| Link01234 a întrebat:

Bună! Aș dori să urmez facultatea de drept(inca nu m-am hotărât în ce oraș) și am o mare întrebare. Eu vreau sa ma fac procuror sau avocat, dar din ce am auzit e greu sa profesezi în astfel de domenii în România, din cauza persoanelor cu vechime care"ii împing "pe nou-veniți și nu ii lasă să profeseze. Este adevărat acest lucru? Poți sa profesezi în România ca procuror? As dori foarte multe sa profesez mai ales ca procuror și știind ca trebuie sa dau la INM și ca admiterea este grea nu as vrea sa ma trezesc fără loc de munca și ca m-am străduit foarte mult. Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Intr-adevar, facultatea de Drept a ajuns o mare bascalie in tara, fiindca toata lumea se duce acolo si jumatate din ei iau examenele pe spagi, neinvatand nimic, doar ca sa se laude ca au facut o facultate.
Ca sa ajungi sa profesezi trebuie sa fii unul foarte bun, care a invatat serios in perioada facultatii si o termina cu note foarte mari, caz in care este solicitat de diversi avocati sau notari sa munceasca pentru ei.
Apoi, este batalia ta sa iti cauti de munca, sa lupti cot la cot cu altii si daca dovedesti ca esti bun, sa iei jobul. In toate meseriile este la fel, nimeni nu primeste pe gratis sau este tras de mana sa ia un job gras.
In ce priveste profesia de procuror, ajungi dupa 40 de ani dupa ce profesezi foarte mult si capeti experienta serioasa in domeniu.

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti sigur ca asta vrei sa faci? Ca in alta intrebare vroiai sa fi traducator, hotaraste te.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat