La început, citind răspunsul lui Nhamnhumhebhaaa, m-am gândit "ce prostie!", dar am stat să mai gândesc şi am realizat că are dreptate omul: vor dispărea... odată cu corpul gazdă. Nu-i minunat?
Vergeturile apar din cauza elasticitatii pielii, statul mai mereu intr-o pozitie proasta sau cresterii pielii.
Poti folosii creme pentru a ajuta elasticitatea pielii sau sa astepti pana cand acestea dispar.
Vergeturile se impart in rosii si albe. Cele rosii sunt "proaspete", cauzate ori de o slabire brusca, ori de o ingrasare brusca. Dar cel mai des e vorba de ingrasare. Pielea se intinde mult intr-o perioada scurta si vergeturile apar ca mici rani la nivelul ei. Atunci cand sunt rosii, poti sa folosesti foarte multa crema hidratanta (crema de bebe de la Johnson e foarte buna) sau ulei de migdale/orice alt ulei de corp natural, dupa fiecare baie sau mereu cand simti nevoia.
In cazul in care vergeturile sunt albe, nu mai poti face mare lucru. Poti doar sa iti hidratezi pielea zilnic ca sa ii mentii elasticitatea si sa previi aparitia altora.
Hidratarea trebuie sa se faca si in interior, nu doar prin creme. Multe lichide!
Someoneeene întreabă: