anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am 20 ani+ și nu îmi crește par pe fata, doar putina mustața si nici pe piept, am vreo problema? De dezvoltat m-am dezvoltat ok, sunt cel mai înalt din familia mea, insa mă gândeam că poate mă va prinde in viitor și pe mine moda asta cu bărbi.

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru stabilirea unui diagnostic cat mai apropiat de situatia reala existenta in organismul tau este indicat sa fii consultat de medicul endocrinolog. Fiindca in general lipsa pilozitatii faciale cat si a parului de pe piept este urmarea unei carentei privind hormonul testosteron, in urma examinarii efectuate medicul iti va recomanda cel mai probabil sa fie efectuate investigatiile si analizele necesare privind determinarea nivelului hormonului testosteron, a DHEA, a estradiolului plasmatic, etc, etc. Este posibil sa-ti fie prescris un tratament hormonal cu testosteron. Multa sanatate!

Răspuns utilizator avertizat
| Donsavas a răspuns:

Poti sa consulți un endocrinolog, dar nu e obligatoriu sa ti creasca pilozitatea. Oricum, mai mult par nu inseamna ca esti un bărbat mai potent.

| DeathIncarnate a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Cum adica nu crezi ca e normal?laughing
Te pomenesti ca e handicapat daca nu ii creste parul, sau cum?

| DanielHX a răspuns:

Asculta aici, poti diagnostiza singur daca este o problema hormonala, dar chiar si atunci sunt prea multi factori ce determina parul corporal. Iti poti face analize de sange la un laborator independent, dar GENETICUL este principalul factor determimat. Poti sa fi perfect sanatos si sa n-ai par facial. Daca nu esti deficitar in testosteron, atunci este posibil sa nu se converteasca prea mult testosteron in DHT, sau ca receptorii tai sa nu fie atat de sensibili la DHT. Exista barbati cu testosteron ridicat si n-au par facial deloc, dar nu si invers. Nu trebuie sa iti faci griji din punct de vedere al sanatatii.