| Căpșunica171 a întrebat:

Bunaaa!❤️ Îmi puteți recomanda și mie ceva pentru coșuri? Mulțumesc!❤️

Răspuns Câştigător
| andreiscripcaru a răspuns:

Buna! Am fost in situatia ta si stiu cat de stresant poate fi. Am inceput sa am acnee de la o varsta mica si am incercat zeci de produse care imi erau recomandate de apropiati sau internet. Acum pot spune ca regret sutele de lei pe care i am bagat in produse care promiteau rezultate dar in realitate e cu totul altceva. Am incercat orice: acizi(salicilic, azelaic etc)- iti arzi fata aiurea, creme pe baza de argila( absorb sebumul dar nu au efect de vindecare), retinoizi (tretinol- o crema buna dar pe care nu o recomand luata de capul tau pentru ca este puternica si nu stii neaparat daca este potrivita pentru tine si tipul de acnee) scrub uri facute in casa din cafea, zahar etc- subtiaza pielea provoaca iritatie, la fel si bicarbonatul, aspirina, lamaia nu iti pune pe fata nimic din bucatarie!
Da, in general cremele pentru cosuri din comert au ingrediente mai mult care previn sau amelioreaza acneea nu o vor vindeca complet (zinc, phantenol, acizi, alcooli, carbune activ, uleiuri esentiale) gelul de curatare este foarte importanta uita de CervaVe care este oribil si axeaza te pe gelurinde la La roche posay, SVR, Bioderma, Avene. Ok gata scuze pentru introducerea lunga. Nu mai sta! Mergi acum la un dermatolog! Daca esti inca minora sau lucrezi si ai asigurare de sanatate doar te duci la medicul de familie si ceri bilet de trimitere pentru dermatologie. Vei primi de la medic reteta pentru produse REALE facute pentru acnee si daca nici acele nu te vor ajuta cum a fost si in cazul meu am avut o acnee vulgara cu chisturi si noduli vei ajunge la tratamentul cu Roaccutane pe care il iau si eu si este DUMNEZEU! Cel mai bun sfat de la mine asta este mergi la dermatolog ca este gratis si nu iti mai cheltui banii pe produse care sunt apa de ploaie mai ales daca esti la inceput cu acneea. Succes!

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cel mai sănătos: un dermatolog

| Violleta2022 a răspuns:

Spalarea ZILNICA cu apa calda si sapun, sunt cele mai bune solutii de prevenire aparitiei cosurilor. Tine fata curata si nu vei avea niciodata cosuri!

| C?p?unica171 explică (pentru Violleta2022):

Buna! Contează săpunul?

| Violleta2022 a răspuns (pentru C?p?unica171):

Este preferabil folosirea sapunului Dove, sau un sapun de bebelusi, care au ph mai bland, decat cele pentru adulti.

Este obligatoriu sa speli fata dimineata la trezire si seara, cand ai venit de la scoala, cand tenul este plin de praf si impuritati din atmosfera care se amesteca cu transpiratia si uleiul secretat de pielea ta, fiindca atunci se depune in pori, ii inflameaza si asa apar bubele pe fata.
Mentinand tot timpul fata curata, prin spalare cu apa calda si sapun, nu vei avea niciodata cosuri/bube si nici puncte negre, care apar tot din cauza mizeriei care se depune in porii fetei.