| Lester23 a întrebat:

Buna. Daca sunt repartizat intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, dupa absolvirea școlii de politie sau ale academiei - cum pot sa optez pentru a revenii in localitatea dorita?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți să optezi. Nu ai această opțiune. Există un moment ulterior, dar nu imediat, în care poți solicita un post în localitatea ta. Asta se va întâmpla dacă se eliberează colo un post.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti sa optezi pentru asa ceva, ca-i vorba de o unitate unde executi comenzi, neavand dreptul sa alegi nimic.
Am impresia ca primii 5 ani nu ai voie sa pleci nicaieri, decat la unitatea unde ai fost repartizat.
Peste ani, cand este posibil si ai experinta, daca apar locuri vacante in orasul tau, poti participa la conscursul de ocupare a postului.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa o perioada, daca exista un post liber in localitatea ta, poti depune cerere de transfer si sa speri ca o sa fie aprobata cererea.

| Lester23 explică (pentru Violleta2022):

In regula. pai daca sunt in situatia sa am o familie etc etc etc si sunt repartizat in alt oras/sat, cum o sa reusesc sa trec pe "acasa"?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lester23):

Este problema ta cum o sa reusesti sa treci peste, odata ce juramantul sa-ti aperi tara, este mai importanta decat familia.

Daca vrei acasa, in sat la tine, apai nu ai ce cauta la Politie!
Ia-ti de munca langa casa si insoara-te, fa-ti familie si uita de Politie.

| Yuoia a răspuns:

Vrei sa stai o viata cu mama? Renunti la politie. Iti alegi alta meserie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Lester23):

Să treci în weekend dacă distanța nu este mare sau în concediu. Ești militar.

| catalin09023 a răspuns:

Salut,

Cel mai bine te interesezi de la persoane care sunt in prezent in MAI despre repartitie/mutare/transfer e.t.c.
Conform statutului politistului (legea 360) ai posibilitatea de a te transfera daca inspectorii ambelor judete isi dau acordul.

Intr-un mod usor transferul se face pe baza unui raport - te duci in audiente la cei doi inspectori, inspectorii isi vor da acordul si ai finalizat transferul.

In schimb, nu totul merge asa "usor". (sunt cazuri unde merge, dar e bine sa te astepti la orice).
Ideal, pentru un transfer rapid, este sa ai un coleg de schimb din judetul/localitatea unde doresti sa te transferi care sa vina in locul tau - daca ai, esti ca si transferat.
Daca nu ai un coleg, sindicatele au anumite platforme care iti cauta un coleg de schimb.

O alta modalitate de transfer este inainte de repartitia din scoli. Presupunem ca tu ai absolvit deja si urmeaza sa finalizeze o noua promotie de elevi scoala. Inainte de repartitia elevilor poti face o cerere de transfer iar un posibil elev iti va lua locul.

Dar legile se modifica sad
Conform modificarilor (nu cred ca au fost inca aprobate de parlament- dar urmeaza) nu te vei putea transfera decat dupa 5 ani de la numirea in prima functie.

PS.
Tot o viitoare modificare in lege: MAI-ul o sa creeze o platforma unde o sa vezi exact cine de unde doreste sa se transfere - astfel incat sa te poti transfera cu usurinta.

PS2:
O a treia modificare (speram ca va fi aprobata cat de repede): Inspectoratele vor trebui sa anunte - la inceperea inscrierilor in scoli - cate locuri vor fi scoase la "concurs" pentru viitori elevi astfel incat tu sa stii exact pe cate locuri vei concura.

PS3
Din cate stiu, esti din Bucuresti - scuza-ma daca gresesc. Bucurestiul ofera locuri destule la repartitie - o sa fie bine laughing

Mult succes!

| catalin09023 a răspuns (pentru Lester23):

Daca ai o familie, faci transfer pentru reintregire familie - sanse mai mari de aprobare.
Sau in cazul in care parintii tai sunt in intretinerea ta.