Salut. Mai am 1 an in afara de cel in care sunt si dupa voi da la facultate. Sunt la profil real. Desi alegerile de sus sunt antagonice fiecare dintre ele e bazata pe ceva.
Ce credeti ca este mai bine?
Cineva care este la una dintre aceste facultati... pareri? Sfaturi?
Bucuresti, app.
Multumesc.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
N-ai pentru ce
Uite ce iti sugerez eu: in primul rand, daca vrei sa devii mai bun la mate/fizica sa cauti un profesor cu care sa faci ceva meditatii, insa sa fie un profesor bun care sa stie cum sa iti predea. Si eu uram materiile astea in gimnaziu dar in liceu am prins niste profi super atat la mate cat si la fizica si de la 5-6 am ajuns la 9-10 si chiar a inceput sa imi placa matematica si fizica.
In al doilea rand, pentru a vedea daca te atrage acest domeniu iti propun sa mergi la politehnica la cateva cursuri de-ale lor si sa vezi cum ti se pare. Mergi cu cei de anul 1 pentru ca daca vei merge cu studenti din ani mai mari s-ar putea sa ai un soc si sa fugi .
Inca mai ai timp, incepe sa lucrezi de acum probleme de mate/fizica, vezi daca iti place, daca le intelegi si cum ti se pare. In primul an vei avea in ceea ce priveste matematica materii precum Matematici Speciale, Algebra lineara si geometrie analitica etc. Mergi la cateva cursuri, cauta informatii pe net despre acele materii, descarca un orar de la facultate si vezi cum ti se pare si daca poti face fata da-i inainte pentru. ca e cea mai buna alegere. Atat politehnica cat si medicina raman cele mai bune alegeri din care se castiga. Si cum zicea si bunicul, daca vrei sa-ti faci un viitor fara griji tragi tare cativa ani chiar daca vor mai fi materii mai putin placute in programa, dar la sfarsit vei avea o satisfactie enorma.
Eu de exemplu trebuia sa dau la medicina si oricat de buna eram la biologie/chimie si oricat de tare imi doream lucrul asta cand vedeam sange ma lua cu ameteala ). La mine a fost o cauza mult prea puternica ce nu m-a lasat sa dau unde am vrut, dar la tine cauzele care te retin pot fi depasite foarte usor daca ai vointa.
Mult succes iti doresc!
Eu zic automatica si calculatoare. E mai greu, e mult de invatat dar satisfactiile sunt pe masura mai ales daca esti bun in ceea ce faci. Dreptul...e mai mult pentru cei cu pile, care se trag din familii de avocati si care au un "spate" asigurat pentru a intra in barou. E greu si la drept dar satisfactiile nu sunt asa mari iar daca nu ai pile dezamagirea va fi crunta. Sa nu mai vorbim de bataia de joc ce se face din cei iesiti de pe bancile facultatii de drept.
Daca vrei un viitor frumos, chiar si in afara tarii si bani multi mergi la calculatoare dar numai daca esti sigur ca te poti tine de treaba sa prinzi o bursa in afara si daca poti face fata programului incarcat.
Bafta!
Mersi mult.
Da, plus ca fiind la real nu trebuie sa invat de 2 ori: o data pentru admitere si o data pentru bac.
Ideea e ca nu ma prea pricep la mate. fizica. Cel mai probabil asta este pentru ca nu lucrez mai deloc.
Asta este singurul lucru care ma tine putin sa aleg automatica... totul e perfect doar ca nu stiu daca imi place, nu stiu cum o sa ma inteleg cu mate / fizica/ info.
Da. asta ar fi fost singurul lucru care ma mai face sa ma gandesc daca sa aleg AC sau nu. Nu stiu daca voi face fata.
Am vazut pareri de genul. daca nu ai treaba sau nu iti place matematica si fizica nu ai ce cauta.
De anul asta am inceput sa fac meditatii la fizica si am dat chiar si teza. Pana acum nu intelegeam si nici nu lucram. deci era ca si cum nu ar fi existat materia asta in orar ( prima parte din cauza profului, a doua din a mea).
La mate tot la fel. nu lucrez si invatand fix inainte de test putin mereu ajung la un 8.
Deci crezi ca ma pot redesa totusi?
CUm sa ajung sa imi si placa toate astea?
Depinde de la om la om. Daca ai sa gasesti o persoana care sa stie cum sa-ti deschida pasiunea pentru. fizica si matematica te mai poti redresa, mai ales ca ai atat timp in fata. Daca profesorul nu-i bun si nu preda intr-o maniera in care sa-ti trezeasca interesul atunci totul e in zadar. Eu sunt mai mult pe parte umanista si cand venea vorba de mate/fizica efectiv le uram si nu intelegeam nimic din cauza profesorilor. Insa cand am dat peste profesori buni a inceput sa-mi placa, faceam probleme acasa uneori in plus ca sa vad daca imi iese un anumit rezultat sau nu si eram tare mandra cand rezolvam problemele fara sa gresesc. Insa asta a fost datorita profesorilor care m-au facut sa prind drag de acele materii si care mi-au aratat latura lor interesanta.
Zici ca ai inceput cu ceva meditatii. Cum e? Ti se pare interesant sau e plictiseala totala? Daca zici ca esti la profil real tind sa cred ca ai ceva inclinatii spre acea parte ce tine de calcule, infomatica etc. insa nu ti-ai descoperit-o in totalitate.
Ca sa ajungi sa iti placa trebuie sa descoperi ceva care sa iti deschida interesul spre ele sau poti folosi autosugestia, repetandu-ti zilnic faptul ca sunt materii frumoase, interesante care iti capteaza atentia si iti va placea pe viitor sa lucrezi intr-un domeniu din care cu ajutorul lor vei castiga foarte bine.
Nu te lasa descurajat si eu auzeam despre facultatea la care sunt acum ca e foarte greu si mult de citit si in primul an exista o materie ce tine efectiv de matematica si formule si care mai mult de jumatate din studenti pica...si ce crezi? Sunt integralista, imi place enorm ce fac si la acea materie la care ziceau toti ca nu ma voi descurca am luat 8 iar majoritatea au luat 2, 3 si 4. Depinde cat de tare de pasioneaza domeniul. Daca iti placea iti va parea super simplu insa daca urasti ceea ce faci intreaga facultate va fi un calvar asta in cazul in care nu vei abandona...
Da normal ca poti sa faci master in alta tara, poti chiar din timpul facultatii sa pleci si sa ramai acolo. Fratele unei colege a plecat din anul 4 in Germania si a ramas acolo, si mai are rost sa-ti spun ce salar are?
Ms.
Ah. dupa ce oscilez in sfarsit spre ceva iar ma apuca nu stiu ce si incep sa fiu indecis.
In legatura cu automatica. nu stiu daca o sa imi pla dupa si daca o sa fiu fericit sa fac asta de acum incolo... nici nu stiu; a ce alte facultati sa ma mai uit.
La un mom. dat trebuie sa decis ceva. dar aud de toate de la toti si e foarte greu. mai ales ca nu stiu anume ce vreau.
In ultimul timp ma gandisem sa decid nu pe baza de materie ci daca voi fi pasionat dupa de ce o sa fac.
Si nu prea am de unde sa stiu cum si ce o sa ajung.
Nu ai facut niciodata un test psihologic care sa iti arate spre ce meserii esti inclinat si spre care te poti indrepta? Oricat de greu ar zice oamenii ca e un domeniu sau altul cand iti place ti se pare usor, si invers, poate sa fie domeniul cel mai usor daca nu iti place o sa ti se para cel mai greu.
Nu te mai lua dupa gura oamenilor, fa un test de aptitudini si vezi spre ce esti inclinat. Uita-te peste toate facultatile, vezi ce ofera fiecare si ce te-ar pasiona, si cel mai important, daca vrei sa ai un viitor in tara sau in afara. Vezi ce se cauta, din ce se castiga si ce ti-ar placea...decizia e doar a ta si nu te lasa influentat.
N-ai pentru ce
Uite ce iti sugerez eu: in primul rand, daca vrei sa devii mai bun la mate/fizica sa cauti un profesor cu care sa faci ceva meditatii, insa sa fie un profesor bun care sa stie cum sa iti predea. Si eu uram materiile astea in gimnaziu dar in liceu am prins niste profi super atat la mate cat si la fizica si de la 5-6 am ajuns la 9-10 si chiar a inceput sa imi placa matematica si fizica.
In al doilea rand, pentru a vedea daca te atrage acest domeniu iti propun sa mergi la politehnica la cateva cursuri de-ale lor si sa vezi cum ti se pare. Mergi cu cei de anul 1 pentru ca daca vei merge cu studenti din ani mai mari s-ar putea sa ai un soc si sa fugi .
Inca mai ai timp, incepe sa lucrezi de acum probleme de mate/fizica, vezi daca iti place, daca le intelegi si cum ti se pare. In primul an vei avea in ceea ce priveste matematica materii precum Matematici Speciale, Algebra lineara si geometrie analitica etc. Mergi la cateva cursuri, cauta informatii pe net despre acele materii, descarca un orar de la facultate si vezi cum ti se pare si daca poti face fata da-i inainte pentru. ca e cea mai buna alegere. Atat politehnica cat si medicina raman cele mai bune alegeri din care se castiga. Si cum zicea si bunicul, daca vrei sa-ti faci un viitor fara griji tragi tare cativa ani chiar daca vor mai fi materii mai putin placute in programa, dar la sfarsit vei avea o satisfactie enorma.
Eu de exemplu trebuia sa dau la medicina si oricat de buna eram la biologie/chimie si oricat de tare imi doream lucrul asta cand vedeam sange ma lua cu ameteala ). La mine a fost o cauza mult prea puternica ce nu m-a lasat sa dau unde am vrut, dar la tine cauzele care te retin pot fi depasite foarte usor daca ai vointa.
Mult succes iti doresc!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.144.172.231) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro