Exista domeniul asta de studii - se numeste antropologie culturala si merge mana in mana cu sociologia.
Pai iti alegi o cariera banoasa care sa iti permita sa iti iei concedii lungi - super-programator, model, avocat - si umbli dupa aia in timpul liber prin lume...
Ai putea sa te faci ghid turistic, si sa-ti petreci viata calatorind prin lume, daca vrei sa afli aceste traditii, culte, etc. Posibilitati se gasesc daca stii unde sa activezi.
Cele mai potrivite opțiuni în sensul ăsta mi se par Jurnalism și/sau Turism. Ca jurnalist poți face documentare pentru diverse televiziuni de profil, de exemplu.
Din moment ce te pasionează aspectele spirituale, religioase, "Istoria religiilor" a lui Mircea Eliade este o carte pe care nu trebuie s-o ratezi.
Vezi raspunsul meu anterior.
Incepe prin a citi "Istoria religiilor" scrisa de Mircea Eliade.
E un cartoi gros cu tote religiile si obiceiurile. Recomand biblioteca pentru ca in librarie e cam scumpa.
De acolo iti vor veni idei. Pentru ca vei avea trimiteri la alte documente sau autori, la traditii si nu numai.
Cartea poate fi descarcata gratis pe internet.
Iar Eliade a fost un pionier al studiilor religioase, dar in multe privinte este un autor depasit.
Multumesc. As vrea sa o recitesc. Ma ajuti cu un link?
Nu, pentru ca TPU nu aproba pirateria.
Cititul e piraterie?
Daca ti-as da link la carte, da, ar fi piraterie informatica.
Pffff
Deci, tot biblioteca este baza. Multumesc.
Asta e legea. TPU nu vrea sa incalce legea.
O sa ti rupa capu plus ca e periculos, adica poti sa pici in tot felul de religii demonice. Iti recomand sa ti eu un calendar, sa urmareti zilele si sa studiezi sfintii si viata lor. Ca un exemplu si un raspuns la cererea ta : incepe cu Sf Ciprian. Sper sa te lamureati.
sorinaa0 întreabă: