Buna,
Banuiesc ca dieta aceea este pentru tine numai, altfel poti sa dai de persoane care au alergie la alune.
Personal cred ca poti sa o tii o scurta perioada, dar din ce pare este foarte hipocalorica. Cu alte cuvinte te infometezi ca dupa ce o sa ajungi la greutatea dorita sa o iei din nou de la capat.
In plus nu prea vad de unde iti iei vitaminele. Am inteles banane si un fruct seara dar aia nu stiu daca iti furnizeaza chiar tot.
La pranz ciorba aia sau salata este foarte cu semnul intrebarii. Salata iti ofera vitaminele dar in ce cantitati? Cu supa o sa te deprivezi de cel putin vitamina C - care, pe langa altele, este termosensibila. Adica se distruge. Poti sa pui eventual ciorba si salata. Dar... sa nu fie ciorba de burta. Sau din aceeasi clasa, cu foarte multa grasime (grasimea fiind calorica).
Privita din alt punct de vedere: al timpului petrecut in stomac... realizezi ca fructele stau pana la o ora. o ora si jumatate in stomac iar legumele un pic mai mult pana la maxim 4 ore.
De aceea iti ziceam ca micul dejun e cam simplut iar cina de asemenea... ar putea fi balonatoare. Sa mananci fructe seara uneori e bine dar alteori poti sa prinzi si ceva enwrgie si sa iti fie greu sa adormi.
Eu nu ti-as recomanda aceasta dieta. Este prea restrictiva. Si va avea succes (daca te tii de ea) limitat. O sa vina inapoi kg pe care vrei sa le pierzi.
Despre mers pe jos, personal consider ca e ok. Nu poti alerga daca ai greutatea mai mare de 100kg sa zicem. Pur si simplu iti zapacesti articulatiile. Tu nu ai specificat greutatea si inaltimea ta, asa ca se ia si asta in considerare.
De asemenea, nu vad unde ai pus apa. Sper ca este fara restrictie...
Buna idee asta cu alergatul, oare pot manca dimineata cereale fittness?
Eu nu te-as sfatui sa alergi. Mai ales in perioada asta a anului. Nu trebuie sa tragi de tine, trebuie sa evoluezi nu sa sari trepte. Atata vreme cat o sa te tii de mers e ok. Vrei sa fugi e ok. Atata vreme cat faci miscare.
Iar cereale fittness, personal nu le cunosc. Cand le consumi ar fi bine sa te uiti la cantitatea de zaharuri. Si sa fugi de cele cu indulcitori, sucrosa si alte porcarii de genul asta. Atata vreme cat nu stii clar cum vine fierul ala, as evita cele cu fier adaugat. Cele mai ieftine sunt cele mai bune (fara omega3 si alte porcarii, doar cereala in sine).
Si renunta la painea prajita. Toastingul nu este ok deoarece arsurile de pe ea sunt inalt cancerigene.
Imi poti recomanda alta dieta, te rog?
Eu personal cred ca esti prea restrictiv. Dar este alegerea ta. Eu te-as sfatui sa nu fii stresat sau prea zelos in urmarirea dietei, ci pur si simplu sa te descoperi.
Te-as sfatui, daca poti sa urmezi timp de doua saptamani trei reguli:
1. Mananca consistent dimineata, mai putin consistent la pranz si deloc seara. S-a observat ca dimineata se depune cel mai putin din masa, mai mult la pranz si aproape tot seara. Gandeste-te ca seara mancarea sta in stomac. Daca te intinzi, aproape se dubleaza timpul.
2. Cand te ridici de la masa sa nu fii complet satul. Perfect ar fi sa o faci cand mai poti manca inca o data pe cat ai mancat. Dar cel mai important este sa nu fii satul.
3. Mananca incet. Mesteca mult. Este poate cel mai chinuitor. Lasa de exemplu furculita si cutitul jos, dupa fiecare imbucatura. Motivul ar fi: informatia ajunge cu o intarziere de la stomac la creier (e mai complicat sa iti povestesc acum, procesul e mai complex). Ce trebuie sa retii este ca trebuie sa consumi alimentele incet.
