| RAntonia a întrebat:

De ce ma mănâncă pielea capului,și gatul la spate gen toată partea de ceafa? Menționez ca ma spăl cu șampon elseve și acum câteva luni am luat paduchi de la cineva și acum îmi este frica sa nu am iar însă m-am tot pieptănat cu pieptăn des si m-am spălat cu șampon anti paduchi dar nu am observat sa am.Ce poate fi? Îmi este frica sa nu am iar paduchi însă cum v-am spus, nu am observat sa am.
A, da și m-a mâncat și spatele pe sus astăzi. Deci scalpul, ceafa și spatele.
Am 13 ani.Nu veniți cu răspunsuri "tunde-te zero" sau mai știu eu ce.Mie se atunci îmi este frica sa nu am și m-am tot spălat pe cap cu șampon anti parazitar și m-am pieptănat cu pieptăn special, chiar dacă scăpase de ei.Cand am avut,mătușa mea văzuse ca am și m-am vopsit pentru a scăpa de ei,m-am dat de doua ori cu gaz (mi-a iritat scalpul îngrozitor de rau),m-am dat de doua ori cu oțet,m-am dat pana și cu decis în cap, am luat un șampon pentru paduchi, apoi altul, și tot nu functionase...tot mai aveam.și intr-un final s-a dus alta matusa la farmacie și a găsit alt șampon, parca parasites se numea, nu mai știu sigur.Si cu ăla m-am dat cam timp de vreo trei zile și am scăpat de ei.Si cum v-am mai spus,eu scapasem de ei dar ma mai dădeam din când în când cu șamponul ala la baie de frica sa nu iau iar de la scoala. Și acum nu știu dacă sunt paduchi pentru ca ma mananca scalpul, gatul la spate, spatele pe sus și a început sa ma mănânce și fața.
Va rog dati-mi sfaturi

3 răspunsuri:
| Mindfulness a răspuns:

Poate fi pe fond emoțional,te gândești excesiv că ai păduchi și îți umbla in cap,un fel de anxietate. Poate fi și dermatita de contact de la produsele ce le-ai folosit: substanțe iritative chimice,fizice,cosmetice gen vopseaua de par etc.
Nu te mai da cu toate prostiile că nu cred că ai păduchi,mai mult te mănâncă pe fond emoțional,ești speriata de ce ți s-a întâmplat și crezi că încă îi ai in cap, îți induci singura anxietate.
Și de la gaz poate fi, chiar oțet, nu mai folosi nimic, folosește un șampon cu PH neutru și săpun cu PH neutru, recomand de la Johnson's baby săpun și șampon. Nu ar trebui sa mai folosești produse, substanțe agresive. Ai grija de tine.

| I0NUTA a răspuns:

Daca gasesti, da-te cu petrol. Ar fi bine ca parul sa fie maxim, cam pana pe la umeri sa poti scapa mai usor de paduchi, daca crezi ca mai ai. Iti recomand sa mergi la dermatolog.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Bună.
Vad ca aplici foarte multe metode. Mergi la medicul de familie sa se uite si sa aplici ce trebuie.