Pai ideea de militar te sperie. Dar nu ai de ce sa te sperii. Poate e mai greu ca un liceu obisnuit deoarece stai la internat etc. partea buna este ca la absolvire iti asigura loc de munca ba chiar si un apartament. Din ce stiu eu.
Esti fata? Daca esti fata o sa iti fie un pic mai greu, daca tot ai terminat clasa a 7-a ai la dispozitie un an pentru a exersa, dar nu neaparat sala, ar fi ok daca ti-ai pune tu la punct un "plan" pe care sa il respecti, adica un fel de antrenament. Daca tu chiar iti doresti munceste din greu, printre proba fizica or sa fie, din cate stiu eu, mai multe "ramuri", adica nu te pune doar sa alergi, tu trebuie sa fi pregatit/a pentru ceva mai greu ..si apropo ..nu intotdeauna iti asigura loc de munca sau apartament, tu daca vrei dupa liceu sa dai la o academie trebuie sa dai un test la fel ca toti ceilalti, nu esti mai special doar pentru ca ai facut un liceu militar, partea buna e ca daca vrei sa dai la academie iti va fi mai usor pentru ca esti pregatit din liceu, din moment ce tu faci liceul militar.
Dar daca iti doresti nu te lasa descurajat/a de cei din jur, important e sa crezi in tine si sa exersezi, ai timp un an