Nu a te flamanzi este solutia pe termen lung, pentru ca la un moment dat o sa ti se ia si nu vei mai continua. Este de ajuns sa calci odata stramb ca sa iti bagi picioarele in dieta.
Trebuie tu sa simti placere in noul tau mod de a fi.
Ce mananci e mai putin important (pentru ca nu vei lua cina si vei face miscare). Dar e important fara alcool (e caloric), fara bauturi racoritoare, zahar. Si daca poti ar fi perfect sa consumi zilnic 5 legume si 2 fructe (min 100 g din fiecare)
Daca insa vrei sa urmezi o dieta, cel mai bine medicul nutritionist.
Dietele merg mai bine la unii oameni, mai prost la altii.
Nu pot sa iti sugerez o dieta anume. Nu cunosc problemele tale de sanatate, nu stiu ce necesitati ai, ce alergii ai, ce placeri ai, etc.
Ia in calcul ca sfaturile mele sunt usor de dat. Medicul nutritionist ar trebui sa raspunda pentru acea dieta.
Ai putea sa imi dai niste idei de meniu pentru o zi?
Http://sportnews.libertatea.ro/cum-sa-slabesti-cu-dieta-cu-ton-212804.html Ce parere ai de asta?
Este bine doar ca mie personal mi se pare cam putin si nu o sa fie prea ok sa mananci mereu acelasi lucru. Probabil la inceput e ok, dar n-o sa suporti sa mananci mereu acelasi lucru, e frustrant.
Mai poti schimba, la mic dejun :
1. O felie de paine prajita cu felie de sunca slaba de pui + un mar
2. Un caston de lapte cu cereale integrale
3. O omleta din 2 ochiuri fara ulei
4. O felie de paine prajita/neprajita cu o felie de telemea de vaca si o felie de sunca slaba de pui
La pranz:
1. Peste facut pe gratar sau fiert cu
orez
2. la salata sa ai cat mai multe variante, la fel si la ciorba
3. Piept de pui la gratar cu salata verde
4. Rosii cu telemea
Cina:
O supa de pui
Salut,
Cum iti ziceam initial, da-ti voie sa te descoperi. Respecta timp de o luna regulile acelea si vei reusi.
Incearca pe cat posibil sa elimini cafea, cacaoa din alimentatie. Ambele sunt depletive de calciu. Si fals energizante. La cafea e cofeina, la cacao este theobromina.
Tonul sa stai asa sa il mananci... eu as incerca sa il sar. Motivul ar fi ca in general carnea de ton are niveluri inalte de mercur (datorita poluarii) precum si faptul ca sta in conserva de aluminiu (e buna, asta nu inseamna ca e si sanatoasa). As include-o exceptional in dieta, nu regulat.
Carnea la gratar... acum depi de cum e si ea facuta. Dar daca are urme, alea sunt niste substante aromate (e la chimia organica asta) cu un grad de toxicitate foarte mare. In plus nu uita ca OMS a inclus carnea la probabil cancerigena. Carnea procesata este alta discutie. Aia e cancerigena.
In fine, nu vreau sa te sperii cu informatii din astea.
Sfatul meu ramane sa iti acorzi o luna in care sa te cantaresti o singura data pe saptamana, pe stomacul gol, dupa treaba mare, timp de 4 saptamani. Vezi cum evoluezi.
Nu uita ca exista la un.moment dat si asa numitele praguri, in care corpul optimizeaza consumul de energie si nu mai reusesti sa slabesti. Nu te descuraja, deoarece in medie aceste praguri nu dureaza mai mult de 2 saptamani consecutive.
M-am apucat de 3 zile si am slabit 2kg, dar am facut mult sport.
Slabitul nu e o evolutie liniara... ci in hopuri.
Raspunsul la intrebarea ta este da. Vei pierde greutate intr-un ritm mai scazut.
Si e si normal asa.
Am o intrebare:Ciorba de fasole ingrasa?(azi am mancat o ciorba de fasole fara paine si fara carne, si ma simt balonat si am pus si 1kg pe mine...)