Problema cu zonele si petele rosi este frecventa la persoanele cu tenul foarte sensibil.Eu ma confrunt cu problema asta de multi ani, imediat cum imi trecea un cos, ramaneam cu semn, sau piele inrosita.
Cu semnele si pielea rosie este cam greu.Sunt unele creme din comert care promit diminuarea acelor pete dar la cate am incercat deja nu mai am nici o speranta! Insa am incercat crema de galbenele, timp de o saptamana, si chiar a mers! Petele rosi si pielea inrosita incepea sa dispara, greu, dar trebuie sa ai rabdare!
Un alt remediu este lamaia. Datorita faptului ca are in compozitia sa acid citric, malic, vitaminele A, B1, B2, B3, PP, fructoza, glucoza, importante saruri minerale si oligoelemente; iar componentele antioxidante au rolul de a neutraliza radicalii liberi deci dau o mana buna de ajutor la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor, la care se mai adauga si o actiune antiseptica, antiinflamatorie.Lamaia este de-a dreptu’ eficienta in cazul diverselor pete pigmentare cu care ne-am pricopsit, intr-un fel sau altul, reusind sa le estompeze la modul cel mai serios.
Uite o reteta foarte buna: - se amesteca in cantitati egale: otet, suc de lamaie, apa; cu aceasta lotiune iti stergi tenul de 2 ori pe zi cu o discheta demachianta!
Poti sa incerci cu ulei de jojoba, este f bun pentru piele! Dar am o intrebare, cum ai reusit sa scapi de cosuri?
Aplica masca cu argila si apa (preparata de tine in casa) pe locul unde a ramas urma. Argila vindeca foarte bine si trateaza acneea. Daca aplici pe toata fata, aplica numai daca ai tenul gras, altfel, combin-o cu miere sau altceva hidratant! Succes!