| Link01234 a întrebat:

Bună! Aș dori să urmez facultatea de drept(inca nu m-am hotărât în ce oraș) și am o mare întrebare. Eu vreau sa ma fac procuror sau avocat, dar din ce am auzit e greu sa profesezi în astfel de domenii în România, din cauza persoanelor cu vechime care"ii împing "pe nou-veniți și nu ii lasă să profeseze. Este adevărat acest lucru? Poți sa profesezi în România ca procuror? As dori foarte multe sa profesez mai ales ca procuror și știind ca trebuie sa dau la INM și ca admiterea este grea nu as vrea sa ma trezesc fără loc de munca și ca m-am străduit foarte mult. Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Intr-adevar, facultatea de Drept a ajuns o mare bascalie in tara, fiindca toata lumea se duce acolo si jumatate din ei iau examenele pe spagi, neinvatand nimic, doar ca sa se laude ca au facut o facultate.
Ca sa ajungi sa profesezi trebuie sa fii unul foarte bun, care a invatat serios in perioada facultatii si o termina cu note foarte mari, caz in care este solicitat de diversi avocati sau notari sa munceasca pentru ei.
Apoi, este batalia ta sa iti cauti de munca, sa lupti cot la cot cu altii si daca dovedesti ca esti bun, sa iei jobul. In toate meseriile este la fel, nimeni nu primeste pe gratis sau este tras de mana sa ia un job gras.
In ce priveste profesia de procuror, ajungi dupa 40 de ani dupa ce profesezi foarte mult si capeti experienta serioasa in domeniu.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti sigur ca asta vrei sa faci? Ca in alta intrebare vroiai sa fi traducator, hotaraste te.

| Link01234 explică (pentru Avner):

Nu, nu am pe nimeni în familie care profesează în acest domeniu. Nu îmi este frica de învăț, dacă asta va trebui sa fac pentru a ajunge ce îmi place voi învață temeinic.

| Link01234 explică (pentru Avner):

Chiar asa de nasoala e faza cu avocatura? Căci majoritatea care dau la drept asta vor sa se faca. Am crezut ca e o meserie care se poate practica ușor după ce termini dreptul.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Link01234):

Facultatile de Drept sunt ca ciupercile dupa ploaie!
Aproape in feiacre judet mai mare a aparut una, care produce anual cate 500-1000 de studenti dar in judetul erspectiv nu apar 500 de pozitii de avocati pe an, deci ce se intampla cu cei care termina sau au terminat in anii precedenti si nu au inca loc de munca?
Am prieteni care au terminat o facultate de ingienri pe vremea comunisumului si cum mulet fabrici s-au inchis, ei au rams pe drum. S-au gandi t iute, ce sa faca la 40 de ani si s-au apucat sa faca o facutatet de Drept ca-i usoara, fiind vorba numaid e toceala. Ce crezi ca fac azi, fiindca de 10 ani de cand au terminat facultatea de Drept nu si-au gasit joburi in domeniu?
Unul din ei vinde la taraba in piata, iar colega noastra cu 2 facultati din care ultima de Drept, sta acasa si impleteste ciorapei si bascute pentru copilasi, fiindca nu si-a gasit nici in ziua de azi job.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Link01234):

Mai cunosc un caz. A terminat dreptul cu ani in urma si a fost super nocoros sa cunoasca o notarita si sa fie acceptat la cabientul ei ca sa capete experinat si sa invete, cu promisunea ca la un moment dat sa-l angajeze permanent sau sa stea singur pe picioarele lui. A stat acolo 4 ani de zile, primii 2 ani munca voluntara si dupa 4 ani a plecat pentru ca ajunsese baiat la detoate, facand incusiv pe soferul personal al doameni notar.
Ce face azi?
Face litere volumetrice pentru o firma de sign making, in Spania!
Facultatile de Drept, Psihologie si Jurnalism sunt supra-saturate si au devenit inutile, fiindca nu se pot inventa 500 de joburi pe an in fiecare oras pentru fiecare din categoriile de mai sus.
Orientati-va pentru o facultate care va da o sansa in viata, pentru una utila, nu doar de dragul de a avea o diploma acasa, sub perna.

| cxxa a răspuns (pentru Violleta2022):

Facultatea de drept e ușoară? Mă tanti dar tu ești praf rău de tot. Nu e prima postare despre treaba asta la care spui lucrurile astea. Mănânci rahat ca să te aflii în treabă fără sa cunoști cu ce se mănâncă și ucizi visele unor tineri pe principiul "vulpea care n ajunge la struguri zice că sunt acri". Dezinformezi aiurea.

| cxxa a răspuns (pentru cxxa):

Afli*

| Violleta2022 a răspuns (pentru cxxa):

Da, facultatea de Drept este una din cele mai usoare facultati din tara, fiind o facultate unde doar se toceste si memoreaza, DAR numai cei inteligenti sunt capabili sa intrepreteze si sa aplice legile corect, ajung sa o practice sis a faca o profesie din ea.