Pentru o viitoare cariera de politist exista un liceu care te pregateste cumva pentru examenul de admitere de la Academia de Politie.
Este vorba despre Liceul Militar ( Breaza, Alba sau Campulung ).
La acest liceu se intra pe baza de proba ( test la matematica si romana, proba sportiva, test psihologic ) + ca trebuie sa ai media de admitere la liceu ( evaluarea nationala + media generala 5-8 ) peste 7.
La Academie se intra pe baza de proba.
Proba sportiva ( eliminatorie ), test la istorie, gramatica si engleza.
Un politist are un salariu destul de mare, depinde si de grad.
Oricum, undeva peste 1500 lei.
Dar pentru a deveni politist nu e obligatoriu Liceul Militar.
Poti da la Academie si de la un alt liceu, dar candidatul care a facut Liceul Militar are sanse mai mari.
Bafta!
Pai se intra cu media 9-9, 50-10.Un politist debutant are un salariu intre 1590 si 1650 ca si debutant(zona, ore de noapte, ore lucrate, etc.).iar indemnizatia de chirie o sa iei cam intre 260-360 depinde de multe criterii
0
Buna Roxana! Eu stiu liceul militar Breaza unde ai cazarea gratuita si este un liceu foarte bun.Intri cu media intre 9 si 10. Iar cand ajungi sa muncesti depinde si de gradul tau:subofiter, ofiter..etc.In medie iei aprox 2000 lei(adica 20 de milioane). Sper ca te-am ajutat! Bafta!
Liceu de politie nu exixta. Faci liceu obisnuit, si apoi intri la facultatea de politie. Media nu conteaza, trebuie sa dai un examen.
Buna! Nu mai sunt licee de politie,dupa liceu, dai examen, probe eliminatorii, urmezi Scoala de politie Campina-Prahova sau Sibiu, succes!
Daca eu am in acesti ani mediile anuale 9, 44 si 9, 40 ce medii mai trebuie sa mai am ca sa intru tinand cont ca trec pe clasa a7a?
Trebuie sa te mentii sus, sa ai medii peste 9 in acesti doi ani. Conteaza mult si ce faci la examen. Bafta!
Daca nu ai media 9 sau 10 nu te primesc? dar la CAMPINA cu ce medie se intra? si ce inaltime?
Daca nu ai media 9 sau 10 nu te primesc? dar la CAMPINA cu ce medie se intra? si ce inaltime? tu cat ai avut la admiterea la liceu? trebuie sa ai nota mare?