Timpul ajuta pielea sa se regenereze. Daca cineva iti recomanda, cum ma astept sa se si intampla in curand, unguentul cu galbenele, el e bun, dar nu folosit pe fata. Are o textura grasa, contine lanolina, care e comedogena si iti vor aparea alte cosulete din alea mici in piele.
Foloseste un exfoliant usor din malai, cafea si argila sau doar primele doua ingrediente. O lingurita de amestec o pui in palma, adaugi gel de curatare pentru. fata si masezi usor fata. Ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Poti incerca sa faci masti cu argila. E naturata, costa 5 lei o cutie cu argila de la Favisan sau gasesti in Kaufland pliculete cu argila, vreo 10 la circa 9-11 lei. Daca ai nevoie si de un tratament pentru. acnee, atunci mergi la farmacie si cumpara Triacneal Expert de la Avene. Pt. exfoliere, regenerarea pielii si distrugerea bacteriilor care cauzeaza acnee mai recomand si Mask Gel https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10044042 sau Mask Plus Gel https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10030551
Daca nu ai probleme majore, fa-ti doar masti cu argila si exfoliaza cu cafea si malai.
Tu habar nu ai ce e aia acnee si ii spui ei sa se spele pe fata? Eu am un ten cu tendinta acneica si la cata grija am de el, spalat, exfoliat, masti, tratament, crema solara, crema pentru. ten gras, crema pentru. exfoliere, crema pentru distrugerea bacteriilor ce cauzeaza acneea, lotiune tonica cu acid salicilic, etc - ar trebui sa nu am nici macar un cos... daca ar trebui sa corespunda cu,, mai spala-te si tu pe fata". Iti doresc si tie o problema asemanatoare, poti sa te speli pe fata de 10 ori pe zi, 5 vieti la rand, ca tot nu scapi.
Multumesc pentru ca i-ai clarificat situatia. Domnule KoroSensei, care presupun ca esti doar un adolescent, te rog sa nu vorbesti in necunostinta de cauza. Gluma ta a fost foarte eronata si nelalocul ei. Cum spunea si Fleurss, si eu am ritualuri foarte complexe pentru acnee, dar niciunul nu da roade, cosurile tot apar si orice ai face sunt acolo. Am fost la dermatologi, am folosit creme, geluri, lotiuni, pastile, unguente de-a lungul anilor si nimic nu a functionat asa ca m-am decis sa trec la tratamentele naturiste, macar in cazul asta nu imi distrug epiderma. Va rog sa nu mai vorbiti aiurea si daca aveti chef de mistouri, atunci imi pare rau sa va anunt, dar acest site nu este potrivit pentru dumneavoastra!
Multumesc, am urmat tratament cu triacneal de la Avene, dar niciun efect
Multumesc pentru celelalte remedii!
Eu folosesc acum Triacneal si e ok. Nici prea bun, nici prea rau. Daca poti, ia-ti Duac, contine peroxid de benzoil si clindamicina. La mine a fost genial doua luni, mi-au disparut aproape toate comedoanele din piele, dar dupa nu a mai avut acelasi efect. Poate la tine o sa fie altfel.
Un produs foarte bun pe care l-am folosit a fost lotiunea activa Acne Out, geniala, disparut tot, dar la fel, la al treilea tub, efectul sa diminuat.
Sau daca ai de unde, ia-ti o crema cu peroxid de benzoil. Nu dau dependenta si problem de sa nu isi mai faca efectul in timp nu se aplica la el. Astfel de creme nu se mai gasesc in Romania, dar le poti achizitiona de pe Ebay. Si eu aduc din cand in cand strict pentru vanzare - creme cu 10% peroxid de benzoil. In caz ca dorsti si nu vrei sa plasezi comanda pe ebay sau sa astepti dupa ea, poti sa imi dai un PM.
Poate te ajuta in vreun fel, iti spun ce am acum in mare in rutina mea de ingrijire: Gel de curatare de la Yves Rocher, alternat cu cel de la Avene si cu unul de la Oriflame care contine acid salicilic, lotiune tonica cu 2% acid salicilic de la Avon - e singura mai ok la pret pe care am gasit-o pe piata; crema Benzacne cu peroxid de benzoil 10% combinata cu crema Avene Tolerance Extreme, crema separat, Acnatac (clindamicină şi tretinoină) - folosit o data pe saptamana, maxim de doua ori; Triacneal Expert. Nu am probleme cu cosurile inflamate, insa in schimb, imi apar constant comedoane in piele si unele efectiv ma dispera.
Pe langa cele de mai sus(sper ca nu am omis nimic) imi fac un scrub ca in comentariul anterior, aplic dupa el masca cu argila in care pun uneori fie ceai, fie picaturi de propolis si picaturi de tinctura de echinaceea sau trei frati patati. Uneori imi sterg tenul cu ceai de brusture, trei frati patati, galbenele sau ceai verde.
Cremele de fata si produsele de machiaj incerc sa le aleg pe principiul,, fara substante comedogene si iritante sau cat mai putine de acest gen". Crema Avene Tolerance Extreme RICHE nu are niciun ingredient comedogen, cea LIGHT are substante comedogene. Un site unde poti introduce ingredientele produselor e acesta: http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php si ei iti vor general ulterior rezultatele cu ce substanta e comedogena sau iritanta si in ce masura de la 1 la... 5-7-etc.
Am foarte multe comedoane mai ales in jurul barbiei si pe laterale, spui ca Duac ma va ajuta in acest sens? Am auzit de el dar am fost putin sceptica. Il pot procura din farmacii, se gaseste pe piața?
Momentan am renuntat la toate produsele din farmacie pentru ca imi uscau fata foarte tare si nici cremele de hidratare intensa nu ma puteau ajuta. Pentru curatare mai folosesc doar gelul de la Avene si apoi crema Skin Control se la elmiplant. Am inceput sa folosesc masti naturale care mi-au refacut ph-ul pielii si nu mai e crapata si uscata, dar comedoale ma dispera, chiar daca nu se vad daca nu te uiti atent, cand ma uit in oglinda ma deranjeaza si as vrea sa scap de ele. Plus ca uneori nu le pot da pace si le deranjez si fac bubite urate din cauza asta. Daca imi spui ca Duac e eficient, o sa ii dau o incercare.
Am auzit si de Effe Clair de la Roche Possay, parca asa se numea, pe care o folosesc niste prietene si spun ca e foarte buna si non-comedogenica. Insa, cum am spus, am devenit foarte sceptica in privinta produselor din farmacii si comert...
Da, il poti gasi la farmacia Dona si la HelpNet, costa cam 80lei.
Si eu tot in zona aia am Iei si anticonceptionale? Eu am luat 4 ani Diane35, insa nu am observat o ameliorare considerabila. Acum o luna am schimbat cu Yasmin, si ele sunt anticonceptionale utilizate pentru. acnee, astept sa vad cum se comporta tenul meu de la ele.
Merita sa incerci Duac, eventual dupa o luna adauga si lotiunea activa Acne Out.
Nu iau conceptionale, ma gandesc poate voi lua de la anul desi logodnicul meu nu prea e de acord cu ele, spune ca mai mult rau fac decat bine
O sa incerc, iti multumesc din inima pentru sfaturi, draga Fleurss!
Effaclar Duo + e o mare prostie, dupa mine, mai ales acel,, non-comedogenic" intalnit pe ambalaj. Nu stiu ce baza au ei cand fac aceasta afirmatie cand au Dimethicone - 1- slab comedogenic si Isocetyl Stearate - 5- substanta cu potential mare de a produce comedoane.
INGREDIENTELE: AQUA / WATER
GLYCERIN
DIMETHICONE
ISOCETYL STEARATE
NIACINAMIDE
ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE
SILICA
AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER
POTASSIUM CETYL PHOSPHATE
ZINC PCA
GLYCERYL STEARATE SE
ISOHEXADECANE
SODIUM HYDROXIDE
Le poti introduce aici si trage concluziile: http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php
L-am folosit fara a observa vreo imbunatatire si mai ales, mi-a provocat iritatii asemanatoare unor,, arsuri" pe anumite zone ale fetei. Nu stiu, poate nu mi s-a potrivit mie, dar oricum, acel Dimethicone si celalalt printre primele ingrediente imi cam dau de gandit daca as vrea sa-l cumpar a doua oara. Ingredientele sunt puse pe eticheta in ordinea cantitatii folosite, deci Dimethicone pe locul 3 inseamna o cantitate considerabila din acest ingredient in formula finala a produsului.
La fel, nu inteleg acel,, non-comedogenic" afisat pe unele produse. Acelasi lucru si in cazul multor fonduri de ten si crema produse de firmele astea de produse dermatocosmetice.
Stim cu totii de ideea de marketing, care se reflecta atat de bine in aceste minciunici ale lor. Uneori e chiar necesar sa verificam lisat de ingrediente.
Apropo de anticonceptionale, eu iau de atata timp si nu am avut niciun efect negativ de la ele, cel putin nu de la Diane si pana acum, nici de la Yasmin. Am incercat de doua ori sa schimb Diane cu altele, cu Logest, dar imi provocau greata si dureri severe de cap. Diane, desi considerate anticonceptionale puternice, nu mi-au produs niciun efect negativ; le-am lasat totusi pentru ca au un grad mare de hormoni. Oricum, mai iau putin si dupa, speram la un bebe. Le luam mai ales pentru. functia contraceptiva, prezervativul imi provoaca iritatii si metoda retrasului nu mi se parea deloc sigura. Daca voi aveti alte metode ce impiedica o sarcina nedorita si pana acum a fost totul ok, continuati asa :) Nu are rost sa iei anticonceptionale degeaba. Oricum, in timpul tratamentului cu anticonceptionale, chiar daca iti vor disparea cosurile, dupa intreruperea lor nivelul de hormoni va reveni la normal si din pacate, acneea isi face din nou aparitia. Eu una le-as recomanda fie pentru. protectie impotriva sarcinii, fie pentru. tratamentul acneei doar in cazul in care cine stie...ai nunta peste 6-8 luni si vrei sa ca fata ta sa arate bine si sa ti se duca cosurile. Dupa intrerupere, sansele sunt destul de mari sa revina la normal.
Ma bucur ca am schimbat pareri si idei. :)
Zi frumoasa sa ai! :*
Multumesc pentru tot, mi-ai fost de foarte mare ajutor, se pare ca stii foarte multe pe acest subiect. Voi tine cont de sfaturile tale si sper la tot ce e mai bun. O zi frumoasa sa ai si multumesc din nou! :*
Daca vrei neaparat ceva natural poti sa-ti faci zilnic suc de ceapa proaspat. Pe mine ma zgariase pisica pe frunte si sucul asta m-a ajutat la cicatrizarea si vindecarea ranilor fara sa ramana semne.
M-am "inspirat " de la crema asta care contine extract din ceapa :
http://www.paulaschoice.ro/clinical-scar-reducing-serum.html
Ti regim pentru acnee?
Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia.
Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Sucurile acidulate, prajelile, snacks-urile, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.
Nu consum sucuri acidulate sau de orice fel, snaksuri sau dulciuri, prajituri si conserve, cafea, țigări. Prajeli mai mananc uneori iar la lactate nu renunț pentru ca am lipsa de anumite minerale si nu vreau sa recurg la pastile. Multumesc pentru sfaturi, o seara frumoasa iti doresc!
Ai putea sa le inlocuiesti cu alte alimente care contin acele minerale, bineinteles ca faci cum consideri de cuvinta. Eu mi-am tinut acneea sub control cu Lotiune BHA 2% de la Paula's Choice si crema Bioderma Sebium Global.
Cat despre Acne Out - este o porcarie din punctul meu de vedere. Contine apa, alcool ( iritant major, usuca tenul excesiv ), methenamine ( iritant care elibereaza formaldehida - ingredient cancerigen ), parfum ( ingredient in spatele caruia se afla mai multe substante iritante ),
BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL ( are rolul de a acoperi alte mirosuri si poate provoca dermatita de contact ), limonene si linalool ( ingrediente iritante cu rol parfumant ) - singurul ingredient neutru e apa, restul iritanti majori. Produsul determina aparitia dermatitei de contact.
O zi faina. ^^
different întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Georgian1992 întreabă: