Depinde de vopseaua pe care o folosesti si de calitatea ei.In general, ti-ar putea arde parul.De ce vrei sa te faci blonda? Personal imi plac mai mult satenele, sunt mai atragatoare.
Orice vopsea degradeaza firul de par, vopseaua distruge partial sau total pigmentul firului de par si procesul asta n-are cum sa fie bland pentru sanatatea parului. Unele vopsele blonde vin cu un plic de pudra decoloranta. Ca sa mentii parul perfect e nevoie de multa munca, eu as opta pentru un ombre ca sa nu-ti bati capul cu radacina care este foarte inestetica atunci cand creste, dar alegerea iti apartine.
Ai putea sa te mai decolorezi o data cu miere ca sa-ti prinda mai bine vopseaua.
Dupa vopsire foloseste masti cu uleiuri ( de masline, ricin, argan, jojoba, cocos, avocado etc ) pe care le lasi in par cat mai multe ore ca sa-ti hranesti parul si sa nu fie uscat. Eu nu recomand balsamurile si mastile din comert pentru ca au tot felul de ingrediente care mai mult rau fac decat bine.
Da am înțeles, dar cred ca ai auzit și ttu de multe ori ca parul închis se distruge mult mai mult decât cel mai deschis, eu asta voiam sa știu. Dacă mi-l deschid întâi cu miere, el fiind închis n-o sa fie mai ușor pentru el puțin? Știu ca cele închise la culoare au de trecut prin etapa aia de galben pui, dacă al meu e deja deschis nu ar trebui să-mi pun problema de o decolorare nu?
Pai la asta ma refeream si eu, sa te mai decolorezi o data cu miere (sau de cate ori poti/ai rabdare ) pana ajungi la o nuanta mai deschisa.
Nu, am avut o perioada cand il foloseam cu sfintenie (imi spalam zilnic parul deci aplicam si balsamul la fiecare spalare ) si se uscase parul in ultimul hal. N-am mai folosit de un an balsam si parul meu e sanatos acum, nu l-am mai tuns de un an si n-am varfuri despicate. N-am rabdarea necesara sa cercetez piata ca sa gasesc un balsam cu ingrediente ok si la un pret bun, uleiurile sunt suficiente pentru mine.
Folosești uleiuri în loc de balsam?
Și cum ai ajuns la performanța de îți spălai părul zi de zi?
Da dar foarte rar, cand am chef sa stau cu el mai multe ore.
N-am avut de ales, il aveam extrem de gras si orice sampon foloseam nu-mi tinea parul curat. Acum sta curat 4 zile dar daca trebuie sa ies doua zile consecutiv il spal pentru fiecare zi, am ramas cu un pitic pe creier. Ma simt eu mai bine cand stiu ca e proaspat spalat.