Este suficient ca in unele cazuri, de acnee in forme usoare sau izolata, sa apelezi la remediile naturiste, care pot fi preparate cu usurinta din ingrediente pe care le gasesti in propria camara. Important este sa stii cum sa le combini si, mai ales, trebuie sa ai rabdare, pentru ca nu este o problema care dispare peste noapte.
In primul rand, ai grija de igiena zonelor predispuse la acnee, astfel incat sa eviti reaparitia cosurilor. Atunci cand investesti timp si resurse pentru ca pielea ta sa arate din nou bine, iti doresti cu siguranta ca rezultatele sa fie excelente si sa dureze cat mai mult, in niciun caz nu vrei ca avalansa de cosuri sa-si faca iar aparitia pe chipul tau.
Fa exercitii zilnice, hidrateaza-te intens, curata riguros zona afectata de petele post-acnee, tonifiaza si hidrateaza. De asemenea, tine stresul la distanta pentru ca iti poate da peste cap nivelul hormonal, cu efecte directe asupra pielii tale.
Protejeaza-te cu crema atunci cand te expui la soare
Probabil ai auzit deja ca daca aplici crema de protectie solara cu factor cat mai mare iti faci un mare bine pentru ca astfel iti protejezi pielea de actiunea nociva a razelor ultraviolete, care pot cauza colorarea in nuante inchise a cicatricilor si le pot face mult mai evidente. Soarele are capacitatea de a spori secretia de melanina, principalul pigment care da culoare pielii.
Remedii naturiste in lupta cu semnele lasate de acnee
Tratamentele homeopate sunt o alternativa de incercat pentru a estompa cicatricile si petele cauzate de acnee. in functie de gravitatea acestora, exista diverse remedii cu efecte demonstrate, Pana si specialistii in dermatologie le recomanda inainte sa apelezi la tratamente scumpe si, poate, fara rezultate notabile.
Printre acestea putem aminti: frecarea zonei-problema cu un cub de gheata pentru 15 minute (previne reaparitia cosurilor si reduce roseata), felii de cartof crud, castravete sau rosii aplicate pe pielea cu cicatrici timp de un sfert de ceas au, in unele cazuri, efecte uimitoare de reducere a semnelor post-acnee. De asemenea, poti incerca sa tamponezi cu o discheta demachianta (imbibata in aloe vera, suc proaspat de lamaie, vitamina E, arbore de ceai, ulei de lavanda sau de trandafir, otet etc.) zonele cu pete.
Nu te astepta insa la rezultate peste noapte, este nevoie de timp pentru a repara stratul de piele distrus de acnee.
Peeling-ul chimic si produsele cosmetice de camuflaj
Rezultatele imediate se pot obtine cu ajutorul fondului de ten care camufleaza petele, dar care ascunde de fapt problema, fara a o trata. Solutia de aceasta data este peeling-ul chimic, o procedura nechirurgicala care poate trata ridurile fine, petele cauzate de expunerea la soare, petele depigmentare si leziunile provocate de acnee.
Mare grija la cremele speciale de albire a tenului, care au in compozitie hidrochinona, despre care se stie ca incetineste secretia de melatonina. Atunci cand aplici aceasta crema fii foarte precauta si da doar pe zonele cu cicatrici, astfel incat sa nu albesti o portiune de piele in mod inutil si sa arati si mai ridicol.
Ajutorul profesionistilor este ultima solutie
Daca toate solutiile prezentate pana acum nu au dat niciun rezultat, este clar ca trebuie sa te lasi pe mana specialistilor. Acestia pot alege ca tratament de estompare a petelor injectiile cu colagen sau tesut gras, insa nu reprezinta solutii pe termen lung si trebuie repetate la un interval de timp periodic.
Pentru formele severe de acnee, care au lasat in urma o armata de pete de diverse culori, dermabraziunea este solutia salvatoare si consta in utilizarea unei perii speciale care curata in profunzime pielea si stimuleaza regenerarea celulara, dand nastere astfel unei pieli curate, reintinerite, fara de cusur.
si terapiile faciale cu laser sau cele cu lumina intens pulsata sunt eficiente pentru repararea tesutului afectat de acnee, insa necesita mai multe sedinte si un buget consistent.
Semnele lasate de acnee sunt de cele mai multe ori un rezultat provocat chiar de noi. Incearca sa te stapanesti si lasa cosurile in pace. Stoarcerea lor nu provoaca doar urme si semne, ci si extinderea acestora!
Cel mai indicat este sa mergi la un medic dermatolog pentru un tratament corespunzator, si acest lucru trebuie facut cat mai repede cu putinta. Mai putine cosuri, mai putine semne!
Una dintre problemele care ne dau cel mai adesea viața peste cap sunt inesteticele coșuri. În funcție de factorii care ne afectează tenul, atât externi (poluare, stres, oboseală), cât și interni (alimentație greșită, probleme hormonale), fiecare dintre noi duce o luptă mai lungă sau mai scurtă pentru a scăpa de acnee. Din păcate, dacă aceasta nu este tratată corect, ne putem alege cu o problemă la fel de serioasă: semnele lăsate pe piele de acnee.
În primul rând, de ce ne rămân semne?
Atunci cand drenăm punctele acneice, producem leziuni pe care organismul trebuie să le vindece/cicatrizeze ca pe oricare altă rană de la nivelul pielii. În urma acestui proces însă, rămân cicatrici inestetice. Intensitatea lor depinde de trei factori:
gradul de severitate al acneei,
abilitatea (predispoziţia genetică) organismului în vindecarea/cicatrizarea rănilor şi
modul de tratare al punctelor acneice.
Ce putem face pentru a scăpa de urme?
Din momentul în care observați că aveți urme de la acnee, este bine să începeți să le tratați cât mai repede cu ajutorul unei creme antiimperfecțiuni sau cu o cremă pentru albirea tenului și decolorarea petelor. Astfel, vă recomandăm
Crema antiimperfecțiuni, din gama Gerovital Plant, care decolorează petele existente și îndepărtează stratul de celule moarte de pe suprafața pielii, uniformizând tenul. Mai mult decât atât, datorită uleiurilor vegetale (unt de cacao, ulei de soia și ulei de jojoba) și extractului de Boswellia Serrata din compoziție, Crema antiimperfecțiuni emoliază, hidratează și hrănește epiderma, prevenind apariția petelor noi și ajutând la refacerea filmului protector al pielii și redarea aspectului sănătos al acesteia. Alt produs, foarte eficient, este
Crema pentru pete și pistrui, din gama Farmec, care are la bază acizi din fructe și are rolul de a decolora şi atenua pistruii şi petele de pigmentaţie, prevenind, în același timp, apariţia acestora.
În timpul tratamentului, pentru ca urmele lăsate de acnee să nu devină mai închise din cauza expunerii la soare, este bine să aplicăm dimineața o cremă hidratantă cu factor de protecție. Noi vă recomandăm
Crema intens hidratantă cu SPF 15, din gama AslaVital MineralActiv sau
Crema lift hidratantă de zi cu SPF 15, din gama Gerovital H3 Evolution.
De asemenea, vara, sau când vă expuneți la soare pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți folosi
Crema anti-îmbătrânire cu SPF 50 pentru față, care se aplică peste crema de întreținere zilnică și este un excelent mijloc de protecţie împotriva petelor pigmentare și a îmbătrânirii premature produse de radiaţiile solare.
După cum vedeți, există, din fericire, o multitudine de soluții cu ajutorul cărora putem scăpa de cicatricile post acnee. Totuși, să nu uităm că, de cele mai multe ori, cel mai bun tratament este prevenția. Astfel, dacă aveți probleme cu acneea, este bine să luptați contra ei cu produse speciale pentru a evita apariția cicatricilor. În acest scop, vă recomandăm
gama Gerovital Plant Stop Acnee, care conține produse cu o eficacitate antiacneică demonstrată clinic de 83%, și care ajută la obținerea unui ten curat, fără urme de grăsime și imperfecțiuni, în doar patru săptămâni.
crema antiacneică din gama Gerovital H3 Derma+ care reduce punctele negre, formaţiunile acneice, roşeaţa. Diminuează semnele postacneice.
Împreună cu un ritual zilnic de îngrijire, o alimentație corectă și un program potrivit de odihnă, tenul vostru va redeveni luminos și va avea un aspect sănătos, fără imperfecțiuni.
Protejează-te cu cremă atunci când te expui la soare
Probabil ai auzit deja că dacă aplici cremă de protecţie solară cu factor cât mai mare îţi faci un mare bine pentru că astfel îţi protejezi pielea de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, care pot cauza colorarea în nuanţe inchise a cicatricilor şi le pot face mult mai evidente.
Soarele are capacitatea de a spori secreţia de melanină, principalul pigment care dă culoare pielii.
Remedii naturiste în lupta cu semnele lăsate de acnee
Tratamentele homeopate sunt o alternativă de încercat pentru a estompa cicatricile şi petele cauzate de acnee. În funcţie de gravitatea acestora, există diverse remedii cu efecte demonstrate, Până şi specialiştii în dermatologie le recomandă înainte să apelezi la tratamente scumpe şi, poate, fără rezultate notabile.
Printre acestea putem aminti: frecarea zonei-problemă cu un cub de gheaţă pentru 15 minute (previne reapariţia coşurilor şi reduce roşeaţa), felii de cartof crud, castravete sau roşii aplicate pe pielea cu cicatrici timp de un sfert de ceas au, în unele cazuri, efecte uimitoare de reducere a semnelor post-acnee. De asemenea, poţi încerca să tamponezi cu o dischetă demachiantă (îmbibată în aloe vera, suc proaspăt de lămâie, vitamina E, arbore de ceai, ulei de lavandă sau de trandafir, oţet etc.) zonele cu pete.
Nu te aştepta însă la rezultate peste noapte, este nevoie de timp pentru a repara stratul de piele distrus de acnee.
http://pasagera.ro/solutii-pentru-cicatricile-post-acneice.html
Mixtura mentolata e solutia
Iti trece intr-o saptamana
Poti folosi si alcool mentolat daca vrei
Eu am auzit ca Uleiul de Jojoba ca este foarte bun : http://www.unica.ro/......ras-121682
Pot ajuta si suplimentele la problema ta: http://schimbdeocazii.com/frumusete/lupta-acnee-in-luna-sau-retur-bani/
anonim_4396 întreabă: