Nu-i reala afirmatia. Locurile pentru studentii straini sunt separat de cele pentru romani. Numai bine!
Nu, cred ca ti se pare. In fiecare an, universitatile romanesti care au parteneriate cu diferite universitati straine fac schimb de studenti. Pentru asta se aloca un anume numar de locuri.
Bine, am observat ca de exemplu, la medicina vin studenti care nici macar nu stiu limba romana, insa vin pentru ca e mai ieftin sa faca medicina in Romania decat in tara lor.
Noi inca stam bine ca tara in privinta natiunilor conlocuitoare. Desi, si la mine in oras, parca s-a mutat China...Multi chinezi au venit si si-au deschis magazine de haine de proasta calitate. Deja incep sa ma intreb daca o sa ajungem ca Londra - sa avem orase pline cu natii de toate felurile.
Studentii - majoritatea incearca sa ramana in tara, pentru ca in tarile lor de origine duc o viata sub nivelul din Romania. Mai ales cei din Bangladesh, India.
LOL WUT?!
Poate esti tu ofuscata ca n-a intrat vreo ruda de-a ta la faculta, din cauza unui strain mai bine pregatit.Studenti straini in Romania sunt foarte, foarte putini.Nici nu se problema ca acestia sa ia locul romanilor in facultati, pentru ca pur si simplu, sistemul nostru universitar, nu doar ca nu-i atractiv, dar este si destul de corupt si mediocru.Nu exista nicio universitate romana in topul primelor 500 de universitati din lume.Cei ce vin la noi,putini cat sunt,provin din ultimele colturi ale lumii,dpdv financiar,si anume Congo,Filipine, India, China rareori sau din tarile arabe, dar nu-ti inchipui ca vin puii de seici sa-si rupa coatele in universitatile din Romania.Tu ar trebuie sa te focusezi pe locurile tiganilor in universitati, ce sunt cumva decontate din start.Astfel,unul cu media 6 la BAC, tigan fiind ia fata unui roman cu 8.90, poate chiar 9 sau mai bine.Aici e una din marile bube ale sistemului universitar romanesc.Nu ca primim niste flamanzi la noi in tara sa incerce sa invete carte si sa nu primeasca 2 dolari pe zi, pentru cules orez sau frunze de ceai verde.
Radw060 întreabă:
anonim_4396 întreabă: