| ancaanca2344 a întrebat:

Bună. M-am angajat și eu de o lună și ceva. Lucrez 6 zile din 7, cu o singura zi liberă in săptămână, 8 ore jumate pe zi. Chestia e că abia acum de curând eu am observat că depunând efort fizic eu obosesc foarte repede, mai ales că mă trezesc la 4:30 dimineața. Nu știu dacă sculatul la ora aia ma obosește sau in general munca. Chestia e că dacă dorm puțin pe noapte (4-5 ore) imi vine rău, mă simt rău, n-am chef de nimic, am mintea in ceață și tulbure și nu Înțeleg absolut nimic din ce mi se spune. Aud doar "ăăăă" și uit tot, nu-mi mai amintesc nimic după, nici ce citesc, nici ce mi se spune. Sunt încă la început și ce mă sperie cel mai tare e că dacă imi găsesc de lucru, imi găsesc doar mai departe pentru că n-am nicio experiență, iar in zonă aici in apropiere nu mai sunt locuri pe care sa ma descurc eu și aici in București mă omoară aglomerația... Habar n-am avut ca dupa liceu e chiar in halul ăsta. Dacă e să dorm mai puțin cum am zis, mă ia și stările alea urâte, depresive și nu mai simt niciun sens in viață sau vreun strop de bucurie, nimic! Tot ce mi vine e sa ma izolez și să nu mai exist pe planeta asta. Mi-e frică să nu trec la altceva mai rău, știți voi. N-am știut ca un loc de muncă înseamnă chiar si dormit mai puțin, deci mi-e groază... Voi cum faceți? Mi-e groază să știu că așa va trebui să o țin in ritmul ăsta până la 60 de ani.
Ce mă sfătuiți să fac?

45 răspunsuri:
| ancaanca2344 explică (pentru PaulaPaulayt1):

Ai dormit vreodată la un loc de muncă mai sub 8 ore pe noapte?

| relian a răspuns (pentru ancaanca2344):

Soro, eu am scris ce tu ai spus, nu am scos nimic de la mine.Asa ca daca vorbesti prostii, nu da vina pe altii ca spun prostii.
Tu esti aia care da informatii, fa bine si ori te exprimi clar si simplu, ori nu te mai lua de cei care raspund.

Ok sa revenim la ce spui tu. Intr-o zi sunt 24 de ore, tu lucrezi 8 ore si jumate, adica 8 ore si jumate ora pauza banui.
Restu de ore ce faci? 16 ore ce faci cu ele.
Hai 2 ore pe drum la munca, mai vii acasa maninci, te speli, mai pui 2 ore, deci 4 ore.16 minus 4 fac 12 ore.Mai te uiti la tv, mai faci o mincare, mai citesti ceva, dar tot iti raman garantat 8 ore sa el dormi, nu exista asa ceva.

Daca spuneai ca lucrezi 16 ore pe zi, atunci da nu mai aveai cum sa dormi 8.

ce prostie am scris? Daca tu vii si spui ca nu intelegi ce careva iti spune, nici dupa ce citesti nu retii nimic, eu ce sa inteleg? ca atit te duce capu laughing

Trebuie sa specifici, sa fii mai clar, uite eu cand nu dorm, doar cand nu dorm cel putin 8 ore sunt ametita, nu ma pot concentra deloc, daca mi se vorbeste ceva este ca si cum nas fi fost acolo.

Deci ceva clar simplu. Eu am crezut ca tu asa esti, adica mai grea de cap laughing
Ok scuze daca am inteles eu altceva, nu am spus nimic intentionat, asa ca stai linistita nu am nimic cu nimeni.
Deci eu nu-s idiot, cred ca tu ai fi sau esti pe jumate din cele spune, povestite de tine pe aici, chair daca nu dormi destul, in sfirstit tu, ma jignesti fara nici o baza, ca as fi scris eu alea din ce tu ai povestit, ca esti grea de cap.
Ok sa fii sanatoasa, dar chestia aia ca faci 4-5 ore pentru 6 km mai taie, poate voiai sa spui 60 km laughing dar si acolo indiferent ce aglomeratie ar fi si pe jos si ajung mai repede

| PaulaPaulayt1 a răspuns (pentru ancaanca2344):

