| LoveMusic a întrebat:

Ce să fac să nu'mi mai rod unghiile? :d
Am avut acest tic mai demult, dar acum m-am apucat iarăşi.
Când sunt stresată sau simt nevoia să mestec ceva mă apuc.
Sau din plictiseală.
Nu vreau să mă dau cu lac cu gust amar.
Alte idei mai naturiste ştiţi?
Cum să fac să mă abţin?
Şi cum să le îngrijesc foarte bine şi corect? (Mă dau cu întăritor sau lac incolor, le curăţ cu periuţa şi cu săpun antibacteriant şi le tai, am grijă să nu le agăţ şi să nu se exfolieze.Este de ajuns?!)

Mulţumesc anticipat! kiss Orice răspuns folositor este bine venit!

16 răspunsuri:
| ashley26pink a răspuns:

Cumpara-ti guma! De fiecare data cand iti vine sa mesteci ceva, ia guma! Sau poti incerca cu bombonele pentru supt.

| cornel a răspuns:

Asa fac si euhee hee

cand rod la ele zic gata nu mai rodhee hee

si degeabahee hee

nu stiu poate ar trebui sa faci altcevahappy

| puyshor a răspuns:

Si eu fac la fel, cat am incercat...nu reusesc, mai mult cand sunt stresata

| Incubus a răspuns:

Imi pare cunoscuta intrebarea dar nu mai stiu cine a pus-o, de unde ai copiato ca sunt sigur ca nu este problema ta

| Derye a răspuns:

@Denysa: si eu am avut acest tic, si imi rodeam unghiile chiar si in timp ce mancam sau beam ceva (si mie mi se pare incredibill, crede'ma)!

@FamouSs Girl: esti 100% sigura ca e un tic? Daca da, sa stii ca tic-urile se fac inconstient. Ca sa scapi de ele, le faci constient. Adica din cand in cand, iti rozi unghiile! Dar o faci din vointa!
Asa scapi 100% de tic-uri, si e testat de toti psihologii din lume. Intreaba un psiholog, iti va da acelasi sfat!

Bafta!

| LoveMusic explică:

@alin intrebarea e pusa de mine. Daca mai ai chef de discutii inutile, iesi de pe site! Ma enervezi deja, lasa'ma in pace sau o anunt pe Raluca!

@derye nu e tic.Sunt constienta insa nu pot renunta. Nu e tic.

| Skeletonized a răspuns:

Incearca sa folosesti o crema de maini cu un parfum mai intens si cand o sa simti mirosul o sa iti aduci aminte ca nu trebuie sa rozi laughing sau gaseste altceva de "rontzait" whistling cum ar fi guma de la creion, merita( trust me I know) desi lacul de unghii cu gust amar ar putea fi o optiune favorabila (eu asa am scapat de nevoia de a-mi roade unghiile). Bafta! big grin

| ducipal a răspuns:

Cauzele pentru care o persoana isi roade unghiile pot fi de natura psihologica. Daca te regasesti in una dintre situatiile: stresata, anxioasa, hiperactiva atunci rosul unghiilor iti aduce un anume "confort psihologic". Va trebui sa vezi care este cauza care -ti genereaza disconfort. O manichiura frumoasa, facuta la un salon de specialitate... si sigur iti va fi mila sa o strici.

| Barajag a răspuns:

Persoanele care isi rod unghiile isi pot ameliora situatia doar printr-un plan de tratament consistent, problema reala fiind una psihologica, care nu poate fi rezolvata in saloanele de manichiura sau intr-un mod mai natural, insa iti poti impune chiar tu sa nu mai faci asa ceva.Bafta!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

O cunostinta de-a mea care avea aceiasi problema a reusit aceasta "performanta". Dupa ce s-a dat cu oja a dat pe deasupra cu pensula o solutie din boia de ardei iute dizolvata in apa. A procedat asa cateva zile apoi nu a mai fost cazul.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| alonet a răspuns:

O prietena de-a mea a reusit vopsindusi unghiile cu un rosu strident, si de fiecare data cand si le vedea stia de ce si le-a vopsit asa happy

| Neghinitza_8409 a răspuns:

La scoala e mai greu cu guma ca nu prea iti dau profesorii voie. Si eu am avut aceeasi problema si am reusit sa scap de ea printr-o metoda putin mai ciudata.laughing De fiecare data cand voiam sa imi rod unghiile ma piscam foarte tare de mana incat in vreo saptamana nu am mai avut aceasta problema. Sper ca ti-am fost de ajutor.big grin

| AdeAde2 a răspuns (pentru cornel):

Pai eu zic sa mesteci guma cum a zis asley26pink e un sfat bun... si gaseste ti ocupatii asta e problema ta ar trebui sa ti gasesti esti plictisita si eu fac asta

| violetflyer a răspuns:

Da-ti in mod regulat cu crema de maini parfumata sau aplica-ti o crema pentru unghii. Gustul neplacut al cremei te va determina sa renunti la acest obicei. Daca parintii si profesorii iti dau voie, incearca sa folosesti cateva saptamani unghii false, astfel le permiti celor adevarate sa creasca dedesubt si nu iti vei mai putea roade unghiile false, fiindca vor fi prea tari. Impune-ti sa-ti rozi unghiile de la o singura mana, iar apoi, de la un singur deget. Vei vedea ca, in curand, vei dori sa-ti lasi creasca si unghia mancata.