| Alexutzuu2005 a întrebat:

Bună,am fost forțat de părinții mei să mă duc la Facultate! Ei mi-au zis să mă duc la facultate de informatică pe specializarea analist programator! Eu am vrut să îi refuz și să mă duc la muncă și asta mi-am dorit mai mult dupa bac, dar dacă le zic asta o sa îmi facă rău! Așa ca am acceptat și a fost ok la început dar din păcate nu mă descurc pe acesta specializare!
Să mă retrag sau să termin pana la finalul anului?

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te vei obisnui.
Sa fii foarte atent, sa nu ai absente!

| MistarGoGu a răspuns:

Ti-au plătit meditații în liceu? De ce au atitudinea asta? Ce rău sa-ti facă? Sa te bata cu coada maturii sau cu cureaua la fund ca pe unul de 10 ani? Ești major?! Cauta undeva o cazare, cauta de munca și fa-ti viata cum vrei! Sa stai intr-un mediu toxic cu asemenea parinti nu este o soluție! O sa îți bage pe gat în viitor nevasta și locul de munca? Ferească sfântul!

| Alexutzuu2005 explică (pentru Bula):

Eu sunt antent și nu am absente, dar sunt câteva chestii pe care eu nu le înțeleg!

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu face greseala asta. Si eu am patit exact acelasi lucru si am renuntat intr-un final dar anii pierduti nu ti-i mai da nimeni. Nu ai cum sa faci o facultate care nu iti place si nu ai cum sa mergi la un job care nu iti place, o sa te chinui. Mergi la munca si ai timp sa te gandesti ce studii superioare vrei sa urmezi, nu te grabi. Parintii o sa inteleaga ei

| DandG2304 a răspuns:

Pentru inceput, este normal ca primul an sa fie cel mai naspa pana ce te acomodezi. Totul e o varza de n-ai cum sa intelegi mare lucru, de aceea trebuies a inveti sa iti iei notite. Fara o facultate de specialitate cam greu sa lucrezi intr-un birou si sa freci menta pe bani multi, dar poti incerca. Eu iti sugerez sa termini anul, pentru ca poate cand o sa faci ofacutlate ce-ti place o sa se echivaleze.
Legat de parti: ia-ti viata in piept!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Programare nu se prea poate intelege cu forta, daca nu te atrage sanse mici sa te ajute la ceva in viata

| kalasnicov22 a răspuns:

Asteapta sa treaca anul si bucura-te de viata de student.De muncit ai timp toata viata, o sa te saturi.

| Alexutzuu2005 explică (pentru Furnicuta000):

Momentan mai stau până la finalul anului și văd ce fac! Poate o să îmi placă totuși!

| doctorandus a răspuns:

Dap, sa faci programare daca nu-ti place asta e o forma de tortura. Pe urma ajungi la Obregia.

| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca ai fost fortat sa faci ceva fara vointa ta, ca doar nu ai fost dus in brate la facultate si nu au depus ei dosarul in numele tau, sau ai fost dus cu nuia la spate.
Asadar decizia a fost in totalitate a ta, fara nici o forta si ar trebui sa-ti iei responsabilitatea faptelor tale, ca esti suficient de mare, asta daca nu ai vreo problema pishica in care pairntii tai sunt inca gardieni legali si ei decid pentru tine.

La fel de bine si extrem de usor este sa te retragi de la facultate, trebuind doar sa mergi la facultate, sa deschizi gura la secretariatul facultatii si sa le spui ca vrei sa te retragi si totul se rezolva in 5 minute.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Alexutzuu2005):

Intreaba de la profesor, colegi, ore de laborator, pana ce intelegi!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Parintii iti vor binele, iar tu nici nu iti dai seama de asta.
Cum s-a mai spus pe aici, fara o facultate de specialitate, castigurile tale salariale vor fi plafonate.
Sa spunem ca te duci la munca, iar peste cativa ani vei avea chef sa te apuci de facultate. Tu crezi ca le vei putea duce pe amandoua: si serviciu si facultate? Nu cred. Este foarte greu.
Atunci nu vei avea nici sprijinul parintilor.
Tu acum stai bine mersi la ei acasa, unde ai cazare, masa si bani de cheltuiala.

Termina anul, da-ti silinta, intreaba acolo unde nu intelegi.
Mai evaluezi ce vrei de la viata cand inchei anul I.

| Xena20 a răspuns:

Retrage-te, nu mai pierde timpul aiurea cu ceva ce nu te atrage, găsește-ti un loc de muncă și vezi apoi daca te atrage alta facultate

| Oanaaaaoanaq a răspuns:

Termina pana la finalul anului find ca după îți va fi greu și mai bine este ca să ai o facultate decât nimic esti văzut cu ochi mai buni