"Am descoperit ca frizeria nu imi place"
incearcă profesor universitar - în ziua de azi "merge"
Dar problema e ca eu nu stiu ce sa aleg. As face cu mult drag si pasiune.
- Meseriile asociate domeniului de infrumusetare corporale: coafura, pedichiura, manichiura, masaj
- Meseriile asociate alimentatiei publice (cofetar, bucatar, chelner, barman)
- Meserii din invatamantul inferior: dadaca, educatoare, invatatoare
- etc.
Ideea este sa fie un domeniu care-ti place si te satisface profesional.
Oricare meserie incepe cu vremea de ucenicie, cand trabuie sa lucrezi mult si greu pentru a dovedi ca esti indicata pentru aceea meseriie. Vei face mai multa curatenie la locul de munca decat practica efectiva, dar totul trebuie invatat de la 0.
Cand primesti calificarea, deja trebuie sa stii sa te descurci singura la lucrarile mai simple si sa "furi" meserie de la colegii care sunt mai buni.
Abia dupa 10-15 ani de lucru efectiv vei ajunge sa cumulezi suficiente cunostinte si experienta pentru a putea lucra independent, sa ai proprii tai ucenici. Din acel moment incepi sa trec pe calea maiestriei, sa fii artist in meseria ta, sa fii un maistru cautat.
Sucuze pentru întârziere - observ că fiind și analfabetă și vulgară plus vioentă în exprimare, ce ar fi să te califici exclusiv in ceea ce ți-am identificat ca fiind cea mai potrivită pentru tine (apreciat și de tine după ce te-au uitat in dex) - vidanjeria
Dacă te pasionează gătitul, poți face un curs sau o facultate în acest domeniu. Îți poți transforma pasiunea în carieră, desigur, cu multă muncă, răbdare și devotament.
Așa ca fapt divers, din gătit se câștigă foarte bine, nu numai aici, ci și în străinătate.
Te poți și angaja între timp în domeniu ca să capeți experiență.
Fă-te fotograf. Când ai comenzi lucrezi pentru clienți, când nu - lucrezi pentru proiecte personale, vinzi poze pe site-uri gen dreamstime și ții activ un blog de fotografie. Când acumulezi experiență poți să ții cursuri de fotografie, să scrii cărți, să faci tutoriale video. E o muncă pe care o faci în mare măsură pe cont propriu deci ai avantajul că te organizezi cum îți place. Spre exemplu, poți în același timp să ai și un vlog sau blog culinar. Dacă nu reușești să trăiești din asta, las-o pe un plan secundar pentru timpul liber și ia-ți un job din care să ai un salariu.