Pai de acum e cam perioada...
Du-te la dermatolog, chit că dai un ban, dar macar nu cheltuiești pe niște creme care chiar nu te ajuta
Cosurile din adolescenta apar din cauza schimbarilor hormonale.
Am scris de mai multe ori invatatura bunicii, care m-a ajutat foarte bine, si pe mine: consumul de drojdie proaspat.
(Cauta in raspunsurile mele mai vechi descrierea tratamentului!
Cremele si uleiurile nu sunt indicate in cazul tenului gras cum il ai tu chiar daca pe ele scriu "antiacneic".
Tu ai exces de sebum si pe langa, poate nu ai o alimentatie cat de cat sanatoasa si un somn bun care e inainte de ora 00 noaptea si poate chiar si o deficienta de minerale (vitamine, vitamina C).
Cel mai util lucru si benefic cu adevarat, ti-o spun din proprie experienta, in special pentru cei cu ten gras este spalatul des cu apa calda pe fata si cand faci baie, sa te dusulesti cu furtunul cu apa calda cateva secunde pe fata pentru a-ti deschide porii si a te curata. Insa apa nu e suficienta, ce iti recomand, e un gel sau un sapun, preferabil gel (ori lotiune fie) exclusiv pentru spalarea pe fata.
Eu iti las aici 2 care chiar functioneaza si le aplic:
https://www.notino.ro/......une-activ/
https://www.notino.ro/......-la-acnee/
Deci te speli cu ele pe fata ca si cum te speli pe corp cu sapun sau gel de dus. Primul are particule tari de aceea se numeste scrub cu care te speli bine pe toata fata si pe gat, si pe la urechi chiar si pe spate. Sunt niste pietricele mici si tari care cand le freci de piele se simt dar nu te doare. Ele iti iau pielea moarta si impuritatile.
Poti sa le comanzi, nu sunt scumpe si chiar utile.
"Cremele si uleiurile nu sunt indicate in cazul tenului gras cum il ai tu chiar daca pe ele scriu "antiacneic".
Greșit,daca sunt tolerate de piele,nu fac rău.
Ce-i drept,nu toate sunt tolerate, dar există și care sunt.
Plus că ai nevoie și de o crema hidratanta, asta daca vrei sa nu vrei sa ai o piele uleioasa la câteva ore după ce te speli.
Nu deficitul de vitamina C generează acneea, ci deficitulul de zinc, vitamina D și A.
Mai mult de atât,"spalatul des cu apa calda pe fata si cand faci baie, sa te dusulesti cu furtunul cu apa calda cateva secunde pe fata pentru a-ti deschide porii si a te curata"
Greșit!
O dată pentru că "doua spalari pe zi sunt suficiente pentru a avea un ten ingrijit si trebuie sa retinem ca cu cat ne spalam pe fata mai des, cu atat riscam sa iritam pielea si sa ingrasam tenul."
A doua oară :"apa calda deschide porii, apa rece ii inchide. In realitate porii nu au muschi care sa controleze aceasta dilatatie si, desi apa calda ofera o senzatie placuta, afecteaza calitatea tenului si capacitatea acestuia de a produce sebum. In acest sens trebuie sa retinem ca apa calduta este cea mai potrivita pentru o curatare eficienta."
Sursa:https://www.medlife.ro/......fata.html"
Faptul că dv va merg acele produse, nu înseamnă că îi merg și lui, exact ce am scris eu mai sus.Recomandarile după urechi nu fac bine.
Deci uite asa: fara zahar (macar o luna) vezi cum ai reactionat. Daca nu vrei, incearca sa elimini prajelile. Dupa o luna intri pe eMAG si cauti acolo seruri, sapunuri de fata si alegi nu neaparat creme, alea sunt pentru hidratare mai mult. Poate sa bei mai putin suc si sa bei mai multa apa. Dupa ce scapi complet poti sa reincepi din nou ca ce era inflamatie in corp deja s-a vindeecat.
Apa calda si sapunul sunt extrem de utile, daca le folosesti obligatoriu dupa sport, dupa ce intri in acasa, zilnic, sa-ti cureryi afat de transpiratie amestecata cu praful si impuritatile din atmosfera, fiindca acelea se depun in porii fetei, ii incarca, apoi se inflameaza si asa apar cosurile.
O fata mentinuta curata tot timpul, nu are cum s aproduca bube!
Depinde ce fel de coșuri ai...
In locul tau as incerca sa găsesc cauza. Daca esti asa grav mergi la dermatolog si sigur o sa te trimita la endocrinologie. Daca iti gaseste vreun hormon in analize care nu ii ok, ai sanse sa scapi mai usor de cosuri.
Pana ajungi la Dermatolog eu as putea sa iti zic ca am primit la un moment dat Kurak pentru fata si Mask Acne gel pentru spate.
Din cate stiu se si recomanda produse cu Retinol la acnee. Sa tii cont doar ca se aplica seara ca sa nu mai intri in contact cu razele UV.
Pot usca si pielea deci ai grija sa iti hidratezi pielea (Gel sebium Hydra mi-a recomandat un dermatolog). Nu aplica prea mult, desi cu cele 2 nu am patit, dar cu altceva am facut un fel de arsura.
Recomand sa folosesti SPF cand iesi afara din casa sincer, neaparat antishine ca sa nu te trezesti cu mai mult sebum.
Scrub (încearcă un peeling nu foarte tare ca nu e prea indicat si nu il folosi zilnic evident), cleaner, ser, toner, crema hidratanta, daca ar fi sa fie o rutina completa. Sincer
nu as putea sa iti zic cat de mult ajuta, fratele meu are cam acelasi volum de cosuri ca si mine fara sa stie ceva despre skincare. Parerea mea sa nu arunci foarte multi bani pe asta, mai nou si dermatologii recomanda produse coreene, Cerave sau Bioderma.
Realistic vorbind cred ca pastilele prescrise au facut diferenta, nu cremele, in perioadele in care nu am avut asa multe cosuri.
Sper sa scapi sincer de cosuri si sa nu ajungi la un moment dat la roaccutane.
La varsta adolescentei nu te poti lupta prea mult cu acneea si sa castigi, e ceva normal care apare din cauza furtunii de hormoni.