| AlexCătălin21 a întrebat:

Salut,am 14 ani si tocmai m-am gandit sa-mi achizitionez o pereche de lentile de contact. Vreau sa va intreb pentru ca eu nu stiu absolut nimic despre ele daca trebuie sa am grija de ele cumva sau sa cumpar altele dupa un timp,etc sau le cumpar, le pun pe ochi si le port ani si ani? Multumesc anticipat.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Kitty1212 a răspuns:

Uite si eu am vrut sa imi cumpar lentile de contac, chiar eram inebunita dupa ele insa stiu ca o sa simti o dezamagire strange-ti banii si i-ati alceva. Nu sunt bune deloc, sunt scumpe si cel mai important iti distrugi ochii. I-ati alceva, pune-ti unghii cu gel, ia-ti o geanta, orice alceva numai lentile. E cel mai bine pentru tine si sper ca o sa ti cont de sfaturile mele te pop:*

| AlexCătălin21 explică (pentru Kitty1212):

Tin sa zic ca banii nu sunt deloc o problema, sa-mi cumpar altceva? eu oricum imi cumpar foarte putine lucruri si imi ia cel putin 2-3 pana ma gandesc ce sa imi iau.Nu conteaza ochii,oricum statu' la laptoape isi face si el efectul,macar asta si fie dezavantajul meu daca nu fumez, nu beau, mananc sanatos, fac sport, etc.Ce ai spus tu nu am nevoie chiar deloc fiind baiat si chiar doresc sa imi fac ambitia din copilarie de a avea ochii albastri.Multumesc de raspuns.

| Kitty1212 a răspuns (pentru AlexCătălin21):

Crede-ma laughing acum am vazut ca esti baiatlaughinglaughing scuze... bine daca asta vrei atunci fa-o tongue imi cer scuze...

| AlexCătălin21 explică (pentru Kitty1212):

Scuze? Mi-ai dat un raspuns bun, daca eram senior iti dadeam folositor sau inteligent.

| RandomGirl a răspuns:

Eu am purtat lentile de contact, am avut 3 perechi (asa au venit) si fiecare pereche a trebuit sa o port timp de 3 luni deci 9 luni in total. In general daca le cumperi de la un magazin specializat in asa ceva vanzatoarea/opticiana te ajuta si iti zice cum sa le porti si cat sa le porti. Eu le-am purtat la 15-16 ani, dar doamna mi-a recomandat ca pentru prima pereche sa port o pereche fara culoare(incolora) ca ochiul sa se obisnuiasca si e mai bine asa ca sa vezi daca iti place, daca nu te deranjeaza si etc. Eu le-am purtat in schimb cu ochelarii, am avut lentile cu dioptrii si sa stii ca chiar mi-a stopat cresterea dioptriilor, adevarat ca la inceput mi-a fost un chin pana sa invat sa le pun, e o senzatie destul de ciudata sa ai ceva in ochi dar te obisnuiesti, mai ales daca folosesti si picaturi.
Daca vrei lentile doar asa de forma fara dioptrii, din pacate nu prea iti pot sa informatii pentru ca nu am avut, dar cred ca nu ar fi bine sa ti le comanzi de pe net ci sa cauti in orasul tau, de obicei la oftalmologii trebuie sa existe chiar daca nu sunt expuse ei ar trebui sa aiba.
Nu regret ca am avut lentile de contact, e mult mai bine decat cu ochelari si in plus sunt destul de ieftine raportate la pretul ochelarilor, cele 3 seturi au fost 3 milioane + 700 lei o solutie in care le tii pentru curatare + 250 lei picaturi pentru ochi, fata de ochelari care pe mine ma costa de obicei vreo 5 milioane 2-3 milioane insemnand dioptriile si restul rama, dar niste ochelari poti sa ii tii ani, iar lentilele cateva luni...
Acum este decizia ta, daca vrei sa afli mai multe despre lentilele cu dioptrii intreaba-ma si daca vrei sa ai doar de forma te-as sfatui sa cauti pe alte forumuri despre asta, sigur o sa gasesti raspunsuri de la utilizatori.
Sper ca te-am ajutat intr-un fel, o zi placuta iti doresc!happy

| AlexCătălin21 explică (pentru RandomGirl):

Multumesc de raspuns, eu nu imi doresc lentile pentru ca asa a spus doctorul sau pentru dioptrii; ci pentru ambitia mea din copilarie de a avea ochii albastri, deci as dori sa le port pe o perioada nedeterminata.O sa-ti urmez sfatul si voi vorbi cu oftalmologul, o zi buna la fel.