| LimbaEsteInGura a întrebat:

Hello! Am 13, sunt fata si am par pe picioare.Nu in exces ca baietii dar am.Si este vizibil. Mama nu vrea sa-mi cumpere nici ceara, nici crema nici aparat din ala de ras sau cum ii zice.Am incercat sa imi smulg cateva fire de par cu penseta unele fire aveau ceva ingru in capat iar unele ceva alb, iar undele nu aveam nimic erau fire normale.
As vrea sa stiu cu ce m-as putea depila, ceva facut acasa?
Ce sunt "punctele" alea negre si albe de la firele de par? Du

7 răspunsuri:
| nicoletalavinia14 a răspuns:

Daca vrei sa te epilezi neaparat, poti sa-ti cumperi si singura...
adica, strangi bani...
ceara de epilat nu e scump, e 5-6 lei
dar trebuie sa stii sa o folosesti...si e complicat singura sa te faci calumea.
si mai e crema depilatoare, dar creste repede de la ea.
sunt unele retete de ceara calda, facuta in casa
cu zahar-http://organicka.ecosapiens.ro/epilarea-cu-ceara-de-zahar/
sau cu miere si lamaie http://stil.acasa.ro/......10111.html
ai si niste instructiuni
mult noroc!

| AidaCR a răspuns:

Poti sa te epilezi ci bigul.

| steffanna a răspuns:

Acele puncte sunt radacinile firelor de par, unele sunt mai rezistente, altele nu de aceea unele sunt albe si altele negre. Nu folosi bigul pentru ca iti va intari firul de par si atunci cand te vei epila te va durea f tare si iti vor creste fire si sub piele de le el. Multa bafta! Funda?

| LimbaEsteInGura explică (pentru steffanna):

Mda... si daca alea sunt radacinile o sa imi mai creasaca parul, adica unde l-am smuls cu tot cu ''radacina''?

| Crucified a răspuns:

Roag-o sa-ti cumpere ceara

| beautifulkiss a răspuns:

Buna,cum a spus si @nicoletalavinia14 poti strange niste banuti si sa-ti cumperi singura. Ceara nu e indicata penttru ca tu singura nu te poti face calumea iar cu bigul iti vor creste firele de par mult mai repede si mai groase, nu recomand.Iti mai raman crema si aparatul de epilat. Aparatul de epilat este si cam scump si te si doare destul de tare, dar totusi firul creste mai greu.Crema are ca dezavantaj faptul ca parul iti creste destul de repede, dar in rest e foarte ok deoarece te epilezi repede cand esti in pana de timp si nu doare.Si tine minte cu orice te-ai face nu uita sa te dai cu un balsam de hidratare dupa epilat si daca vrei sa folosesti crema, cum e pentru prima oara intai aplici pe o portiune mica si vezi daca faci vreo iritatie ceva, cum suporta pieleahappy
P.S:Am auzit ca, crema de epilat de la veet e foarte buna, dar eu folosesc de la Nair(o gasesti in DM si costa 15 lei).
Numai bine.

| steffanna a răspuns (pentru LimbaEsteInGura):

Da, cu penseta le smulgi cu totul. Dupa ce te faci cu penseta e bine sa te faci cu crema pentru ca o sa te iriti.