| aurora23 a întrebat:

Buna,dragilor! Am o nelamurire.Trec clasa a 12-a si ma aflu in situatia oricarui elev care e in ultimul an si nu are nici un plan de viitor.Am idei,dar parca nici una nu ma atrage, incat sa imi doresc cu adevarat sa ma duc pe acel drum.Imi doresc multe si de aceea vara asta mi-am propus sa ma gandesc bine la planurile mele de viitor.

Una dintre meseriile pe care am fost atrasa a fost agent de turism.Ce studii necesita aceasta meserie?

Răspuns Câştigător
| ALGator a răspuns:

E bine cum pui problema.
Incearca insa sa creezi un sistem de punctaj pentru fiecare din ideile tale, bazat de ex pe 3 parametri: 1) grad de atractie 2) locuri de munca disponibile, conditii de lucru 3) venituri
De exemplu la turism ar putea fi 1) = 5 2) = 2.5 3) = 3
Asta ar insemna ca locurile de munca fiind putine, ca agent de turism poti nimeri la receptia unui hotel si prost platita cu multa munca.
Nu incerc sa te descurajez.

9 răspunsuri:
| Cannibal a răspuns:

Este necesar sa nu existe contraindicatii medicale si cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala. Statutul de persoana calificata se obtine prin absolvirea unei facultati de turism, a unei scoli posliceale de turism, a liceului sau a unei clase cu profil turistic sau sunt cursuri de calificare in domeniu organizat de institutii autorizate.

| Adry05 a răspuns:

Am avut si eu problema asta. Ia fiecare facultate in parte, citeste despre joburile din cadrul ei si noteaza-ti favoritele pe o foaie apoi incepe sa faci comparatii cu puncte forte si slabe intre ele. Pana la urma te vei hotori, si eu m-am hotarat asa deodata.

| aurora23 explică (pentru ALGator):

Nu ma descurajezi deloc.Prefer o opinie cat mai sincera.Sunt foarte realista si pana in prezent toate meseriile la care m-am gandit am vazut numai parti negative.Precum cea de IT e o meserie banoasa, de viitor, dar in care toti se duc si daca nu cunosti bine materia scazi(initial acolo aspiram cel mai mult). Voiam sa lucrez probabil si in finante si banci, dar locuri disponibile nu sunt sau meseria la care ma visam o perioada cand eram mica era judecator/executor, dar daca nu ai parintii in domeniu nu prea exista sanse sa iti gasesti de munca.Mersi pentru ajutor! O sa incerc sa iti folosesc sistemul. Sper sa imi fie de ajutor.

| aurora23 explică (pentru Adry05):

Am inteles! Mersi pentru ajutor.Asa o sa fac.

| ALGator a răspuns (pentru aurora23):

In loc de IT: Biotehnologie, bioelectronica, genetică
http://www.kurzweilai.net/......sed-on-rna
Dreptul. Lucrurile se mai rezolva.
Cu grad mare de risc, dar spectaculos: producție de film (regie).
Good Luck!

| aurora23 explică (pentru ALGator):

Mersi pentru sugestii si sfaturi. laughing

| aurora23 explică (pentru Nemessys):

Am vizionat intreg videoclipul si intr-un fel chiar m-a ajutat.Mersi! happy

| Nemessys a răspuns (pentru aurora23):

N-ai pentru ce.
Mai poti de exemplu sa incerci diferite lucruri si poate este ceva care intr-adevar iti place. happy