| Toalamare a întrebat:

Salut, gelul de curatare Teen Derm am inteles ca efect anti bacterian?
Omoara orice fel de bacterie gasită pe față sau doar cea care e raspunzatoare de acnee? Aceea P. Acnes?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Niciun gel de curatare, sapun etc. nu omoara toate bacteriile de pe fata deoarece ai nevoie de multe dintre ele.Nu se poate sa ajungi la o piele sterila, caci mai rau faci.Pe corpul uman exista aproximativ 100 de trilioane de bacterii bune, necesare bunei functionari si implicit sanatatii.

https://www.healthline.com/health/cold-flu/good-bad-germs

6 răspunsuri:
| Toalamare explică (pentru dullcat):

Pai si de exemplu omoara bacteriile aceste rele, gen Stafilococi, streptococi, helicobacter?
Pentru ca am dat cu fruntea accidental cand ma spalam pe fata cu capacul de la sapunul lichid unde practic mereu cand pun mana pe el sunt " murdar " si nu stiu cum sa procedez

Cum pot proceda in cazu asta?

| dullcat a răspuns (pentru Toalamare):

Cred ca ai o fobie serioasa, vazandu-ti istoricul intrebarilor.Nu stiu cum sa-ti spun, dar multe alte lucruri au microbi.De obicei, telefonul mobil e mai mizerabil decat o toaleta publica si totusi nu ajunge nimeni la spital din cauza asta.De ce? Fiindca avem sistem imunitar iar ce ai zis tu aici inseamna 0 motive de ingrijorare, asadar calmeaza-te.

Inteleg.
Am o mica fobie, dar aici chiar avea o mica legatura faptul ca ma gandeam ca totusi pe sapunul ala sunt multe reziduuri si bacterii ca toti din casa il folosesc dupa toaleta etc.
Si cum sapunu de fata nu e asa bun jmpotriva acestor bacterii nu stiam cum sa ma procedez, nu vreau sa ma judeci si tu ca altii.

| dullcat a răspuns (pentru Toalamare):

Nevoia aceasta de atentie obsesiva pentru curatenie/igiena la orice pas ar trebui sa fie specifica doar medicilor, nu persoanelor obisnuite.S-a intamplat in tot acest timp sa te imbolnavesti vreodata si sa iasa la analize bacteriile alea rele de care te temi? Poti eventual sa cureti si sticla aceea de sapun lichid cu solutie de curatare pentru chiuveta, din cand in cand, in rutina de curatenie prin casa.

| dullcat a răspuns:

Atat timp cat capacul de la toaleta este mereu dat in jos atunci cand se trage apa, iar curatenia se face saptamanal, baia aceea e mai ok decat crezi.Repet, ai incredere in sistemul tau imunitar si ai grija sa nu ajungi in cealalta extrema in care devii sensibil la bacterii tocmai din cauza igienei excesive.