Eu sunt studenta la limbi straine. In anul in care am intrat eu nu s-a dat admitere, s-a intrat pe baza de dosar si se facea media intre proba de bac la limba romana si la alegere dintre proba 2 si proba 3. Depinde ce specializare iti alegi in facultate, sunt unele specializari unde faci 2 limbi si unele specializari unde faci 3 limbi. Si la fel, depinde si limba pe care o alegi, pentru ca la unele limbi sunt mai multe grupe : incepatori si avansati si impartirea in grupe se face pe baza unei examinari. Trebuie in schimb sa te gandesti din timp ce limbi ai vrea sa faci si sa tii cont ca le vei studia in amanunt. Iti recomand sa te uiti pe programa de la fiecare specializare si sa vezi cam spre ce ai inclina.
Poţi da la orice facultate, indiferent de tipul de liceu pe care îl faci.Admiterea la limbi de regulă e pe bază de dosar, în funcţie de media de la bac. Poţi să îţi alegi tu ce limbi să studiezi, în funcţie de opţiunile fiecărei facultăţi. Poţi face franceză şi engleză, română şi franceză, engleză şi spaniolă etc.Nu e obligatorie pregătirea la o altă limbă, dar ar fi bine să mai ştii câte ceva.
In primul rând trebuie sa te transferi la filologie și eu voiam sa invat la filologie, dar o să reusesc anul ăsta. Notele de la bac contează, materiile pe care trebuie să dai bacul sunt: Lb. Romana, Istorie. Al treilea obiect este la alegere între: Geografie, Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie, Biologie, trebuie să dai la Informatica şi la Limba Engleză sau Limba Franceză
La traducatori se fac 3 limbi straine. Admiterea pe baza de dosar se face pe baza mediei dintre nota de la bac la romana si nota de la bac la a 2a sau a 3a proba (a 2a proba e istorie si la a 3a proba ai de ales dintre geografie, logica, psihologie, economie, filosofie si sociologie). Si oricum la engleza se da bacul (sunt de fapt niste competente unde primesti calificativ).
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: