LOȚIUNEA DE BARBERIT E TOATĂ CHIESTIA ) sper să-ti fi fost de folos... practica ce ti-am spus si vom vedea atunci. ceau!
Barba serios? cel mai amuzant mi se pare faptul ca majoritatea care au raspuns aici nici nu au citit calumea.
un baiat de 14 ani daca are putina mustacioara e bine!
Fiecare cu stilul lui.dar ca sa nu te mai iriti nu te mai rade in raspar si nu mai folosi aftershave o perioada. dupa ce te razi spala din abundenta cu apa rece si gata.