Da, eu am avut și insomnie severa. Și tot mergeam la munca, atunci sa vezi cum te simți. Eu ma rugam sa pot dormi măcar o ora pe noapte.

| relian a răspuns (pentru ancaanca2344):

Asa este nu am citit atent, dar asta nu trebuie sa te faca sa ma jignesti, sa spui cas idiot.
Daca eu is diot tu la cit de grea esti de cap ma si mira cum de ai putut scrie aceste mesaje, probabil ai facut eforturi colosale sa spui ceva.

Deci am citit mai atent, asta este nu gasesti joburi, adica nu gasesti locuri de munca pe linga tine.
Cautati si folositi limba romana cand scrieti, nu mai bagati cuvinte din alta limba, din engleza in special, cand in romana exista acel cuvint.
Spuneti job, dar in romana exiata cuvint pentru asa ceva, se numeste munca, sau loc de munca, mai sunt si alti termeni tot in romana, slujba, dar munca, sau loc de munca ar fi bine.

Deci in Bucuresti 16 km ii faci in 5ore, serios? Cifrele astea leai umflat, banui ca nici cand ai scris mesajul nu prea dormisei laughing asa confuza cum esti, adormita, ai bagat si tu din top 5 ore la 16 km e bun si asa rau.
Si daca merg pe jos ajungi mai rapid, nu am cum sa fac 16 km in 5 ore asa cum spui tu ca ai face.
Ia fa un calcul, daca ai merge cu viteza de 5 km pe ora, luam asa o viteza media ce merge un om, ai face distanta aia in 3 ore ceva pe acolo.
Deci si pe jos sa mergi si tot nai face 4-5 ore cit spui tu.

Astea is motive, nu ai timp sa dormi. 8ore la munca plus juma de ora pauza, punem 2 ore pe drum, deja ai 10-11 ore.Restu pana la 24 ce faci cu ele?
ai 14 ore 8 le dormi si restul de 5-6 ore citesti ceva, faci o mincare, mai te uiti la tv.
Dar uite ca omu nu face asa.Are net sta pe net cu orele, se trezeste ca la prins miezul noptii stind pe net la birfa la postari, si comentarii, cand ar fi trebuit sa doarma laughing
Nu mai bagati povesti ca nu va crede nimeni. Arata ca nu am dreptate.
Cind ai prieten, ai loc de munca, job voiam sa zic, scuze laughing ceti mai trebuie TPU, ceti mai trebuie Fb, tik tok si rahaturi de astea?
Nu fata, uita de astea, ai barbat stai cu el, petreceti timp impreuna, pupativa, faceti sex, o sa va simtit mai bine decat sa stai atitea ore, pe pariu ca stai majoroitatea timpul dupa munca pe net, plus la munca, stai cu telefonul linga tine, cum vezi ca ai timp pac o postare, ia sa vad ce mai face X ce mai spune Y, ia sa mai vad cei pe tik tok
Dale la jalea, mai ales ca stii ca daca nu dormi, esti mahmura, nu esti buna de nimic.
Asa ca lasa dreacu internetul vezi-ti de barbat, de casa, ocupate cu chestii reale, netu asta nu te ajuta la nimic iti garantez.

Stau pe net cei singuri, cei care se plictisesc, care nu-s obostiti, eu asa cred, asa este logic.

Si pe viitor cand cineva iti citeste balaria de intrebare, mai iti si raspunde, nul fa idiot, ba dimpotriva, ori ii multumesti pentru parere, ori daca nu-ti place cea scris, treci mai departe.
Indiferent ce scriu eu aici, tu ai pus o intrebare public, deci poate oricine sa raspunda, si sa scrie parerea lui, de multe ori nu-i ce vrei tu sa auzi, asa ca invata sa te porti, chiar daca eu spun prostii, tu arata ca esti in regula, pentru ca tu esti gazda in aceasta situatia, suntem aici la intrebarea ta, asa ca trebuie, ai aceasta obligatie morala sa vorbesti frumos, chiar si cu cei care scriu naspa sau urit.

| ancaanca2344 explică (pentru relian):

Nu stau sa mi pierd timpul pe drum cu aglomerațiile in București. Dacă mă faci mincinoasă, asta e treaba tahappy
Dar oricum nu ți am cerut părerea, daca stii ca nu poți ajuta mai bine taci din gură

| ancaanca2344 explică (pentru relian):

Eu stau intr o zonă care e foarte aglomerată și cunoscută că e aglomerată. Dacă nu știi, mai bine taci din gură?

| ancaanca2344 explică (pentru PaulaPaulayt1):

Pai din ce cauză?:+

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai dormi 7-8 ore. Nu e de vina locul de munca probabil. Ci stilul tau de viata. Daca lucrezi, automat ai mai putin timp pentru tine, fata de cum aveai in liceu. Si nu mai ai timp sa si muncesti, sa te si distrezi, sa faci si treburile uzuale de acasa, sa mai si rezolvi chestii birocratice, facturi, etc. Ceva trebuie sa sacrifici din viata ta. Daca obisnuiesti sa iesi serile tarziu pe afara, mai taie din ele. Daca obisnuiesti sa stai pe telefon/pc pana tarziu, mai taie din ele. Si tot asa. Nu ai timp sa faci absolut tot ce iti doresti, atunci cand ai un loc de munca.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Un loc de munca cu 6 zile pe saptamana e un job de robot. TREBUIE sa dormi suficient, altfel nu vei rezista.
Orice loc de munca e dificil la inceput, e perioada de adaptare. Cu atat mai mult trebuie sa te odihnesti.
Nu mai poti tine pasul cu petrecaretii si cu viata de club.
Adapteaza-te si ai grija de tine. Esti om mare acum.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru ancaanca2344):

Ai pus o intrebare public, ai primit raspuns.
Cu o astfel de atitudine, inteleg de ce nu-ti gasesti loc de munca.

Te tot frasui pe aici ca nu dormi decat 4-5 ore pe noapte. Pana la varsta asta (peste 18 ani din moment ce ai terminat liceul) ar fi trebuit sa stii ca omul are nevoie de 8 ore de somn. Pe noapte, pe zi, dar 8 ore sa fie. Cred ca tu nu ai inteles ca poti dormi 4 ore noaptea si iti CONTINUI somnul 4 ore ziua, astfel incat sa te odihnesti 8 ore din 24 de ore, cat are ziua.
Daca drumul pana la serviciu iti ia prea mult timp, te muti aproape de serviciu.

| ancaanca2344 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Cum adică cu petrecăreții și cu viața de club? Nu am înțeles aici.

Iar la început cum sunt eu e chiar absolut normal să fiu foarte epuizată după lucru si să simt nevoia de 8 ore de somn? Cât timp va trebui să treacă ca să mă obișnuiesc... Am mai întrebat si alte persoane si mi-au zis că Ele 4- 5 ore pe noapte dorm și că 8 ore la mine sunt o pretenție...

| ancaanca2344 explică (pentru StoicAnalysis):

Nu s genul cu ieșiri, băutură, cluburi, etc
Sunt genul introvertită, ador locurile silent și peisajelehappy

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru ancaanca2344):

Vezi ca ti-am raspuns mai jos cu nr de ore de somn.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru ancaanca2344):

Atunci ceva care iti consuma timp faci de nu poti dormi mai mult de cateva ore. Ca altfel nu imi explic. Eu de exemplu ma trezesc la 5 dimineata. Avand in vedere ca fac si munca si facultate, ajung acasa pe la 6-7 cel tarziu ( seara). Si in astea 2-3 ore imi ajunge timpul sa fac curat si in casa, sa si mananc, sa ma pregatesc si pentru a doua zi dimineata, sa fac si 20-30 min de miscare, si sa ma si relaxez uitandu-ma la un serial sau jucandu-ma un joc. Cei drept e ca le fac destul de rapid, dar le fac. Pentru mine nu exista timp mort, pentru ca mi-l folosesc in totalitate facand lucruri utile.