| ZitaRita a întrebat:

Bună, dacă nu lucrez sau nu imi găsesc de munca ce pot face? Îmi este foarte frica sa nu fiu data afara sau ca nu o sa rezist mai mult de 3 zile la un loc de munca! Care a fost primul vostru loc de munca și cum v-ati angajat? M-ar ajuta cât mai multe detalii despre cum te angajezi!

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lucrez ca agent de pază. Încearcă și tu, e ușor.

| mihai69 a răspuns:

E foarte diferit de la caz la caz.
Plus că în comunism totul era altfel, deci eu nu te prea pot lămuri.
Ar fi util de știut măcar în ce domeniu vrei să lucrezi.

| ioana748 a răspuns:

Nu ai cum sa prinzi experienta decat incercand.
Nu spune nimeni ca primul loc de munca trebuie sa fie si ultimul.
Mult succes❤️

| ZitaRita explică (pentru mihai69):

Nu prea am nicio idee, eu sunt și foarte uituca și din cauza asta nu prea știu ce șanse am

| ZitaRita explică (pentru mihai69):

In comunism am auzit ca îți dădeau ei dar nu prea erau persoane cu tulburări

| ZitaRita explică (pentru anonim_4396):

Ce scoala ai făcut pentru asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ZitaRita):

Ultima mea diplomă e diplomă de bac, dar trebuie să ai minim 8 clase, ca să te poți angaja. Și trebuie un curs de calificare.

| Mindfulness a răspuns:

Asta e un semn că ai anxietate vizavi de locul de munca,că asociezi eșecul și că el se va repeta ca in trecut, un fel de proiecție mentală negativă tipic anxioșilor.
Așa cum ți-a sugerat un user la Paza ai putea sa te descurci, acel curs de paza îl poți face pe parcurs, nu e o obligație sa îl ai la angajare.
Daca crezi că ai retard mintal sau autism, sau ce spuneai tu că ar fi posibil sa ai ...atunci îți poți face pensie.
Am lucrat și eu la paza nu e așa de greu, in unele locuri nu faci nimic stai pe scaun toată ziua, mai dai un rond, mai te uiți pe camere de pe calculatorul ce îl și în încăperea în care stai și aia e.
Problema ta e anxietatea nu memorarea sau altceva. Îți recomand să mănânci nuci des și ciocolată neagră cu minim 80% cacao, broccoli și alte legume, cacao etc.

| Madaxo97 a răspuns:

Dar nu trebuie sa îți fie frica să nu te dea afară, și dacă te dă afară ce? Nu mai există alte locuri de muncă sau? Ai mai multă încredere in tine si caută un job mai simplu la începutul la care crezi ca te-ai descurca cel mai bine, până prinzi experiența si încredere în tine.

| AndaAlexandra a răspuns:

Pentru a te angaja ai nevoie de un CV. Dar înainte de a depune CVul trebuie să știi unde ți-ar plăcea să lucrezi. Depui CVul, ei te sună, îți programează o întâlnire pentru interviu, iar după ești acceptată sau respinsă.
Cât despre ce ai putea face în cazul în care nu ai un loc de muncă, ai putea încerca să faci ceva de acasă. Orice la care te pricepi și vezi cum va decurge.
Nu trebuie să îți fie teamă că vei fi data afara sau că nu vei rezista, atâta timp cât îți faci treaba ai toate șansele să reușești.
Și încă ceva. E firesc să nu te acomodezi de la început sau să renunți la un job după o perioadă scurtă. În felul ăsta îți vei da seama unde te potrivești, ce îți place și ce nu. Primele săptămâni sunt critice. Cei mai mulți renunță în această perioadă. Sau rămân o lună întreagă pentru a-și primi salariul întreg. Eventual îți poți stabili un obiectiv, o motivație pentru a-ți fi mai ușor.
Succes!

| mihai69 a răspuns (pentru ZitaRita):

Îți "dădeau" și nu puteai alege. Aveam familie (inclusiv doi copii mici), în București, și nevasta a fost obligată să plece la Gheorgheni, în Covasna. Ce zici de asta?