| Venusgirl a întrebat:

Hello. Vreau sa devin vegetariana, intrucat am probleme cu tenul (acnee, pete), iar dermatologul mi-a spus sa fiu atenta ce mananc. Deci, ce alimente ar trebui excluse pentru a preveni aparitia acneei. Cam ce regim ar trebui sa tin ca vegetariana (am invedere ce sa mananc dimineata, la amiaza, seara, gustari, etc.). Va rog, nu-mi trimeteti site-uri, vreau ceva ce stiu ca v-a ajutat si ceva simplu (am in vedere de meniu)

6 răspunsuri:
| Anonim a răspuns:

Mie mi se pare exagerat de la niste cosuri sa ajungi la regim vegetarian. Si eu am probleme cu acneea. Insa medicul meu dermatolog mi-a recomandat doar sa nu beau lapte si sa o las mai incet cu dulciurile. Folosesc produse Bioderma. Lotiune de curatare, gel de curatare, crema de curatare. Le gasesti aici http://l.profitshare.ro/l/4048829

| RAY a răspuns:

E ceva normal la pubertate, evita zaharul, grasimile

| GabiDumitrescu a răspuns:

Degeaba devii vegetariana daca bei cola si alte mizerii de genul, iar ce maninci e fara carne, dar cu chimicale din belsug. Ai putea incerca niste cure fara alergeni o perioada. Elimina-i pe rind. Ai putea incepe cu lactatele si ouale. Maninca gratare/carne fiarta, dar elimina complet lactatele si ouale. Plus mizeriile gen chipsuri, margarina, patiserie...

| Ax3LdeV a răspuns:

Https://ligiapop.com/tag/retete-vegane/ o poti intrebape ea, nu pe noi care suntem habarnisti. Ligia a scos cate carticu retete vegetariene. Poti lua legatura cu ea pe Facebook.

| alinadianaaa a răspuns:

Iiti spun din propria mea experienta deoarece eu sunt vegetariana de aproximativ 1 an, si ma simt formidabil.Prima data cand mi-am propus sa imi schimb complet stilul de viata am zis ''Doamne am sa pot sa nu mai mananc carne''(mai ales de sarbatori cand pe masa e purcelusu laughing ), dar am reusit cu multa ambitie.Imi era foarte frica deoarece nu stiam cum va reactiona organismul meu la aceasta schimbare si pentru a ma informa mai mult am consultat un nutritionist care m-a ajutat enorm.Mi-a dat o lista cu alimentele care au compozitia asemanatoare cu a carni(nucile, produsele din soia, ciupercile, seminte de in, fasole, smochine,).Eu am 5 mese pe zi(3 mese principale si 2 gustari).
1La micul dejun mananc o salata de legume(salata verde, rosii, avocado, spanac, stevie)cu o felie de paine cu seminte si un fresh de portocale.
2.La gustare un mar.
3.Pranz:ciuperci cu legume la gratar asortat cu salata de spanac cu nuci si seminte de in si un suc de sfecla rosie.
4.Gustare:o mana de stavide
5.Cina:salata de varza cu un cartof compt la cuptor.Ti-am enumerat ce mananc eu intr-o zi, trebuie sa ai o alimentatie diversificata in fiecare zi.Dar atentie sa nu incerci sa renunti dintr- o data la carne, incearca de exemplu ssaptamana asta sa mananci doar o portie de carne cealalta saptamana manci o portie mai mica, pana o elimini treptat din meniul tau zilnic

Răspuns utilizator avertizat