Nike are fabrica in Polonia. Epantofi vinde doar produse originale. Nu sunt fake-uri, iar pretul este mai mic pentru ca e din colectia de acum un an, doi, sau trei.
Marii producători își fac produsele în țările mai sărace pentru că mâna de lucru este mai ieftină. Legea declară astfel de produse ca fiind originale, pentru că sunt făcute de același producător, chiar dacă în diferite țări.
În ce mă privește, eu nu le-aș declara originale, pentru că diferă calitatea materialelor.
Dar totuși, ca să cumperi un Nike făcut în America (sau care o fi țara lui de baștină), cred că ar costa de 10 ori mai mult decât dacă ar fi făcut în alte țări. Ai putea să te interesezi pe net să vezi cât costă un Nike în America, Malaezia, și cât este ăsta din Polonia (fără taxele de transport).
"...pentru că diferă calitatea materialelor."
De fapt materialele sunt fix aceleasi, liniile de productie sunt la fel, etc, indiferent ca sunt facuti in SUA, China, sau Polonia. Referitor la pretul din SUA, in perioada reducerilor, in special datorate "invechirii" colectiei respective, ii poti gasi uneori chiar mai ieftini ca in Polonia, sau Romania. Nike nici macar nu e un brand "de lux", este o companie producatoare de echipament sportiv.
"Dar totuși, ca să cumperi un Nike făcut în America (sau care o fi țara lui de baștină), cred că ar costa de 10 ori mai mult..."
Multe produse Nike vandute in SUA au ca tari de provenienta China, Polonia, Rep. Moldova, Turcia, Brazilia, Argentina, sau orice alta tara unde Nike are fabrici. Nike face mii de produse. Fiecare fabrica produce doar anumite modele.
Sunt cât se poate de originali. Dacă i-ai lua din state, ar scrie pe ei Vietnam!