NU TE LASA PRADA CUVINTELOR RAUTACIOASE ARUNCATE AIUREA.
Nu conteaza ce spun altii,nu inaltimea conteaza,e ok,esti mai mica de statura si atata tot, nu e nici o problema
ai grija si nu supara, lasa-i sa zica ce mama lor doresc, nu le da apa la moara
daca vrei sa cresti incearca basket ( nu prea e de fete ) sau volei, chiar handbal, exercitii... prinde-te de o bara cu mainile si stai suspendata cateva secunde, face bine si la coloana
inca odata iti spun, nu conteaza ce zic altii, tu esti asa cum esti iar modificarile pe care le poti face sunt minore, lasa-i pe "toti" in pace pentru ca acei "toti" sunt niste tonti
Mult basketball multe lactate dar in general mult sportsi eu st cam pitoaca 1.55 dar sincer nu ma prea deranjeaza pentru ca primavara asta am crescut atat de mult pentru ca iarna trecuta aveam 1.48
Nu esti chiar asa de mica. Fetele mici sunt mai indragite si isi gasesc mai usor un partener potrivit.Perioada ta de crestere inca nu s-a incheiat. Poate mai cresti.Ca sa fii sigura adreseaza-te unui medic ortoped care are aparatura necesara determinarii posibilitatilor de crestere.
Am auzit si de operatie la genunchi dar nu as vrea sa ma risc
Inotul este cea mai buna solutie "traditionala". Daca nu merge, consoleaza-te gandindu-te ca cel mai mic om din lume are 49 de cm.
Nu te speria foarte tare fetele mai pot creste pana pe la 16 ani baietii pana pe la 18-21de ani, cu putin ajutor sportiv poate mai reusesti cativa cm.sa cresti ar fi bun voleiul, handbal, inot, poate putina sala la anumite aparate care solicita intinderea in sus sau poti in casa sa improvizezi ceva un semn facut undeva si in fiecare zi sa incerci sa sari sa il atingi cu mana cat mai sus sa sari de exemplu o sfoara in baie cat mai sus la care sa te intinzi punand haine sau in camera ta legi un balon undeva si sari dupa el asa ca la volei cu mainile intinse in sus, trebuie sa ai putina imaginatie cum sa faci exercitii si acasa daca nu ai timp si bani de mers la sport altundeva mai poti sa stai agatata cu mainile de bara afara este buna metoda pentru alungirea oaselor a coloanei, pentru ca te lasi cu toata greutatea corpului in maini faci cateva exercitii din astea pe zi nu trebuie mult sa stai asa maxim 5 min.ca sa nu faci febra musculara, de sarit dupa ceva mai sus poti mai multe min.cat crezi ca poti fara sa simti ca e prea mult efort nu trebuie sa le faci rapid miscarile ca sa te obosesti ci mai degraba cu precizie si concentrare.Mai este o problema daca parintii tai sant mai mici de statura cam slabe sanse ai sa fi tu prea inalta pentru ca e genetic din familie sa fi si tu mai mica de statura doar prin sport intens de performanta facut de mica (volei)poti sa mai depasesti statura parintilor mai ales daca mama are sub1, 65-1, 70cm iar tata sub 1, 80cm,asa ca nu fi suparata asta e realitatea, daca parintii sant inalti atunci ar trebui sa mergi la medic endocrinolog care iti poate face teste hormonale sa vada de ce e incetinita sau oprita cresterea ta si mananca mancare sanatoasa care sa contina multe vitamine si minerale calciu ai nevoie pentru intarirea oaselor in crestere, multe legume fructe, lactate, peste, care au aceste vitamine care iti sant necesare cresterii.succes! sper sa faci ceva din ce am spus eu si sa te ajute mai ai la dispozitie destul de putin timp sa stimulezi cresterea asa ca apuca-te de treaba.
Si eu am tot 13 ani si 1.48 si stau atarnata de bari, joc basket si fac cate 5 sarituri cu genunchi la piept in fiecare seara!
Incearca sa faci un sport de preferat baschet sau volei, am colege in clasa care inainte sa se apuce de sport erau mai mici ca mine de inaltime iar acum ma'u intrecut.Stai linistita o sa mai cresti si oricum tuturor li se par fetele mici de inaltime foarte dagute.
Puteti invata sa scrieti corect in limba romana?
ioananarcisa2001 întreabă: