Cum scapi de semnele lasate de acnee
Din pacate, foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema care le poate da peste cap viata – acneea. Nu numai ca fata ne este invadata de cosuri, dar, daca ele nu sunt tratate corect, ne putem alege cu semne permanente.
Cum scapi de semnele lasate de acnee
Cum facem sa scapam de aceste semne lasate de acnee? Iata cateva posibile solutii!
6 lucruri inedite despre somnul de frumusete pe care sigur NU le stiai
De ce ne raman semne? Dermatologii nu stiu exact de ce. Istoricul medical al familiei se pare ca are de-a face cu asta, asa ca este posibil ca tendinta pielii de a fi profund afectata de acnee este inscrisa in gene. Acnea severa poate lasa semne, asa ca este important sa te ocupi de aceasta problema.
Ce putem face? Putem lua in considerare un tratament naturist eficient. Unul dintre aceste tratamente este cel cu aloe, care aduce multe beneficii pielii. Aloe lasa un pelicula protectoare si antibacterian la suprafata pielii, ceea ce ajuta epiderama sa se regenereze si sa se protejeze de alte eventuale infectii. Secretul succesului acestui tratament consta in aplicarea imediata a unui gel sau a unui suc natural de aloe pe cosuri. In felul acesta ele se vor vindeca fara sa lase semne.
Microdermoabraziune. Este o procedura medicala care elimina primul strat al pielii. Atentie, acest tratament se face numai ajutorul unui dermatolog de incredere. Este o procedura care te ajuta sa scapi de semnele lasate de acnee, dar si de cosuri sau riduri.
Tratament cu laser. Daca semnele lasate de acne sunt adanci si chiar au devenit pentru tine un complex, poti incerca un tratament cu laser care diminueaza considerabil cicatricile si ajuta la reinnoirea celulelor pielii.
Cum sa te epilezi singura, fara sa mergi la salon. Scapa corect si rapid de parul in exces
Daca suferi de acnee severa este obligatoriu sa mergi regulat la dermatolog si sa incerci un tratament care sa iti pastreze pielea cat mai frumoasa si mai curata.
Poti sa le ascunzi cu fond de ten sau cu creionul sauuu Spala-te cu sapun pe maini, inainte de a atinge fata! Nu folosi sapun obisnuit, ci, crema de ras, sau sapun de ras(daca mai exista)! In fiecare seara, fa-ti gomaj cu tarate de grau(umezeste fata, aplica, cu mana, taratele pe fata si freaca, usor, timp de 3-4 minute), dupa care, te vei limpezi cu apa calduta! Dupa tamponarea fetei cu prosop curat(sau de unica folosinta), aplica pe ten, zeama de lamaie(atentie, ustura!)!
1. Foloseste o masca exfolianta
Curata fata cu un demachiant si apoi aplica o masca exfolianta preparata din o rosie si jumatate de castravete. Pune intr-un recipient zeama si samburii de la rosie si o bucatica de castravete dat prin razatoare. Foloseste un disc de vata, inmoaie-l in apa calduta, apoi ia cate putin din masca rezultata si intinde-o pe fata.
Efectueaza miscari circulare si maseaza usor fata, insistand in zonele in care ai cicatrice. Astfel vei curata fata, indepartand celulele moarte de pe epiderma. Rosiile contin acizi care aspresc pielea, iar castravetii strang porii fetei.
Intinde-te pe pat si aplica si restul compozitiei pe fata. Lasa masca exfolianta sa actioneze pentru 15 minute pentru ca ingredientele sa intre in profunzime si apoi clateste cu apa calduta. 2. Suc de citrice
Sucul de citrice contine un nivel ridicat de acid si cantitati mari de vitamina C, care ajuta la eliminarea celulelor moarte si la reconstruirea pielii. Stoarce jumatate de lamaie, o portocala si un grapefruit si aplica sucul pe fata cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui prosop de bumbac.
Lasa sucul sa se usuce, apoi clateste fata cu apa calduta. Repeta procedeul in fiecare zi, dimineata si seara (dupa demachiere).
3. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un produs gasit in orice bucatarie. Rolul acestuia in cosmetica este de a exfolia tenul, inlaturand celulele moarte fara a deteriora celelalte straturi ale pielii. Un alt rol al bicarbonatului de sodiu este de a ucide bacteriile aflate in zona fetei, prevenind astfel inflamarea porilor si aparitia cosurilor.4. Aplica zilnic masti cu smantana si miere
Pentru a indeparta cicatricele lasate de cosuri, ai nevoie de masti care sa iti curete in profunzime tenul si, in acelasi timp sa iti hidrateze fata.
Masca numarul 1: o lingura de smantana, o lingura de iaurt, o lingura de zeama de lamaie si o lingurita de miere. Amesteca ingredientele intr-un recipient si apoi aplica pe fata. Lasa sa actioneze pentru 10 minute; clateste cu apa calduta.
Masca numarul 2: o lingura de miere, o lingura de smantana, 2 linguri de argila, o lingura de apa. Lasa masca pe fata pentru 20 de minute, apoi sterge usor tenul cu un prosop din bumbac umezit in apa calda. Pielea va capata stralucire, iar cicatricele vor fi mai putin vizibile.5. Uleiul de vitamina E
Uleiul de vitamina E poate fi aplicat pe cicatricele lasate de cosuri. Acesta inmoaie pielea, sporeste vindecarea cicatricilor, elimina roseata si curata tenul. Pune in palma jumatate de lingurita de ulei si freaca mainile intre ele, apoi maseaza-ti fata pentru aproximativ 5 minute. Sterge excesul de ulei de pe piele cu un prosop umed.
Sfat: aplica ulei de vitamina E pe fata in fiecare seara, imediat dupa demachierea si curatarea in profunzime a tenului. SPER CA TE AM AJUTAT.
Ce sunt cosurile?
Acneea este o afectiune inflamatorie a folicului de par. Acest fapt se datoreaza sebumului, ce se blocheaza in foliculul de par. Tesutul ajunge sa se inflameze, iar bacteria de la suprafata pielii ajunge sa se extinda in portiuni mai mari.
In cele mai multe cazuri, acneea apare sub forma unor mici protuberante numite cosuri ce pot contine puroi. O forma mai agresiva a acneei sunt chisturile ce reprezinta inflamarea pielii in interior, fiind pline cu subtanta lichida sau semi-solida. Punctele albe si negre sunt alte doua forme de manifestari ale acneei.
Pe cine afecteaza acneea?
Nu putem vorbi despre aparitia acneei doar la anumite categorii, avand in vedere ca ea afecteaza persoane de sex si varsta diferita. Putini stiu ca acneea apare chiar si la nou-nascuti.
Totusi, cei mai afectati sunt: adolescentii, persoanele cu hipersecretie a glandelor sebacee, cei stresati, care adopta o alimentatie necorespunzatoare.
Care sunt cauzele aparitiei cosurilor?
1. Hipersecretia glandelor sebacee – sau ceea ce noi numim ten gras sau mixt – tendinta anumitor zona ale fetei de a se ingrasa in mod excesiv. O igiena improprie sau nu foarte riguroasa va duce in timp la dezvoltarea infectiilor in acele zone.
2. Factorul ereditar – in general persoanele cu grupa sangvina A sunt predispuse catre infectii ale pielii si prezinta un risc mult mai inalt de a avea acnee atat in perioada adolescentei, cat si dupa aceea.
3. Transformarile hormonale din timpul pubertatii.
4. Inflamatia pielii ca urmare a unei infectii din corp - plus simptome ca inrosire, stare de disconfort, greata sau varsaturi.
De altfel, putini stiu ca aparitia cosurilor pe o anumita zona a corpului nostru, reprezinta un semnal de alarma cu privire la existenta unei afectiuni:
* Cosurile pe frunte arata faptul ca ai probleme cu intestinul subtire sau gros.
* Pe obraji: plamani si unele infectii ORL.
* Maxilar: rinichi.
* Umeri: tubul digestiv.
* Piept: plamani si inima.
* Spate: plamani.
* Gura: zona genitala.
* De asemenea, acneea aparuta pe frunte sau obraji poate fi semnul unor infectii ORL, cum ar fi o sinuzita cronica
Cum se trateaza acneea?
Cum cauzele si complicatiile ei sunt de cele mai multe ori individualizate si tratamentul va fi la fel: in functie de pacient. Medicul dermatologi este cel caruia trebuie sa i te adresezi, el prescriindu-ti medicamente in functie de specificul acneei si infectiei tale. De altfel, exista cabinete specializate care analizeaza puroiul cosurilor tocmai pentru ca medicul dermatolog sa identifice antibioticul potrivit acelei bacterii. Tocmai de aceea nu este recomandat sa iti aplici tratamente dupa ureche, pentru ca acestea iti pot face mai mult rau decat bine.
Indiferent de antibioticul administrat, orice medic va incerca sa controleze excesul de sebumm si sa identifice cauza aparitiei acneei. Trebuie sa stii ca in cazul dereglarilor hormonale, unii medici recomanda pilulele contraceptive, dar acestea pot fi si cauza aparitiei acneei. Asadar, vizita la medicul specialist si analizele riguroase sunt imperios necesare pentru a rezolva cat mai repede aceasta problema.
Tratamente naturiste si recomandari pentru un ten si o piele sanatoasa
Ei bine, chiar daca tratamentele dupa ureche nu sunt de preferat, poti adopta anumite masuri prin care sa previi aparitia cosurilor sau care pot contribui la vindecarea acneei. Iata cateva dintre ele:
* Evita ciocolata, cafeaua, cola, bauturile acidulate, mancarea fast-food, sarea iodata, grasimile, dulciurile, sau orice alt aliment bogat in zahar.
* Pe de alta parte, consuma cat mai multe fructe si legume, peste si carne slaba.
* Evita stresul sau emotiile de orice fel mai ales daca stii ca esti predispusa spre dereglari ale glandei tiroide.
* Foloseste produse cosmetice si de curatare specifice tipului tau de piele, incercand sa agresezi cat mai putin tenul, mai ales in cazul in care ai deja cosuri. Asadar, nu folosi produse uleioase (care produc mai mult sebumm). Nici produsele anti-acneeice foarte agresive nu sunt recomandate, mai ales daca acneea ta nu este una severa.
* Consuma multe apa pentru a ajuta digestia, constipatia fiind o disfunctie ce duce deseori la aparitia acneei.
* Nu-ti stoarce cosurile pentru ca exista riscul aparitiei cicaticilor de care cu greu vei scapa chiar si dupa vindecarea acneei.
* Ia suplimente alimentare din complexul de vitamine B si zinc, echinaceea, coenzima Q10, foloseste cura cu gel Aloe Vera, aceasta planta fiind benefica pentru afectiunile tenului. Daca ai in casa o planta Aloe, rupe din varfuri, despica in doua si aplica portiunea zemoasa pe zona afectata.
* Foloseste galbenele. Cataplasmele locale pot fi de ajutor la fel ca si cura interna. Pune o lingurita de galbenele si trei frati patrati in parti egala intr-o cana cu apa clocotita si las-o sa se infuseze. Bea zilnic 2-3 cani din acest ceai.
* Drojdia de bere este recomandata pentru orice boala dermatologica, fie ca implica imperfectiuni ale tenului, fie ca vorbim despre caderea parului. Intern, mananca dimineata pe stomacul gol o bucatica de drojdie ( cat jumatate de nuca) iar extern, aplica masti formate dintr-o lingurita de drojdie de bere, iaurt natural sau suc de lamaie.
* Argila este un alt produs minune. La o cana de 200 ml de apa calduta, pune doua lingurita de argila plus un iart. Acest amestec se lasa pe fata cca 15 min si se clateste.
* Tarata de grau este cea care te scapa de sebumm si iti lasa fata fina si curata. Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de tarate de grau si un galbenus de ou. Peste acest continut se adauga apa fierbinte astfel incat sa se obtina o pasta pe care o aplici pe fata, gat si decolteu. Las-o sa isi faca efectul 20 de minute si clateste cu apa calduta.
Rooney7 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Georgian1992 întreabă: