| Oapi1000 a întrebat:

Imi poate recomanda cineva experimentat (cu patanii) un aparat de ras multifunctional pana in 280 de lei?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Aparatul de ras cel mai bun in toate sensurile este cel cu lama, manual laughing zic asta din experienta.Mai bun ca Gilete cu 5 lame nu e altul mai bun.
Am avut unu electric Braun ce zice cineva pe aici, praf nu ai ce face cu ala, sincer iti zic.
Aparatul ala este cel mai scump, cateva sute de dolari, vorbesc de ultimul Braun seria 9, nu te rade nimeni cu te rezolva o lama, asta garantat.
Deci parerra mea e ca dai bani aiurea pe niste chestii ce nu o sa le foloesti prea mult timp.
Si eu am fost foarte incatat de Braun ala am zis wow asta da scula laughing scula pe dracu laughing mi-a zis cineva dao mie cati dau 100$, zic ia deaici laughing
Asa daca stau si ma gandesc bine, mai bun e un trimer decat Baraun, vorbesc de masinile alea de tuns, sau de finisat tunsoarea.Ala da, eu am unu din ala am dat 150$ pe el dar sincer te barbieresti cu ala, nu agata, nu simti nimic si merge struna, rapid.Cu asta ma epilez laughing pe corp, cum a zis nu agata deloc.

Deci cam astea ar fi cele mai bune de folosit, ca pana la urma tu ai nevoie sa folosesti, sa iti faci treaba cat mai bine si mai rapid, nu sa zici am Braun series 9 si sa stai sa te uiti la el, sau sa stau 30 de mi sau o ora sa te razi.
Iara gilete e mai bun ala la care lama nu se roteste, daca stii ce zic.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Braun dar costa putin mai mult. Mai strange bani si nu ramai dezamagit

| SG1995 a răspuns:

Eu am achiziționat recent o lamă One-Blade, are termen de valabilitate 4 ani, și lama vine schimbată odată la 4 luni. Scula costă undeva la 230 de lei.

| Oapi1000 explică (pentru SG1995):

Mă gândeam la One-Blade, dar nust ce să zic, că la aparatul ce mi s-a stricat acu acumulatorul nu trebuia să-i schimb lama că se ascuțeste singur cică, iar acumulator nu găsesc sau de găsesc nu-i pe stoc.
În fine, am auzit tot felul de cești că nu taie bine și că așa zisa lamă de rezervă nu există (doar dacă lama montată deza se pune ca rezervă), nu știu ce să zic?

| Oapi1000 explică (pentru relian):

Cu lama nu merge, oricât mă chinui să nu mă tai...nu reușesc?

| relian a răspuns (pentru Oapi1000):

Nu cu lama cu aparatul ala Gilete, care are 5 lame,cu ala nu ai cum te taia,decat daca tragi cu aparatul lateral.
Dar poate tu nu te tai,poate ca ai ceva cosuri si pe alea le taie,de acolo si impresia ta ca te tai.
Se intampla asta pe gat de regula,am patit si eu de cateva ori,dar erau ceva chestii cosuri sau ce or fi fost.
Apoi cel mai important la lama este sa umezesti,sa moi bine fata cu apa calda,apoi dai cu pensula cu gel bine,face ala spuma inmoaie bine barba si dupa merge struna.
Asa daca dai si cu aparatul electric pe fata uscata si cu ala te iriti, deci tu trebuie sa inmoi f bine barba, mai ales daca ai pielea mai sensibila pe fata.
Cu Gilete ala poti sa apesi cat vrei nu te taie, doara daca tragi cumva, sau duci aparatul in lateral te poti taia, dar in rest nu ai cum.Nu stiu cum te razi tu, eu asa fac, folosesc pensula,, iar inainte de pensula dau bine pe fata cu apa calda, asa 2-3 minute, apoi dau cu gel cu pensula.Am incercat sa dau fara pensula dar irosesti gelul ala aiurea si nu se inmoaie bine barba.
Asa ca am pensula si aparat Gilete.Sincer nu stiu cum te poti tu taia cum zici.
Dai cu lama de 2 ori, asta dupa ce dai bine cu pensula.Prima data dai in jos, sau in sensul in care cade parul.
Dupa dai iar cu pensula si razi in sens invers, iese brici laughing cam asa se executa un barbierit.
Dai uneori cu pensula cu gel si de mai multe ori, fctie de cat de mare este parul.Trebuie sa faci spuma sa dai bine bine cu pensula pana se inmoaie parul, asta e rolul acelui gel. Daca il dai cu mana asa sa fie acolo nu rezolvi nimic.
Apoi nu foloseste un cartus din ala la infinit, ma refer la lama aia ce pui in aparatu Gilete, la un mom dat ala nu mai taie si te irita rau, deci trebuie schimbata lama.
Cel mai bun aparat este Gilete Fusion Proglide, iar ca lame folosesti tot proglide sau mai bune is Proshield.Asatea au 2 suprafete.atat sus cat si in josul lamelor cu un gel care nu stiu ceti face, scrie pe ele, te ajuta, bla bla.
Aparatul este ieftin si vine de regula cu o lama sau 2, 10$ costa, dupa cumperi lame, o lama dureaza fctie de cate ori pe saptamana folosesti.

