Aria covorului este : Ac=10x3=30m2 => Aria celor 30 de patratele este de 30m2
Aria unui patratel este Ap=30:30=1m2
1%din aria camerei = aria patratel=> 1/100 x Acam = 1 => Acam=100m2
P.S: m2=metrii patrati
Pai aria covorului este de 30m pe care o imparti la 30 de patratele rezulta ca un patratel are aria de 1m! 1 metru reprezinta 1% din camera ceea ce inseamna ca aria camerei este de 100 de metrii! aveai nevoie de explicatie? ti.am dat-o!
Pai faci aria covorului Lxl=10x3=30 imparti la nr de patratele sa vezi care este aria unuia adica 30(aria covorului):30(nr de patratele)=1m patrat(aria unui patratel
1%din aria camerei este un patrat adica 1 m patrat. 100x1=100m patrati
SPER CA TE-AM AJUTAT. FUNDA?
10*3=30 m patrati (are covorul)
rezulta 1 m patrat fiecare patratel (30m:30patratele)
stiind ca 1 patratel (adica 1 m patrat) reprezinta 1 % din suprafata camerei rezulta ca, camera are aria de 1 m patrat * 100= 100 metrii patrati.
Pai ai putea afla aria covorului
si o imparty la cate patrate sunr
si asa afli aria unui patrat
De ce? Daca sunt probleme tehnice, nu-i nimic.Ma bucur daca am putut sa te ajut!
Aria patratului este: 10*3=30 (m. patrati)
De aici rezulta ca un patrat are 1 m. patrat sau 1 procent.
1*100 patratele = 100 metri patrati
De ce nu pot sa iti dau funda nu imi apare nimic...La toti le apare dar tie nu.
Deci pentru ca nu ii pot da lui KOTOMI funda o sa ii dau altcuiva bine? dar nu o dau pe degeaba o sa mai scriu o problema simpla si cel care ma ajuta ia funda bine?
Nu stiu.Am incercat sa iti raspund la mesaj, dar spune ca din cauza statutului meu de mebru junior nu pot sa iti trimit mesaje. Lasa-mi un mesaj cu id-ul tau daca doresti sa te ajut, pentru ca in alt mod, nu vad cum. Sper doar sa te pot ajuta.
Un covor in forma dreptunghiulara are lungimea egala cu 1, 5 m si latimea egala cu 0, 58 m.Aflati perimetrul si aria covorului covorului.
Raspunsurile sunt :2, 08m si 2, 16m
Dau funda celui care imi raspunde primul!
Ti-am dat de pe 2 id-uri Mai uita-te o data, poate ai scris-o gresit. Daca nu ai scris-o graist presupun ca are calculatorul meu o problema .