| sweetangels a întrebat:

Cate minute e indicat sa stau la solar daca sunt incepatoare? Au cremele cu factor de protectie vreun efect protector in acest caz?

6 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

In America de Nord se discuta foarte intens despre saloanele astea si in provincia mea au fost interzise minorilor. Nu te duce fara sa te informezi, cauta pe net ca sa-ti faci o parere. Iti scriu asta pentru ca stiu de prin postarile anterioare ce varsta ai si cu ce te ocupi si presupunn ca vorbesti engleza de la destul de bine in sus. Nu iti asuma riscul unui cancer de piele, eu am avut in familie pe cineva care a pierit din asa ceva.

| sweetangels explică (pentru SkyPilot):

Da, stiu ca ai dreptate si sunt constienta de riscuri dar chiar vreau sa am pielea mai bronzata, nu neagra ca abanosul si de aceea intreb daca fac ceva in cazul in care folosesc crema cu spf sau e doar frectie la picior de lemn...sunt satula de autobronzante si sa ma bata soarele in cap...

| SkyPilot a răspuns (pentru sweetangels):

Nu iti pot raspunde, eu umblu pe munti tot anul, nu am nici o problema sa merg iarna in costum de baie cand e soare si sunt mereu bronzat chiar daca merg cu un 45 sau un 60 pe mine (nu stiu daca sunt aceleasi numere si in Europa). Dar nu te sfatuiesc sa faci ce fac eu, nivelul de UV este foarte mare si pericolul la fel. Nu sunt sigur dar cred ca si cremele autobronzante au fost interzise aici.

| NoRegretsxx a răspuns:

Cremele alea sunt inutile. Prima data 4 minute. Fa solar la minim 3 zile distanta. Dar fa continuu sa se prinda ceva. Apoi dupa prima sedinta stai 6 min, apoi 8 niciodata mai mult de 8-10 minute. Have fun! happy

| blackart00 a răspuns:

Cremele cu factor de protectie sunt facute ca sa nu te bronzezi. Solarul foloseste raze UV ca sa activeze melanina(pigmentul care te coloreaza) in piele, iar cremele cu factor de protectie UV sunt niste bariere care nu lasa razele UV sa intre in piele. Plus ca razele UV imbatranesc pielea extrem de tare, si mai produc si mutatii la nivelul celulelor care se pot transforma in cancere de tot felul. Iti recomand St. Moriz. E greut de aplicat, e scumput dar nu te imbatraneste si nu iti poate provoca cancer.

| BiuL a răspuns:

4-6 minute. Daca esti blonda/roscata cu ten foarte deschis sau pistrui stai 2-3.
Nu folosi creme UV in solar, exista creme speciale pentru solar care amplifica bronzul dar nu au protectie UV. UV-urile alea te bronzeaza, daca vrei sa te feresti de ele nu mai mergi la solar, simplu, e aiurea sa folosesti crema de protectie...