" Adolf8: mă bărberesc cu bigul...mă dau au aftărșei cu și fără alcool"
lasă-ți barbă, nu te mai da cu "big" nici cu "aftărșei" și vezi ce e după vreo 14 zile
Eu după ce am renunțat la bărbierit cu bic și la aftershave, am pielea fină și nu mi-au mai apărut coșuri. Folosesc un aparat trimmer care taie la 1mm, de vreo 3 ani.
Dacă vrei să scapi de coșuri scapă de bic și aftershave. Dacă totuși vrei bic, îl lași în dezinfectant înainte să-l folosești, și în loc de aftershave folosești o cremă cu aloevera. Înainte să pui mâna pe față te speli pe mâini. Pe față nu dai cu toate prostiile ce-ți ies în cale, spălate doar cu apă, și folosește doar crema simplă hidratantă.
Te barbieresti cu BIC, care e posibil sa IRITE, te dai cu AFTER SHAVE ("aftar sheiv" - "dupa barbierit").
In functie de varsta pe care o ai, da, e posibil sa fie o perioada de acnee. Sunt multe produse cosmetice, unul dintre ele este Benzaknen gel. Acneea se face de la un exces de grasime, o bacterie (https://en.wikipedia.org/wiki/Cutibacterium_acnes) si celule moarte care se acumuleaza acolo.
N-as crede ca un tratament excesiv, adica spalat foarte des, dat cu alcool, rupt cosuri cu lama de ras o sa aduca rezultate, ba, dimpotriva. Eu as cumpara mai degraba un aparat de tuns barba (atentie, nu de ras), care iti taie parul destul de ok, e drept, nu chiar din radacina, ca si cum ar fi ras, dar aspectul general e decent.
DaciaRomania întreabă: