anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare fetelor [cât și băieților,nu judec]. Care este cea mai bună soluție pe care o folosiți în a vă pastră fața curată? Utilizați un anumit tip de săpun,cremă,mască, loțiune tonică?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O rutina bine pusa la punct si o alimentatie cat mai sanatoasa cred ca este " secretul" ( fara dulciuri, prajeli, conserve, sucuri accidulate etc. ) In plus, igena cat mai stricta mi se pare foarte importanta. Telefonul si castile nu trebuie sa atinga fata, iar ele trebuie sterse zilnic. Eu prefer castile tip clip-on pentru ca nu ating fata. Fata de perna si prosopul trebuie schimbate cat mai des ( eu prefer prosoapele de hartie de la clever )

Demacherea/curatarea tenului mi se pare cel mai important pas, degeaba aplici cele mai bune creme daca nu te demachezi chiar si atunci cand nu ai folosit machiaj. Se aduna pe ten impuritati, sebum, transpiratie, ingrediente ale produselor ( crema, tratament, ser ) aplicate anterior pe ten care n-au fost asimilate complet si curatarea doar cu apa nu este eficienta. Eu folosesc lotiunea micelara garnier, laptele demachiant balea med ultra sensitive si balea med ultra sensitive washgel. Toate sunt curate la ingrediente si nu usuca tenul, daca nu aplic machiaj folosesc doar gelul.

Exfolierea tenului cu acizi exfolianti AHA ( care este solubil in apa si exfoliaza la suprafata tenului ) si BHA ( care este solubil in ulei si patrunde in pori curatand si ajutand la eliminarea cosurilor si a punctelor negre, albe sau de grasime ). Un ten exfoliat cu acizi este mult mai luminos si curat, iar ingredientele pe care le aplici dupa patrund mai bine in piele. Nu cred in scrub-uri, le consider necesare doar pentru zone de piele care se descuameaza dar odata ce folosesti corect AHA nu mai ai probleme cu descuamarea tenului.
Pe astea le folosesc eu :
http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-8-aha-gel-exfoliant.html
http://www.paulaschoice.ro/resist-daily-pore-refining-treatment-2-bha.html

Crema hidratanta ( bioderma sensibio light ) si crema cu SPF 50
https://www.nivea.ro/......60141.html

Mi se pare important si : alegerea produselor care nu sunt comedogenice, spalarea parului daca l-ai atins cu mainile murdare, sa nu-ti atingi tenul cu mainile doar daca te-ai spalat si sa nu-ti atingi tenul cu mainile daca te-ai dat cu o crema de maini/corp, ulei etc.

10 răspunsuri:
| Karuhan a răspuns:

Pai sunt baiat si am aproape 14 ani, am multe cosuri pe fata dar trec cu timpul, daca vrei poti sa-ti irosesti banii pe produse d-alea de 200-300 lei fara garantie si sa-ti dai banii pe nimic, eu consider ca asta-i un lucru complet normal.

| IoanaPuppy31 a răspuns:

Buna,
Dimineata imi spal fata cu apa, ma sterg cu un prosop. Dupa care cu o apa de trandafiri de la Avon imi sterg iar fata. Daca ai varsta necesara iti recomand odata la cateva saptamani masca Planet Spa de la Avon pentru ca curata foarte bine!

| FlorinPopa a răspuns:

Daca transpir ma sterg cu ceva aspru. Si ma spal cu sapun cu sulf 20%.

| Tăpălagă_Sergiu_1999 a răspuns:

Apa si sapun draga.

| anamariarot a răspuns:

Eu folosesc un gel de curățare atât dimineața, cât și seara(săpunul nu este recomandat, pentru că usucă pielea), apoi loțiune tonică, o cremă hidratantă pentru zona ochilor, una pentru toată fața și balsam de buze. Seara renunț la crema de față și apelez la uleiul de cocos. Știu că e comedogenic(poate înfunda porii), însă mie îmi face tenul ca de bebe laughing. Am un ten uscat, însă pentru un ten gras sau cu tendințe de îngrășare nu îl recomand, că te poți trezi cu mai multe puncte negre și/sau coșuri. Balsamul de buze îl aplic de mai multe ori pe timpul zilei dacă sunt acasă.
Pe la 13 ani am avut acnee și mi-a trecut cu zineryt, însă pentru orice problemă cu tenul, recomand oricui să meargă la dermatolog. Cu siguranță poate ajuta mai mult decât niște sfaturi primite în mediul online.

| Goddess23 a răspuns:

Buna. Cea mai buna solutie este sa curati bine fata cu apa din abundenta, cu un demachiant natural de buna calitate indiferent ca esti sau nu machiata se foloseste demachiantul pentru ca inlatura impuritatile. Pe timpul zilei aplica o crema cu protectie solara ca de acum e si soarele prezent printre noi si iti pateaza pielea daca nu o protejezi. Si incearca sa nu iti incarci pielea cu fond de ten sau alte produse in exces pentru ca favorizeaza acneea, foloseste mai degraba un BB cream in locul fondului de ten.Eu seara aplic pe un burete demachiant putin ulei de bebelusi si ma dau pe fata si nu am probleme deloc cu acneea, pete. Seara si dimineata este bine sa iti cureti tenul cu demachiant sau lotiune tonica.

| VladutAnghel a răspuns:

Eu sunt baiat si la sfarsitul zilei pun putina apa micelara pe niste dischete demachiante si ma sterg pe fata, este foarte buna. Succes!big grin

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Aoleu laughing
Zici că e răspuns din "The Andromeda Strain".

| FantasyChary12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc muuuuult! O sa tin foarte mult cont de raspunsul tau. big grin Am inceput de vinerea trecuta si incetul cu incetul, apar rezultate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FantasyChary12):

Cu drag ^^
*hug*