| Ynnh a întrebat:

Biochimie sau filologie? Argumentaţi, vă rog!

12 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Biochimie. Se bazeaza pe niste studii reale iar reactiile sunt demonstrate. In plus, este o materie foarte interesanta.

Filologia e bla bla bla bla bla bla si se bazeaza pe ce credeau niste betivi despre niste drogati.

| Mariinaa a răspuns:

Desi nu urmez aceste profile, sunt documentata in aceeasi masura despre fiecare. Biochimia, sau..stiintele naturii, se bazeaza pe studiului stiintelor exacte, pe varietatea lumii vii, experimente, intr-un fel te pregateste pentru o cariera in medicina ..pe drumul drept, dar poti urma si alte facultati. Filologia e ..melancolie, daca-i pot spune asa, multa romana, multa literatura, poezii, comentarii, argumentari, carti ce trebuie citite, filologia parca.te-ar pregati pentru facultatea de istorie/filozofie. Stiu, nu ma judecati ca nu am vorbit in termeni pedagogici, insa am vorbit ca un elev de liceu, care si-a facut o parere despre fiecare profil in parte si am sa inchei asa : iti place literatura, sa citesti, sa scrii, du-te la filologie, iti place sa te "joci" cu substantele, sa ..afli despre corpul uman, sa dai teze la biologie si chimie, du-te la stiintele naturii. Eu?! As fi ales filologia, dar timpu' meu a trecut.

| PsiholoagaTa a răspuns:

Biochimia este știința care studiază chimia vieții. Considerată multă vreme o ramură interdisciplinară aflată la granița între chimie și biologie, biochimia s-a dezvoltat în special în ultimele decenii ca o disciplină de sine stătătoare, abordând subiecte ca structura chimică a substanțelor din care sunt formate organismele, interacțiunile între aceste substanțe și transformările metabolice pe care acestea le suferă in vivo. În mare, se poate considera că biochimia are două ramuri: biochimia metabolismelor și biochimia structurală.
Biochimia structurală se ocupă cu studiul moleculelor vieții: proteine și aminoacizi, glucide, lipide, acizi nucleici. De asemenea, această ramură studiază și vitaminele și enzimele.
Biochimia metabolismelor studiază căile metabolice prin care nutrienții sunt procesați în interiorul celulelor vii (anabolism și catabolism).
Biochimia acizilor nucleici și studiul codului genetic, sinteza proteinelor (transcripția și translația), studiul fenomenelor de transport membranar și de transmitere a semnalelor sunt doar câteva domenii în care biochimia cunoaște un progres remarcabil în ultimii ani. IAR Filologia (cuvânt provenit din greaca veche, φιλολογίa, compus din philos „prieten, iubitor de" și logos „cuvânt, vorbă") a fost considerată, într-o accepțiune largă, știința care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor arhaice (Paleografie și Epigrafie) și al operelor literare (care conține și aspecte culturale, istorice, etnolingvistice, religioase, politice, economice etc.), din punctul de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modului în care ni s-au transmis etc., precum și cu editarea acestora. În sensul restrâns al termenului, filologia înseamnă critica textelor și tehnica edițiilor. EU SPUN CA DACA ESTI BUN/A LA LIMBI DU'TE LA FILO VA FI MAI BINE PENTRU TINE. DACA ESTI EXPERT/A IN DOMENIUL REAL BIOCHIMIA ESTE UN PROFIL EXCELENT. FUNDA?

| Dumnezău a răspuns (pentru IMC90):

1."Filologia e bla bla bla bla bla bla si se bazeaza pe ce credeau niste betivi despre niste drogati."

Ghilotina e in dreapta, foloseste-o cu incredere, draga om-robot. big grin

| IMC90 a răspuns (pentru Dumnezău):

laughing)))))

| 4b a răspuns:

Biochimia e grea si frumoasa; filologia e usoara si frumoasawinking spre ce ai mai mare inclinatie, alegehappy

| Dumnezău a răspuns (pentru IMC90):

Ma pricep si eu la biologie si chimie, mai ales la a doua(chimie organica), da' mai mult imi place sa gandesc.Tot ce tine de Real presupune mecanisme si automatisme in prealabil invatate.Tot ce tine de Uman presupune adaptare, cunoastere ce vine pe moment, Intelepciunea Batranilor transfigurata in prezent, in situatii diverse.Asta o spune unu' de la Real, mate-info.Biochimia aduce progrese medicale multe. Face mai lesne ca oamenii sa se inmulteasca,creeza chestii auxiliare,da' mai taie dracu' din ele, ca suntem prea multi! Pe cand, atunci cand gandesti sau citesti ce-au scris altii, pierzi noptile, da' le pierzi cu folos.

| IMC90 a răspuns (pentru Dumnezău):

Pe mine m-au pasionat mai mult materiile de real. Am terminat real, la fel si la facultate.
Stiam sigur ca 2+2=4 si ca profa nu ma poate taxa daca stiu, indiferent pe ce parte se scula in dimineata respectiva happy
Filologia e buna pentru tine, ca persoana. Dar nu cred ca e un profil de urmat, mi se pare infernal.

| aliceinchains a răspuns (pentru IMC90):

Si cand nu poti intelege nimic din materii precum chimie, fizica sau matematica, alternativa e Umanul, desi pe multi nu-i atrage, urmeaza profilul asta ca sa scape de materiile astea. (+ fara bac de dat la mate.)
Eu am facut si pregatire la mate, dar nimic nu s-a prins de mine! La filo e clar mai simplu, dar mie-mi place...

| IMC90 a răspuns (pentru aliceinchains):

Depinde si de vocatie. Mie ''la filo'' mi s-a parut mai dificil laughing

| aliceinchains a răspuns (pentru IMC90):

Poate prin dificil vrei sa zici mai mult de invatat laughing, adevarat... nu prea are cum sa fie greu, e mai mult teorie, trebuie doar sa inveti, iar sa aplici, nu ai pe ce.

| IMC90 a răspuns (pentru aliceinchains):

Nu ma deranjeaza faptul ca e mai mult de invatat. Problema mea este modul in care profesorii iti interpreteaza o lucrare (la literatura de exemplu).
Numai prin simplu fapt ca la un examen (la literatura) un profesor iti da 8 si altu poate sa te noteze cu 6, realizezi cat e de obiectiva materia asta.

Întrebări similare