| alecssandra a întrebat:

Mi-am facut azi un tatuaj pe omplat si a curs sange destul de mult,e normal? Plus ca, acum am coaja, bucati de sange intarite crae le-am luat cu un servetel [creepy] dar numai curge. Citisem ca nu curge sange si de aceea intreb.Cunosc pe cineva care si-a facut la incheietura mainii si deasupra si a zis ca a curs f putin in timpul tatuajului, dupa aceea deloc.Repet,mie mi-a curs destul de mult, gen, siroaie pe spatelaughing.O sa fie ok?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Da, este in regula, atat timp cat nu dureaza mai mult de 3-4 zile. Depinde foarte mult de sensibilitatea pielii, de aceea ti se poate parea in neregula ca tie iti curge sange, iar altei persoane nu. Foloseste crema antibacteriana (banuiesc ca ti-a recomandat ceva dupa ce ti la-i facut, la salon), iar daca nu se amelioreaza sangerarea, atunci mergi sa ceri lamuriri acolo unde ti l-ai facut sau la un medic dermatolog.

12 răspunsuri:
| alecssandra explică (pentru thegatekeeper):

Mi-a dat o crema micuta[ nu are eticheta,nimic,presupun ca e ceva antiinflamator ] am sa o folosesc, desigur. Apropo, maine daca fac dus pot da doar cu apa? Si in seara asta banuiesc ca trebuie sa dorm pe burta, alta solutie nu pot gasi.Pot purta tricou sau doar maiouri cu spatele gol?big grin Scuze de sirul de intrebari insa is foarte precauta, vreau pana la vindecare sa fie ok, mersi.

| thegatekeeper a răspuns (pentru alecssandra):

Da, este antiinflamatorie si grabeste procesul de vindecare, la inceput. Este recomandat sa eviti cat mai mult zona aceea la dus, dar evident ca nu o vei putea lasa complet uscata. Spal-o doar cu apa care sa nu fie fierbinte, fara niciun fel de sapun si nu insista mai mult de cateva secunde pe zona respectiva. Poti dormi cum doresti si cum iti este comod, nu prea are cu ce sa afecteze tatuajul. In legatura cu imbracamintea, atunci cand iesi afara trebuie sa eviti total expunerea tatuajului la soare in primele saptamani, fiindca il poate afecta destul de serios. Ar fi bine sa porti tricouri care sa acopere zona atunci cand iesi afara, iar prin casa nu are importanta ce porti. In rest, nu ai de ce sa iti faci griji daca nu observi ceva in neregula. Si nu ma deranjeaza intrebarile, stai linistita. Daca mai doresti sa intrebi ceva legat de asta, nu ai decat. Cu multa placere big grin!

big hug multuuuuuuumesc mult, foarte utile sfaturile, apreciez! Acum sangerarea s-a oprit, imi vine sa ma scarpin dar stiu ca n-am voie. Daca mai am vreo nelamurire, la tine apelez. Sa ai o seara faina!

Atunci este in regula. Poate fi destul de deranjanta senzatia, insa in maxim 4-5 zile nu o sa mai simti nevoia sa te scarpini.
Multumesc, la fel happy!

Ajutoor! Asta e a 5-a zi [l-am facut miercuri, si azi e duminica deci 5 zile...] si mi se decojeste mult si portiunile care se decojesc [nu le rup deloc, se mai duc ele putin cand dau tatoo-ul cu crema] deci portiunile deocojite n-au ramas negre..is un fel de verde inchis si parca nu prea-mi place. de ce oare?sad Oare dupa procesul complet de vindecare va arata altfel?

Mentionez ca am stat azi aprox 20 de minute in soare fara sa-l acopar [my bad...dar nu a usturat, citisem o opinie la o tipa si a zis ca pe ea in a 5-A zi cand s-a expus la soare putin a usturat, pe mine nu] acum am un siiiiiiiiiir lung de intrebari, mersi mult.

Nu e cazul sa intrii in panica fiindca se decojeste atat de mult. Este complet normal, avand in vedere ca este a 5-a zi si procesul de vindecare inainteaza. Dupa ce se va vindeca total, culorile tatuajului vor arata mult mai bine, mai "vii", ca sa zic asa. Nu cred ca este asa o mare problema ca ai stat 20 de minute in soare, fiindca nu este o perioada atat de lunga si este totusi a 5-a zi. Dar evita sa faci asta, atunci cand poti, macar in primele 2 saptamani. Nu ai de ce sa iti faci griji, continua sa aplici crema aceea atat timp cat ti s-a spus la salon si daca observi ceva in neregula, poti sa intrebi sau sa ii intrebi pe cei de la salon, daca este ceva grav.

Am inteles. apropo, eu am cautat pe net si majoritatea au avut bandaj imd dupa tatuaj care l-au tinut o ora-2...eu nu am avut nimic,e normal? unii zic ca o crema de galbenele dauneaza, altii zic ca e bine, cate pareri impartite! Nu stiu ce sa fac, stiu ca perioada de vindecare e decisiva pentru aspectul tatuajului, de aceea sunt putin cam,, disperata,,laughing)

Si eu am observat ca unele saloane obisnuiesc sa puna un bandaj dupa ce ti-au facut una tatuaj, insa nu este o regula. Asta se face, in general, pentru a-l proteja o perioada scurta de timp, fiindca rana este complet deschisa in momentul acela. Dar nu se intampla nimic nici daca nu ai avut bandaj. Dupa parerea mea, poti folosi o crema de galbenele acum, fiindca a trecut un timp de cand il ai, iar aceasta nu are cum sa-ti influenteze in vreun fel aspectul tatuajului. Insa nu iti recomand sa o folosesti mai mult de o data sau de doua ori pe zi, totusi. Este destul de normal sa fii asa acum, in special fiindca este primul tatuaj happy.

Mersi ca ai avut rabdare cu mine>big grin

Cu multa placere big grin.

| Mra_ChRis_1990 a răspuns (pentru thegatekeeper):

Salut! O idee cum sa fac sa evit sa pun haine direct peste tatuajul dat cu bepanthen daca vreau sa ies afara, folie nu am voie ca transpira si mai rau aduna bacterii, coaja inca nu e formata ca este abia a 4 azi de cand e facut si nici nu vreau sa se lipeasca de el ca apoi sa se dezlipeasca fara sa imi dau seama sub haine si sa se ia culoarea, Merci!