| Dydy95 a întrebat:

Cand ma spal pe cap, cam ce temperatură trebuie să aibă apa si câtă cantitate de șampon trebuie sa folosesc? am parul pana sub sani. Puteti sa ma ajutati va rog?

Răspuns Câştigător
| deea857 a răspuns:

Nu put sa-ti zic exact ce cantitate de sampon sa folosesti pentru par asa lung, de asta iti dai singura seama, dar iti pot zice ca e recomandat sa te speli o singura data cu sampon apoi o singura data aplici balsamul si pe urma te clatesti. La clatire eu folosesc apa cat mai rece, dar nu chiar ghiata, pentru ca astfel stimulesi musculatura de la baza firului de par si vei avea mai mult volum si parul o sa se tina mai bine.

5 răspunsuri:
| Dydy95 explică (pentru deea857):

Multumesc mult.dar eu am matreata... si am impresia am din cauza ca ma spal pe cap cu apa prea calda... tu ce crezi? este de la asta sau de la sampon?

| deea857 a răspuns (pentru Dydy95):

Matreata se duce treptat daca atunci cand te clatesti folosesti putin otet, stiu ca sunt leacuri babesti dar acestea dau intr-adevar rezultate. Stiu ca otetul miroase tare dar pe urma poti folosi balsam si astfel reduci mirosul. Matreata o poti face si de la sampon, eu nu prea folosesc produse cu multa reclama pentru ca daca un produl ar fi bun nu ar mai avea nevoie de publicitate, oamenii l-ar cumpara doar pentru ca e bun. In schimb daca un anume sampon in vad zilnic in reclame la Tv sau pe afise e clar ca nu e bun, poate chiar daunator si vor sa-l vanda si asa. Foloseste sampoane cu extract de urzica dar care nu au multe reclame. Succes!

| BiuL a răspuns:

E nevoie de atat sampon cat iti incape in palma. Apa trebuie sa fie nici rece, nici fierbinte ci potrivita, calduta. La sfarsit te poti clati cu apa rece, pe lungime nu pe scalp pentru a ajuta cuticula parului sa ramana inchisa si parul sa capete stralucire.

| BiuL a răspuns (pentru deea857):

Nu exista musculatura la baza firului de par... Parul se clateste cu apa rece pentru a fi mai stralucitor, apa rece inchide cuticulawinking

| drobota a răspuns:

Pe masura ce pielea se reinnoieste celulele moarte sunt impinse la suprafata si in cele din urma mor si dispar. In cele mai multe cazuri sunt atat de mici incat trec neobservate. In mod normal acest proces are loc odata pe luna insa, in conditii anormale, procesul de reinnoire se poate intesifica si avea loc la 7-8 zile. In acest caz celulele se strang si devin vizibile, in special pe imbracamintea de culoare inchisa. De multe ori matreata este insotita si de iritatii, inrosiri si mancarimi ale pielii capului.Un sfat pe care mi l-a dat profesoara de la cursurile de coafor, chiar daca pare nitel ciudat:ia o mana de sare grunjoasa, pune-o pe cap, si usor maseaza cu ea pielea capului, dar usor sa nu zgarii scalpul.Repeta operatiunea de doua ori pe saptamana.pentru cealalta problema ti-a raspuns BiuL.