Cetățenii români pot urma cariera militară în calitate de ofițer, maistru militar, subofițer sau soldat/gradat profesionist în activitate, în urma absolvirii unei instituții de învățământ superior sau postliceal militar, a unui curs de formare profesională ori program de instruire a soldaților/gradaților profesioniști.
Absolvenții de gimnaziu pot opta pentru a deveni elevi la colegiile naționale militare. După finalizarea studiilor, datorită cunoștințelor și deprinderilor dobândite, absolvenții colegiilor naționale militare vor fi admiși în instituțiile de învățământ superior militar (academii militare) sau vor continua pregătirea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.
Studii de specialitate. Intră pe situl ministerului și acolo te îndrumă complet.
Nu-ți trebuie studii. Te duci direct la Şeful Statului Major al Apărării și-i spui "Bă, avansează-mă la gradul de general!"
Adică la fel cum te exprimi și aici.
Ai dreptate! Din pacate armata duce lipsa de cadre si accepta tot felul de indivizi.
Pai si de ce? de ce nu se califica, psihologic?
Calmeaza-te john ca e gluma
Si acolo, desi este armata, trebuie sa fii educat. E posibil sa-i spuna unuia "bă" si sa si-o primeasca. Cat despre gramatica... Doua randuri 3 greseli gramaticale. Pe vremea mea am fost aproape 12 pe loc. S-a intrat printr-o selectie acerba. Acum nu completeaza nici locurile si intra cu toptanul.
Nu prea stiu ce inseamna "toptan" dar am inteles. dar acum toti se feresc... sunt putini care vor, adica se considera obligati, cu ce se intampla in lume, insa pna termina un copil o scoala de sergent, numai are rost, intra in rezerva
Probabil asta e si ideea
Mersi nu trebuia. nu era o intrebare si nici nu ma intereseaza
Nu s-a raspuns decat ceea ce a scris nea ala... fa scoala, colegiu, apoi fa academie... si restul e sa urmeze! depinde de tine
Alexsb20 întreabă: