Uite aici un site cu niste creme hidratante facute in casa, sunt mai bune decat cele de cumparat..macar stii exact ce ai folosit pentru ele :).
http://www.femeilor.ro/cosmetice-facute-in-casa-handmade-.html
ps: totusi iti recomand sa mai astepti putin!
Iti doresc o zi buna!
Cred ca mai bine ai mai astepta cativa ani inainte sa te dai pe corp cu creme. Pentru ca totusi toate cremele contin substante daunatoare.
Eiii iti strici pielea, untul de cocos sau cel de shea este bun pentru piele o hidrateaza si o intretine este chiar recomandat sa te ingrijesti si sa ai grija de tine, felul in care aratam conteaza foarte mult! Da-te fara grija cu creme si lotiuni nu te afecteaza cu nimic!
Untul de shea si untul de cocos sunt naturale, se gasesc la plafar! Care anume sunt acele substante daunatoare de care tot indrugi?
Buna,
Poti folosi gama BeautyCycle. Sunt produse special create pentru un ten tanar si te ajuta sa-l ingrijesti foarte bine! Toate persoanele care au folosit gama au fost foarte incantate!
http://www.amway.ro/our-brands/beautycycle#tab=1
Pentru mai multe detalii imi poti scrie pe Skype : silviu_office
Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea - sunt cele mai frecvente substante conservante folosite, dupa parabeni (compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice). Academia Americana de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauza care determina aparitia dermatitei. Aceste doua substante sunt cunoscute si sub denumirea: Germall II (diazolidinyl urea) si Germall 115 (imidazolidinyl urea). Niciuna dintre ele nu are un efect antifungic si este necesara combinarea lor cu alte substante conservante. Aceste substante chimice sunt toxice pentru organism.
Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben - sunt conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sunt toxici. Studiile efectuate au aratat ca pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.
Uleiul mineral si derivatele sale (parafina si alte petrochimicale) sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic. Ele, de obicei, pot insuma 10% din produsul cosmetic si sunt considerabil folosite pentru pretul lor scazut, o mare stabilitate si o usoara integrare in orice formula. Cand sunt folosite in cosmetice, ele blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii. (Sursa: Korres) Este folosit in foarte multe produse (Uleiurile pentru bebelusi contin 100% ulei mineral!).
Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie si sapunurilor. Cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice. Este adesea "deghizata" intr-o substanta pseudo-naturala, prin explicatia ca "provine din nuca de cocos". Interactionand cu alte substante formeaza nitrati, care sunt recunoscuti ca si substante cancerigene.
Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice. (Sursa: Korres).
Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.
Stearalkonium Chloride - substanta chimica folosita ca si ingredient in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si cauzeaza reactii alergice. Se sustine ca ar avea proprietati de hidratare si este mult mai ieftin si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decat proteinele si extractele din plante (care intr-adevar aduc beneficii pentru sanatatea parului).
Parfumurile sintetice - pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care anume sunt acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvant "Parfum/Fragrance". Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma.
Vopselele sintetice - sunt folosite cu scopul de a "infrumuseta" aspectul compozitiei. Trebuie evitate cu orice pret. Le poti recunoaste deoarece sunt inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. De exemplu: FD$C Red No. 6 / D$C Green No. 6. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene. Daca pe produsul pe care tocmai intentionezi sa-l cumperi vezi inscriptionat acest lucru, mai bine renunta la el!
Coloranţii artificiali. Fără coloranţi, majoritatea cosmeticelor ar fi galbene sau maro. Principalul motiv de îngrijorare legat de coloranţi este că acestea sunt cancerigene. Cu toate acestea, dintre toate ingredientele cosmeticelor, coloranţii trebuie să se supună celor mai stricte reguli, iar cei care au fost responsabili pentru îmbolnăvirea de cancer a animalelor sau oamenilor au fost interzişi. Culorile sunt identificabile prin prefix CI, urmat de un număr de cinci cifre referitoare la structurii sale chimice de exemplu CI12490. 3
Da, cred ca Untul de shea si Untul de cocos sunt naturale. Dar nu le gasesti in magazine la 10 lei juma' de litru. Tu crezi tot ce scrie pe eticheta? Daca iti spune ca e 100% natural crezi?
Pana ce ajung in rafturile din magazine sunt adaugate kilograme intregi de substante, pentru parfum, pentru textura, pentru culoare, pentru rezistenta, pentru conservare, etc. etc. Crezi ca toate astea sunt naturale? Ia incearca sa iti faci tu o masca de par de exemplu in casa (cu galbenus de ou, ulei de masline, lamaie, etc.), si las-o la temperatura camerei o luna. Ce se intampla cu ea? Probabil va mirosi si va arata ca naiba. Da daca lasi la temperatura camerei o masca de par cumparata? Nu va avea nimic. Asta-i diferenta.
Dar na, daca nu esti constienta de toate porcariile pe care le contin cremele astea, le folosesti cu incredere si le mai si lauzi. Nu conteaza ca la 35 de ani faci cancer, macar arati sexi, ca de, ''felul in care aratam conteaza foarte mult''.
Vai de mine nu cred ca toate acele substante sunt introduse in unturile de corp refuz sa cred! Hai sa nu exageram nu cred ca a facut nimeni cancer pentru ca a folosit unt de corp de la plafar hai sa fim totusi realisti nici aerul pe care il respiram nu este 100% sanatos! dar hai sa nu ne mai ingrijim sa nu ne ocupam de noi aaaa dar stai hai sa nu ne mai spalam cu sapunuri si sampoane caci si alea au substante chimice, nu? Atata timp cat nu exageram nu vad ce ar putea dauna, nu am zis sa artam sexy nu are nici-o legatura cu cremele si unturile de corp dar ma rog banuiesc ca esti o persoana cu conceptii care crede ca le stie pe toate dand copy/paste de pe internet si care se crede in masura sa dea sfaturi si avertismente!
Bai, are 12 ani fata! De la 12 ani sa inceapa sa petreaca ore in baie, cu crema de corp, si atatea cosmetice? Las-o mai sa isi traiasca copilaria, ca va avea timp de la 17-18 ani sa foloseasca toate cosmeticele.
Nu, nu cred ca a facut cineva cancer de la untul de corp. Dar de la untul de corp, toate cosmeticele folosite adunate cate un pic in fiecare zi timp de ani, pielea arata ca naiba, si toate substantele se strang, si la un momentdat se ajunge la cancer.
Si da, ai dreptate, nu TOATE substantele sunt in untul de corp. Dar arte din ele da.
Da, ai dreptate, nici aerul pe care il respiram nu e sanatos. Atunci de ce sa ne mai otravim noi? Sa ne acoperim intentionat de chimicale?
Tu nu consideri o exagerare sa te dai cu creme hidratante la 12 ani? La 13 ani ce va face? Oja, fard, ruj, luciu, fond de ten..nu?
Nu cred ca le stiu pe toate. Nu cred de loc asta. Dar macar nu imi bag capul in nisip, si ma amgesc ca ''oricum nici aerul e care il respiram nu e 100% sanatos''. In primul rand, TU mi-ai raspuns prima. Eu am raspuns la intrebare, nu ti-am raspuns tie. Dar tu m-ai provocat, eu am raspuns. Si acum spui ca ma dau atotstiutoare? Si tu ai dat sfaturi, eu de ce nu as avea dreptul sa avertizez?
Uite aici rezultatele machiajului:
https://www.google.dk/......ps?/search
Poti sa te dai n-ai cum sa-ti strici pielea ci o hidrateaza mama ta poate nu vrea sa te lese sa o folosesti de asta
Si eu sunt contra machiajului de la varste fragede si le-am raspuns unor copile care intrebau de machiaje si baieti ca eu la 12 ani ma jucam cu papuselele, si ma duceam la balet/pictura si alea erau grijile mele, vor avea timp sa se machieze de la 18 ani in colo sustin conceptul traieste-ti copilaria lasa de o parte machiajele, insa aici nu a fost vorba de machiaj ci de simple unturi si creme de corp, e o diferenta nu zice nimeni sa stai in fiecare zi in baie sa te ungi cu creme, insa din cand in cand nu strica eu nu m-am dat cand trebuia pentru ca o tineam pe a mea ca sunt nocive si m-am pricopsit cu niste vergeturi pe picioare ( de la o ingrasare brusca) iar medicul dermatolog mi-a spus pai daca nu ti-ai hidratat pielea cu o crema? cum vroiai sa reziste pielea? Ma rog, nu a pomenit nimeni de cosmetice nu cred ca are rost sa ma iei pe mine la trei pazeste! Intodeauna sunt argumente pro si contra, ma repet pline de substante chimice sunt si sapunurile, sampoanele, parfumurile si multe altele, imi pare rau daca te-am jignit cu ceva insa consider ca toti avem dreptul sa contrazicem un argument
Mda, dar tot cred ca nu e bine sa incepi de la 12 ani. Ar trebui sa mai astepte putin. Si nu a zis de cosmetice, dar asta e urmatorul pas logic.
Toate cosmeticele contin substante daunatoare, de aceea cred ca ar trebui sa amanam cat mai mult pana sa incepem sa le folosim, si sa le folosim cat mai putin cu putinta.
Cand ai facut aceasta afirmatie: ''esti o persoana cu conceptii care crede ca le stie pe toate dand copy/paste de pe internet si care se crede in masura sa dea sfaturi si avertismente!'' tu nu ai respectat ceea ce tocmai ai zis: ''cu toti avem dreptul sa contrazicem un argument''.
E foarte bine sa te dai cu unt de corp pentru ca si eu am 12 ani dar sa stii ca untul de shea de la dove este foarte bun
Ariana11 întreabă:
Karina_2903 întreabă:
Georgian1992 întreabă: