Dauneaza parului mai mult decat iti imaginezi, eu am avut parul distrus din cauza decolorarii
Pe scurt:iti subtiaza firul de par, o sa ai un par lipit de cap, nu o sa poti face nimic sa il mai indrepti
Ma pricep in domeniu si te asigur ca raspunsul este da
il deterioreza, devine ca o sarma, se rupe repede, cade si isi pierde naturaletea, stralucirea si frumusetea. Pot spune ca ``omoara`` firul de par.
Nu doar din teorie zic asta, mai mult in practica am observat.
Eu nu te sfatuiesc sa te decolorezi, dar este alegerea ta.
Buna!
Decolorarea îţi poate deschide părul cu până la 8 tonuri, fie că ai părul blond închis sau şaten deschis. Metodele de decolorare speciale pentru păr foarte închis (şaten mediu până la negru) pot deschide părul cu două până la 3 tonuri, fără a lăsa acele şuviţe roşiatice. E foarte important, însă, să înţelegi cum funcţionează decolorarea. Mai întâi, stratul exterior al firului de păr, numit cuticulă, este pregătit pentru a fi permeabil la soluţia de decolorare. Această acţiune permite peroxidului de hidrogen din soluţie să penetreze adânc firul de păr, pentru a oxida pigmenţii existenţi, lăsându-i incolori. Soluţiile de decolorare conţin concentraţii diferite de peroxid de hidrogen, ceea ce determină decolorarea în variate tonuri.
Cea mai uşoară metodă: spray-ul decolorant
Nuanţele subtile pot avea cele mai surprinzătoare efecte.
Spray-urile decolorante în nuanţe de blond sunt cea mai potrivită soluţie pentru a deveni blondă în etape mici sau pentru a-i conferi părului tău un plus de strălucire. Aceste spray-uri îţi deschid părul cu un sfert de ton la fiecare aplicare. Căldura sau razele soarelui intensifică efectul acestora. Prin urmare, uscarea cu foehnul amplifică efectul acestor spray-uri. Deoarece concentraţia peroxidului de hidrogen din compoziţia acestora este foarte redusă, ele sunt blânde cu părul tău. Cu toate acestea, nu e recomandat să zilnic, ci mai degrabă pentru o perioadă limitată de timp. Dacă vrei ca părul tău să arate bine între decolorări, aceste spray-uri te pot salva. Este însă important să-ţi îngrijeşti cu atenţie părul dacă foloseşti aceste spray-uri. Ai nevoie de un balsam special, delicat, pe care să-l foloseşti după fiecare şamponare şi de o mască pe care s-o foloseşti o dată pe săptămână, pentru a-ţi menţine părul sănătos şi frumos.