| Anonimacereajutor a întrebat:

Hei, TPU!
Am și eu nevoie de niște soluții.
Am încercat și cu șampoane scumpe dar și cu cele ieftine... nu scap nicicum de mătreața...
Ce sa fac? Cu ce sa mă spăl? Sau cu ce sa mă dau?

18 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Pai eu am scăpat cu un simplu balsam și am frecat acolo unde era matreață. și apoi am scăpat de ea (asta fiindcă mă dau mereu cu fixativ) nu știu ce efecte are la tine, știind că ai un par foarte lung, fiind fată

| Paula2018 a răspuns:

Încearca Hahnpetrol, e un șampon cu petrol, are miros de citrice nu se simte petrolul, eu cu ăsta am scăpat de mătreață.

| alecsawng01 a răspuns:

Eu am scapat de matreata cu sampon normal, insa am frecat foarte bine cu buricul degetelor, nu foarte tare, foarte bine, si de mai multe ori, cred ca 3 ori m-am spalat una dupa alta, matreata s-a mai dus, apoi cand a venit timpul sa ma spal iar pe cap, am facut acelasi lucru, spalat foarte bine, de 3 ori si din cate tin eu minte, mi s-a dus de tot atunci. Eu cred ca de vina este ori schimbarea samponului destul de des, ori pui balsam la radicina, ceea nu este indicat, ori nu te speli bine, adica nu freci usor scalpul de fiecare data, eu am mereu aceiasi rutina, ma spal de 2 ori pe cap la fiecare dus, si frec usor scalpul, daca o sa te uiti pe Youtube la tutoriale de la hair stylisti despre cum sa te speli corect pe par, o sa vezi exact acelasi lucru ce ti l-am spus aici. Sampoanele nu te vor ajuta cu nimic la matreata, si cel mai probabil nici alte solutii minune. Trebuie frecata pielea capului cu miscari fata-spate, nu circulare, ca sa nu ti se incalceasca, ca sa se duca pielea moarta. Sper sa reusesti!

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu nu am avut probleme cu matreata dar am vazut pe un grup despre par ca foarte multa lume recomanda samponul Ducray (pentru matreata ca Ducray are mai multe)

| JulyDreams a răspuns:

Poate nu o fi matreata. Eu intr-o vreme faceam mereu niste cojite care semanau cu matreata. Sampoanele antimatreata nu ma ajutau prea mult. Pana la urma am fost la un dermatoolg si am primit o solutie pe care o picuram pe cap. In cateva zile mi-a trecut.

| anonimg a răspuns:

Folosești șampon head&shoulders nevoia părului tău. Te speli cu el de două la aceeași spălare. Te speli o zi da, una nu; sau cel mult te speli pe cap o dată la două zile.
Doar așa acest șampon își va face efectul care este scris pe el: 100% fără mătreață.
De asemenea trebuie să renunți la stres.

| Simpatic a răspuns (pentru JulyDreams):

Cojitele de care spui se numeste dermatita seboreica si este acelasi lucru cu matreata, de fapt matreata este un termen popular, neacademic.

| WhiteLife a răspuns:

Mătreața este produsa de o ciuperca (Malassezia) și ai nevoie de un șampon cu o substanța activă împotriva fungilor, nu orice șampon anti-matreata din comerț. Mie mi-a trecut cu Vichy Dercoss, dar poți întreba in farmacii pentru mai multe opțiuni.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Folosește săpunul de casa. Se găsește si in magazine. Maria Dragomiroiu, solista de muzica populara numai cu acest săpun se spala si ce par lung are. Si eu l-am folosit si il voi mai folosi. Intr-adevar te scăpa de mătreață. Eu mai folosesc si săpun natural din miere si propolis. Si acesta vindeca mătreață.

| Anonimacereajutor explică (pentru Paula2018):

Da știu ca e bun dar sunt sensibila la mirosuri am încercat și mi s-a făcut rău de la miros

| Anonimacereajutor explică (pentru JulyDreams):

Faza e ca nu este muuulta gen sa se vadă, nu... nu se văd cine știe ce dar dacă bag mana mai mult in par se văd... mai ales mai sus de frunte acolo se vede dar câteva nu multe

| Anonimacereajutor explică (pentru WhiteLife):

Am încercat și cu șampoane de la farmacie... tot nu mi-a trecut, nu as vrea sa mă duc la medic fiindcă nu este foarte grav...

| WhiteLife a răspuns (pentru Anonimacereajutor):

Dar ești sigur că au fost împotriva ciupercilor? Daca nu ai alta alternativa, poți merge și la medic. La medicul de familie controlul e gratuit și îți dă trimitere la dermatolog.

| Paula2018 a răspuns (pentru Anonimacereajutor):

Ești sigură că vorbim despre același produs? Pemtru că nu se simte deloc mirosul de petrol.

| Anonimacereajutor explică (pentru Paula2018):

Nu. Eu mă refeream ca am încercat un șampon pe baza de petrol și avea un miros înțepător, era de la Gerovital

| andreeaaaaaaamaria a răspuns:

Eu am scăpat de mătreață cu oțet(simplu, nu balsamic, de mere sau mai stiu eu ce). Îmi udam părul și in loc sa aplic sampon aplicam otet. A doua zi ma spalam normal pe cap cu sampon, balsam.

| Paula2018 a răspuns (pentru Anonimacereajutor):

Poți merge la farmacie și să încerci, o să vezi rezultate în scurt timp happy

| elleelena852 a răspuns:

Deci eu aveam mereu parul gras si aveam mătreață. Pana am auzit de un anume șampon ca ar fi foarte bun. Este vorba de gama N*ture B*x( scriu asa ca sa nu fac reclama). Deci ma spal cu samponul de la ei, de avocado si tot cu balsamul de la ei, tot de avocado. Nu mai am nicio problema acum. Parul nu se mai îngrașă si nici nu mai am mătreață. Am adaugat recent si masca, tot de la ei si tot de avocado, pentru regenerare etc. Sunt perfecte pentru mine aceste produse! Incearca-le! Te speli normal, dar cand dai cu șamponul maseaza-ți scalpul in jur de 3 min pentru a-l curata bine. Sunt foarte multumita de ele!
Sunt in jur de 15-20 de lei fiecare, dar merita! Si in plus le am de o luna si tot nu le-am terminat.
Bafta rolling on the floor