De regula este bine sa te razi mai rar, stiu si eu la cateva zile, barbatii is mai sexy cu barba asa mica laughing femeile se uita la astfel de barbati. Unde pui ca parul lasat mai cateva zile curata fata.

| SG1995 a răspuns (pentru Oapi1000):

Pai din experiență zic că taie destul de ok, cât despre lama de rezervă nu o primești când cumperi aparatul, o cumperi separat, costă 87 de lei, dar având în vedere că trebuie schimbată odată la 4 luni merita.

Ai putea să-mi trimiți un link cu aparatul?
Apropo eu credeam că zici de cele clasice cu lamă?

Https://gillette.com/......ion5-razor

Uite aici poza daca nu stii cum arata.
Dupa mine cel mai bun este asta fusion proglide.Mai este inca unu ProShield dar este exact ca si Proglade doara ca se poate roti stanga dreapta,mie ala nu-mi place, poate aluneca lateral si sa te tai laughing.

Nu stiu daca merge sa dai doara clik pe link-ul ce ti-am trimis, daca nu merge fa copy, apoi du-te pe google si dai paste si te duce.
Sau baga pe google Gilete Fusion Proglade Razor si o sa iti arate acolo la tine.
Eu ce iti trimit is linkuri din state. Daca e sa cumperi gasesti mai ieftin pe ebay, eu de acolo cumpar lamele, ca aparate am deja vreo 3 laughing, dar pe ebay is mai ieftine mult fata de magazin, cel putin lamele.

De regula aparatul e bine sa il cumperi sigilat, asa vand cei mai multi si cauta sa iei unu care are deja o lama in el si inca una de rezerva.

Mulțumesc mult, nust poate mă mai poți ajuta cu ceva, poate ști un aparat de ras care să nu necesite înlocuirea lămi de ras, gen să fie cu ascuțire automată lama, dacă ști?

Nu am auzit de asa ceva,nici nu cred ca ar avea succes asa ceva,sau nu stiu cum de o lama poate fi ascutita asa cum vine ea cand este noua.
Ca urmare daca tu nu poti ascuti o lama aproape la fel cum era noua,atunci nu are rost sa te apuci de ascutit lame laughing o sa te faci pe fata de toate alea.
Daca ar fi existat asa ceva,ma refer sa fie eficienta chestia asta si buna,atunci nu ar mai fi cumparat astia lame asa tot timpul.
Eu nu stiu,nici nu am auzit de asa ceva si sincer nici nu as fi curios de asa ceva,pot sa imi permit sa iau o prapadita de lama,nu sa stau sa ascut lame laughing
Daca vrei ceva pentru totdeauna,atunci ia-ti un BRICI,daca ai auzit de asa ceva,ala este un fel de briceag care se ascute mai tot timpul,dar tu trebuie sa il ascuti,nu se aacute el automat ca nu are cum.
Sau poate ca or fi scos astia price care sor ascuti la un aparat ceva,tot ce se poate,nu m-am interesat de asa ceva.
Ce stiu e ca unia foloseau Brici,iar ascutirea se facea pe o curea,ceva de genul asta.
Dar poate ca astazi or fi scos astia ceva mai bun de ascutit,dar sa stau sa ascut mereu un briceag e ok folosesc lama.Cei care foloseau brici,am vazut ca tot ascuteau de mai multe ori in timpul unui ras, si frizerii foloseau briciul si cred ca inca se mai foloseste si acum, nu mai stiu ca nu m-a interesat, dar tot ce se poate sa fie asa.
Dar daca tu te tai si cu o lama prapadita, stai linistit, cine stie ce poti face cu acel brici laughing

Iti dau alta idee.Decat sa stai sa ascuti lame,sau sa ascuti brice,mergi la barbier si te rade ala, nu mai faci tu nimic laughing zic si eu ca vad cauti ba lama sa se ascuta singura, cum sa se ascuta singura de la aer de la ce anume?
Deci daca iti este atat de lene sa cumperi o lama noua, sau sa ascuti un brici, foloseste barbierul, in timp ce te barbiereste ala poti sa tragi si un pui de somn laughing

Am fost auzită la un moment dat de cestia asta, nu că mi-ar fi lene să cumpăr o lamă amărâtă dar mna dacă am fost auzită credeam că îi ceva, cei drept nu m-am interesat sau ceva?
Deci un Gilet Fusion 5 ar fi ce-a mai ok treabă din câte am înțeles?