| AlexandruAnaMaria a întrebat:

Hey,sunt noua si vreau sa va intreb, daca mi-am ars parul cu placa de par (am pârâul subțire și am 13 ani) cam in cat timp se va regenera?

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parul pe lungimea lui este tesut mort, nu are cum sa se regenereze. Poti sa folosesti diferite produse ca sa ii mentii sanatatea cat mai mult timp dar din momentul in care l-ai degradat procesul este ireversibil si trebuie sa il tunzi, in caz contrar daca parul este despicat, despicatura o sa tot urce si o sa fie necesar sa tai mai mult decat era necesar la inceput, iar daca este ars o sa se tot rupa pana cand o sa ajungi sa ai parul subtiat pe lungime si tot o sa fie necesar sa il tunzi.

Ca sa ai parul sanatos trebuie sa te odihnesti suficient, sa te hidratezi si sa ai o alimentatie echilibrata. Parul are nevoie de Biotina, antioxidanti, coenzima q10, omega, seleniu,magneziu, zic si vitaminele a, c si e. Masajul scalpului ajuta la stimularea parului, il poti face in timp ce iti samponezi parul si astfel il si cureti eficient.

Incearca sa limitezi folosirea caldurii pe el daca iti doresti sa il pastrezi cat mai mult timp sanatos. Pentru hidratare eu iti recomand sa te tii cat mai departe de mastile si balsamurile din comert pentru ca in majoritatea cazurilor contin ingrediente care duc doar la degradarea treptata a firului de par.

Pentru hidratare eu folosesc crema de fata si corp (da, ai citit bine ) baume hydratant de la Cerave fara parfum, o gasesti in diferite marimi, are ingrediente emoliente si care mentin hidratarea, contine si cateva ceramide care ajuta parul sa fie mai hidratat, stralucitor si il protejeaza de degradare (intr-o masura mai mica penteu ca nu sunt intr-o cantitate mare in produs ). Eu o aplic cu cateva ore inainte de spalarea parului, de la jumatatea parului in jos, daca poti sa o tii mai mult de 2 ore e foarte bine. Dupa spalare (2 samponari ) parul este mult mai fin, foarte stralucitor, nu se mai electrizeaza si se descurca cu usurinta.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10057899

Daca vrei sa ii adaugi si un plus de nutritie poti sa adaugi cateva picaturi de ulei in palma si sa le distribui pe lungimea parului, peste crema aplicata in prealabil, ca sa mentii hidratarea parului - practic sigilezi bine parul cu ulei ca sa nu piarda umiditatea din el. Poti sa folosesti ulei de jojoba, avocado, masline, migdale etc. - orice ulei cosmetic si care nu este esential.

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai pîrîul subțire? laughing

| Rd79 a răspuns:

Viteza depinde de dieta, de corpul tau si alti factori. In general, ceva gen 1 cm pe luna.

| Adry05 a răspuns:

Nu se regenereaza singur de capu lui, trebuie sa-l tunzi

| AlexandruAnaMaria explică:

Da nu este foarte ars, este putin la mijloc.(am parul foarte lung, imi vine până dedesubt de fund) si folosesc un șampon pantene si un balsam de la kallos si am zis ca poate de la ele se va reface, cat de cat.(Nu as vrea sa ma tund.Nu m-am tuns de la 9 ani.) si inca cv mi-se si electrizeaza ca sa fac?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexandruAnaMaria):

Produsele de la kallos n-au cele mai fericite formule, au extrem de mult parfum care ii dauneaza parului, si unele din produsele lor contin si cantitati mari de alcool. Incearca sa investesti in ceva mai calitativ sau nu mai aplica, eu cat timp am folosit cu sfintenie balsamuri de par doar mi-am distrus parul, in anul in care nu am folosit deloc, si la cateva luni o masca facuta in casa, n-am avut treaba cu el.
Parul trebuie tuns macar de 2 ori pe an, la sfarsitul iernii si verii, mergi la cineva care sa-ti ia doar cativa cm din el. O sa arate mult mai bine daca tunzi cate putin din partea care deja e mult prea veche.

Urmareste clipul asta despre electrizare, si tot ce mai are el pe canal si te intereseaza : https://www.youtube.com/watch?v=C8h0pJ_YDWU

Asta e masca pe care eu o foloseam :
Masca cu galbenus de ou ajuta la reducerea excesului de sebum dar si la electrizarea lui. Eu am parul foarte fin si fara volum, am inceput sa-i mai aplic masti cu galbenus de ou si ulei pentru ca-i ofera textura, mult volum si parul se ingrasa mai greu. In functie de lungimea parului tau aplici 1 lingura de miere, 3-4 galbenusuri de ou si pentru fiecare galbenus de ou adaugi o lingurita de ulei. Eu folosesc ulei de ricin. Aplici masca pe parul uscat ( atat pe lungime cat si la radacina ), acoperi cu o casca de dus/punga parul si stai cu ea cat timp ai la dispozie, minim 30 de minute ( eu stau cel putin 3 ore cu ea ). Clatesti foarte bine parul ca sa te asiguri ca ai indepartat tot galbenusul din par si dupa iti speli parul normal.

| AlexandruAnaMaria explică (pentru anonim_4396):

Mi-am facut Acum câteva luni asa cu gălbenușul simplu atât si tot electrizat era si balsam eu am folosit de cand eram mica si mi-a facut bine, apoi am luat o pauza cam 2, 3 ani cred si nu stiu parca era mai bine cu balsam, nu stiu.Si parul normal ca luam pe an câțiva cm.Da parca acum il simt altfel, cate o data ma mai si mănâncă capul, dar nu stiu de ce pentru ca ma spăl odată la săpt chiar de 2 ori pe săpt.

Mi-am facut acum cateva luni asa cu gălbenuș simplu atât si tot electrizat era si nu era cine stie ce, era la fel parul.Iar cu balsam ma dau de cand eram maica si mi-a facut bine, apoi am luat o pauza de 2, 3 ani cam asa si parul era mai bine cu balsam nu stiu ce sa zic.Si parul, normal ca in fiecare an iau câțiva cm din el, dar parca acum il simt cam ciudat parul, cate o data ma mai si mănâncă capul dar nu stiu de ce, pentru ca ma spăl o data pe saptamana sau chiar de 2 ori.

| AlexandruAnaMaria explică (pentru AlexandruAnaMaria):

Scuze,am scris de două ori, a doua e mai detaliata...

anonim_4396

Balsamurile au si siliconi care iti dau impresia ca parul ar fi ok, chiar daca de fapt el e degradat de toate prostiile continute de el. Incearca produsul recomandat de mine, ai putea sa ceri o mostra la farmacie sau sa le scrii celor de la Cerave sa iti trimita daca pot.
Incearca masca cu toate ingredientele ca sa ai efecte similare.
Poate e samponul nepotrivit, matreata, scalp uscat, stres, vremea etc. Gandeste-te de cand a inceput sa te manance si ce ai schimbat. Poti incerca sa iti clatesti scalpul cu apa in care ai pus putin otet.

Păi de la șampon nu cred ca ar fi pentru ca este de mult si l-am schimbat si cel pe care îl folosesc acum (pantene) este foarte bun...imi ala la parul destul de bine...de electrzare nu stiu ce sa zic, si ce sa folosesc pentru par ca ai spus sa iau de la farmacie mostre, poti sa imi spui, te rog?

anonim_4396

Crema asta, ti-am explicat in primul raspuns :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10057899