| sopranaCadaverica a întrebat:

De ce mi se descuameaza buzele foarte des? Nu sunt aspre, sunt chiar moi, recent chiar am facut exces de balsam de buze (le aveam crapate), doar ca mereu se departeaza pielea aceea moarta - e neplacut si inestetic.
Ce pot face pentru a remedia problema?

9 răspunsuri:
| Lostlyric a răspuns:

Inainte de a folosi un balsam de buze, incearca un exfoliant de buze. Iar daca nu gasesti exfoliant pe piata, prepara unul acasa din zahar brun, bicarbonat de sodiu si miere. Fa un usor masaj, lasa produsul pe buze aprox. 10 min. Departeaza-l si abia apoi aplica balsamul de buze (de cate ori simti nevoia).
De asemenea, daca urmezi un tratament impotriva acneii (genul Accutane/Roacutan/RetinolA etc), acesta poate fi unul dintre factorii intalniti in mod frecvent in uscaciunea pielii (in special a buzelor).
Si nu uita sa te hidratezi: bea multa apa!

| Carlosdiaconescu a răspuns:

Încearcă să bei mai multă sau orice lichide deoarece esti deshidratat/a mai ales seara

| sopranaCadaverica explică (pentru Lostlyric):

O sa incerc exfoliantul mentionat de tine! Eu ma exfoliam cu malai, aplicam putin pe buzele usor umezite cu apa calduta si masam usor dar mi se pare ca mai mult le usuca.
Mercihappy

| Lostlyric a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Poti sa folosesti si malaiul, in combinatie cu bicarbonatul si mierea. Nu de sine statator. Zaharul este singurul ingredient de exfoliere din ecuatie, deci, poti sa-l inlocuiesti cu malai.
Numai ca orice exfoliant trebuie sa aiba si un ingredient de hidratare. Iar mierea este ingredientul hidratant. Altfel, buzele continua sa ti se usuce.
Gandeste-te, e ca la ten. Intai aplici exfoliantul, apoi vii cu hidratarea.
Intai indepartezi celulele moarte, apoi hidratezi pentru a nu aparea des.
Dar bea apa. Problema ta e din sursa interioara mai mult. Esti deshidratata.

| nda a răspuns:

Nu te hidratezi cum trebuie.

Bula
| Bula a răspuns:

Dumnezeu ti-a dat solutia, ti-i la indemana mereu:
Umezeste-ti buzele uscate cu LIMBA!

| sopranaCadaverica explică (pentru Bula):

Saliva mai degraba ajuta la procesul de... uscare!
Mai mult decat crezi, dle expert.
Ceteste pe Google happy

| Jouliete a răspuns:

Si eu aveam buzele uscate mai ales iarna, dar de cand folosesc pasta de dinti cu fluor, nu mi se mai usuca deloc.Probabil substanta aia are efect si pe buze cand ma spal pe dinti.Si nici balsam de buze nu folosesc decat seara. Încearca si tu poate merge.

Bula
| Bula a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Eu, daca mi se usca buzele, mi le ud cu limba.
Sau cu bere. big grin