anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ati alege dintre un inel de platina sau de aur? de ce? fundita happy

Răspuns Câştigător
| KellyGreen a răspuns:

Pai as alege platina deoarace e mult mai pretioasa si nu isi pierde stralucirea si e bun pentru pielea sensibila, oricum daca iti cumperi un astfel de inel sa verifici daca are gravat pe el PT 950, care reprezinta simbolul chimic pentru platina. Oricum citeste aici mai multe lucruri( e pentru verighete dar eu zic ca e acelasi lucru):

http://www.google.ro/......tp?/imgres

10 răspunsuri:
| papusica987 a răspuns:

Sincer nici unu...dar daca ar trebui neaparat as alege platina pentru ca e mai pretioasa si mie oricum nu imi place aurul.

| ParadiseCaroline a răspuns:

Platina este cu mult mai valoroasa decat aurul si pe atat de rara comparativ.Eu as alege platina dar nu pentru valoare cat pentru eleganta ei.Este recomandat sa verificati intotdeauna marcajul special pentru platina, astfel ca sa fiti siguri ca este platina si nu aur alb, sau chiar alt metal. Daca in schimb nu ai destui bani pentru un inel de platina poti la fel de bine sa cumperi inel din aur alb.

| RyugaHideki a răspuns:

Platina este mai valoroasa decat aurul, insa nu ma pricepu la finetea bijuteriilor si la calitatea lor deci nu stiu ce sa aleg. (nu port decat haine)

| Luchian_Elena_1995 a răspuns:

Nu stiu eu il aleg pe ala de aur ca am si eu de aur cu peatra si e super

| Amelya02 a răspuns (pentru ParadiseCaroline):

Pai cat ar costa un gram?
Si aurul alb cu platina nu e aceeasi chestie?

| ombladon93 a răspuns:

As alege inelul de aur de oarece aurul este cel mai pretios metal.

| ParadiseCaroline a răspuns (pentru Amelya02):

Platina este un element chimic care face parte din grupa metalelor platice in timp ce aurul alb este un aliaj intre aur, nichel, paladiu, cupru sau zinc.
Gramul daca nu ma insel atinge 200 lei poate chiar mai mult.

| ParadiseCaroline a răspuns (pentru Amelya02):

Platina este un element chimic care face parte din grupa metalelor platice in timp ce aurul alb este un aliaj intre aur, nichel, paladiu, cupru sau zinc.
Gramul daca nu ma insel atinge 200 lei poate chiar mai mult.

| fdhgcvnb a răspuns:

Buna! Eu as alege platina.Insa daca as fi in fata unei vitrine sa cumpar un inel exact asa cum imi place mie, iti spun sincer:as alege argint.Pa! happy

| ParadiseCaroline a răspuns (pentru ombladon93):

Paladiul este cel mai scump metal, fiind de aproximativ 1, 5 ori mai scump decat aurul. Acest metal a aparut chiar mai tarziu decat platina, in secolul al XVI-lea. Paladiul, un metal foarte costisitor si rar, se utilizeaza la fabricarea bijuteriilor, la monturile de pietre pretioase si la anumite piese de la ceasuri.Platina fiind de treizeci de ori mai rar decat aurul si mult mai greu, platina este totusi cel mai dur metal pretios folosit in bijuterie.Documenteaza-te apoi comenteaza.