Un par ondulat natural, din nastere, nu poate fii indreptata decat cu produse chimice (geluri, tratamente chimice de par) sau fier cald.
Toate produsele care iti intinde parul, ti-l afecteaza in timp si poti afce dermatita seboreica sau sa-ti arzi parul, in final pierzand podoaba capilara, sau declansand alopecia (caderea masiva a parului).
Cand ai un par natural ondulat, cauti tunsori care sa te avantaezeconfor parului tau, nu iti distrugi parul, doar pentru ca vrei sa-l fortezi sa stea diferit.
Ai doar 17 ani, esti un adolescent inca (nu barbat) si o viata inainte sa-ti protejezi parul, ca sa nu ajungi chel la maturitate.
Tunde-te scurt, sau lasa-l mai lung, sa-l poti prinde in coada.
Deci sa presupun ca nu pot sa-mi las plete cum vreau eu...
Atunci ai cateva 2 optiuni: te tunzi scurt, sau accepti ideea ca ai parul ondulat si cret si il lasi in voia lui, cat poti de lung.
Nu prea ai cum sa influentezi cresterea lui, desi mergand din cand in cand pe la un salon, te va aranja un stilist.
Ori il poti indrepta cu keratina, desi daca nu stii cam cum functioneaza, iti recomand sa te faci tot la salon.
Se indreapta odata cu greutatea. Cand e lung, pana spre cuur, va sta drept, pentru ca devine greu pentru radacina Asta varianta naturala. Cealalta varianta e placa, dar ii distrugi cheratina din interior, va cadea, dupa un an n-o mai scoti la capat.
Nu prea cred ca ai ce-i face, mai stiu eu pe cineva cu parul asa dar imprejurul capului iar respectivul trebuia sa se tunda scurt regulat imprejur ca altfel arata ciudat.
mARY_9420 întreabă: