Impotriva cosurilor si a punctelor negre sunt bune citricele, asa ca iti poti face o masca din zeama de lamaie, zeama de portoclae si zeama de kiwi (cate 3-4 picaturi din fiecare), tinuta pe fata aproximativ o ora, dupa care te clatesti cu un gel de curatre.
Tot pentru acnee ai putea incerca celebra masca cu aspirina. Se obtine din 3-4 aspirine, suc de lamaie, 1 lingurita de miere si 1 lingura de iaurt. Aceasta masca se aplica o jumatate de ora pe fata, dupa care se clateste.
Si ar mai fi una foarte simpla pe care mi-am aplicat-o si eu mai de mult. Zdrobesti 2 rosii decojite si ti le intinzi pe fata intr-un strat dens. Le tii 30 de minute, dupa care te speli cu un gel exfoliant.
Incearca tinctura de propolis nediluata(diluata este mai putin concentrata si nici pe departe la fel de eficienta). Aplic-o de doua ori pe zi: seara, cu o ora-2 inainte de culcare pentru a o lasa sa actioneze pana dimineata si dimineata(sau dupa amiaza, in functie de programul tau), dupa curatarea fetei si las-o sa actioneze minimum 4 ore.Va ingalbeni putin pielea, dar se va lua aproape complet la spalare.In rest,e bine sa pui pe perna un prosop moale,crem,galben sau portocaliu(tinctura se va lua intr-o anumita masura pe perna,de aceea este bine sa o protejezi cu un prosop,care se curata mult mai usor).In rest,evita cremele, gelurile sau unguentele in tratamentul cosurilor, mai ales daca ai tenul gras. Cele mai eficiente sunt lotiunile.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: